Priam - odległy cebulkowy świat.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Priam - odległy cebulkowy świat.

Post »

W imieniu mojego imiennika proszę o głosy na jego filmik konkursowy i udostępniam informacje (DRUGIE ŻYCIE ELEKTROŚMIECI). Wystarczy wejść na link i nacisnąć "GŁOSUJĘ NA TEN FILM"
http://www.drugiezycieelektrosmieci.pl/ ... pxWBa5w7HQ
Dla nas to krótka chwila czasu, ale zawsze można pomóc szkole i dzieciakom - więc warto się przyłączyć. Nie wymaga rejestracji!!!

Altika - na całe zwiedzanie ogrodu Keukenhof mieliśmy tylko 3,5h. Zobaczenie wszystkiego w tym czasie to nie lada wyczyn. Szczególnie, że ogród ma 32 ha. Według mapki w zachodniej części ogrodu powinien być sklepik. Był... ale tak ubogi że wyszedłem. Osobiście nie interesują mnie amaralisy więc byłem zawiedziony. Na całe szczęście przy wejściu głównym był jeszcze jeden punkt. Tam kupiłem sobie olbrzymią bulwocebulę Cyclamen hederifolium - Cyklamen bluszczolistny. Miała wymiary 12*12 cm :tan Teraz jest na parapecie w plastikowym pojemniku z ziemią do wysiewów i przysypana piaskiem. W drugiej połowie maja posadzę do gruntu - chyba koło klona palmowego, gdzie zrobię sobie kącik cyklamenowo- bożykwiatowy. A na wiosne dokupię jeszcze cyklamena dyskowatego http://sadzawka.pl/Cyclamen_coum-Cyklamen_dyskowaty

Ciąg dalszy wycieczki do Holandii

Obrazek -- Obrazek
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia Przemku.
A te żyrandole na pierwszej fotce ......super. ;:215
Cieszę się że wycieczka Ci się udała i że jednak było na co popatrzeć.
U mnie po kwiatach krokusów już ani śladu......szkoda że tak szybko przekwitają.
Przedszkole masz imponujące. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Prawdziwy maratończyk :D 32 ha w 3,5h i jeszcze zakupy zdążyłeś zrobić :)
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko - widoki były fantastyczne. Zapewne gdybyśmy pojechali tydzień później to widzielibyśmy więcej tulipanów. Jednak wtedy na pewno byłoby już po krokusach i śnieżnikach. Dzięki temu zobaczyłem trochę przedwiośnia i pełnej wiosny. I ten zapach kwitnących hiacyntów! Bajka i raj dla ogrodników. Polecam!

Jagusia - niestety tak jest jak się jedzie na wycieczkę organizowana przez biuro podróży. Sam spędziłbym w ogrodzie na pewno 5 albo nawet i 7 godzin. Wtedy delektowałbym się i cieszył moje oczy widokami. Mimo to jestem bardzo zadowolony. W Polsce nie znajdziemy takich krajobrazów. No może u mnie :;230 Taki żarcik.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Przemku ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj jakie cudeńka wstawiłeś oj warto było jechać w końcu Holandia to kraj kwiatów. Cudnie nie wiem co napisac bo i tak moje słowa nie wyrażą tego piękna.
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Przemku fantastyczna fotorelacja.
Pogoda Tobie dopisała i było co oglądać.
Przepiękne widoki łanów krokusów i ...
Zazdroszczę Ci tego w pozytywach :D .
My mieliśmy bardzo brzydką pogodę
i poza pawilonem nic na rabatkach jeszcze nie kwitło.
Jak ja byłam były otwarte 4 sklepy z pamiątkami
i było przy okazji trochę roślin.
Atrakcją ogrodu jest również wiatrak.
Główne stoisko ogrodnicze było przed wejściem.
Mam już zarezerwowany termin w 2014 r na paradę. ;:138
Przemku pytanie osobiste:
byliście w Amsterdamie na CZERWONEJ ALEJII?
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

:wit Przemku
Kolejny raz oglądam zdjecia które ostatnio wstawiłeś i nie mogę sie napatrzeć. Cudo
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Sylwia85 - cieszę się, że zdjęcia przypadły Ci do gustu. Szybki spacer po ogrodzie Keukenhof to czysta przyjemność. Mogę polecać każdemu! Myślę, że każdy ma inne odczucia związane z różnym terminem odwiedzin, ale wspólnym mianownikiem jest piękno, które potrafili stworzyć Holendrzy!

Mariola54 - rzeczywiście pogoda dopisała i było co oglądać. Nie ukrywam jednak, że poranek był wyjątkowo chłodny. Trochę nastawiałem się na to, ze jadę z zimnego kraju do cieplejszego, ale "masakry" nie było. Na całe szczęście poprzednie ciepłe dni spowodowały, że kwitły już narcyzy, hiacynty i tulipany. Krokusy mnie zaskoczyły bo nie myślałem, że jeszcze będą kwitły. Super, ze będziesz miała okazję zobaczyć paradę - na pewno to niezwykłe widowisko ;)
Podczas wycieczki po Amsterdamie zahaczyliśmy również o Red Light Discrit. Byłem nieco zaskoczony i zniesmaczony, ale cóż taka kultura. Wszystko jest dla ludzi, ale na pewno nie dla mnie ;) Ogólnie Amsterdam jest ładny architektonicznie, ale jak dla mnie zbyt tłoczny.

Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

;:oj i jeszcze nowe cudeńka wstawiłeś teraz to ja juz spać nie będę mogła :wink:
Tulipany, hiacynty, narcyze istny zawrót głowy.
i to wsztstko widziałeś na właśne oczy zazdroszczę Ci.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Było na co popatrzeć Przemku. ;:333
I miło Cię poznać.
Bo to chyba Ty jesteś na fotce ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Cudowna wycieczka Przemku, zobaczyć te łany kolorowych tulipanów, narcyzów,hiacyntów na własne oczy -to marzenie.Spacer po ogrodzie Keukenhof musiał być fascynujący. Mogłeś się cieszyć cudownymi widokami.Nie mogło zabraknąć Twojego zdjęcia na tle kwiatów. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Priam pisze:Podczas wycieczki po Amsterdamie zahaczyliśmy również o Red Light Discrit. Byłem nieco zaskoczony i zniesmaczony, ale cóż taka kultura. Wszystko jest dla ludzi, ale na pewno nie dla mnie ;) Ogólnie Amsterdam jest ładny architektonicznie, ale jak dla mnie zbyt tłoczny.
Nikt nie mówi, że ma Ci to odpowiadać :;230
tylko być w Amsterdamie i nie zobaczyć "dam"
to tak jak być w Rzymie i nie zobaczyć papieża. :D
Fakt Amsterdam jest bardzo tłocznym miastem.
Mnie powaliła zatłaczająca ilość rowerów.
Przed dworcem jest nawet specjalny parking dla nich.
Po przyjeździe pociągu na ulicach pojawiają się całe
grupy rowerzystów.
Holendrzy mają po kilka rowerów.
"Garażują" je na poszczególnych przystankach
przesiadkowych zarówno autobusowych
czy kolejowych.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sorry, że w Twoim wątku się rozpisałam :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Przemku ależ widoki ;:oj ..... marzenie ;:oj
Niesamowity bukiet Szachownicy Michajłowskiego ;:oj moje już zaczynają kwitnąć :D
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Sylwia85 - skoro tak podobają Ci się zdjęcia z Holandii to wrzucę jeszcze kilka ;) Sam rok temu rozpływałem się w wątku Tamaryszka ;)
kogra - oj było na co poprzeć, ale czasu było za mało na rozkoszowanie się widokami. Na zdjęciu jestem ja :wit Staram się nie przenosić prywatności na Forum. Dlatego też jest to dopiero 2 zdjęcie z moją osobą w przeciągu 6 lat na Forum. W tym przypadku nie umiałem się powstrzymać. A przy okazji Ty i pozostali Forumowicze macie okazje dowiedzieć się kto to jest ten Priam. Zawsze inaczej pisze się z osobą, którą można sobie przywołać w pamięci.

julianna - wyjazd do Keukenhof był niezwykle inspirujący. Dzięki temu wiem jak wiele brakuje mi do ideału. W warunkach ogrodowych ciężko odtworzyć taki widok, ale starać się trzeba ;) Cieszę się, że w Holandii kwitły jeszcze moje ukochane krokusy.

Mariola54 - bardzo się cieszę, że aktywnie udzielasz się w moim wątku. W końcu razem tworzymy to Forum. W Holandii można doświadczyć i zobaczyć inną Europę. To fajne bo siedząc w domu nigdy nie doświadczymy piękna tego świata. Sam także widziałem ten niezwykły widok z tysiącem rowerów. Niecodzienny i niesamowity widok. U nas też przydałoby się przesiąść z samochodów na rowery. A wracając do "Czerwonych latarni" to uważam, że jest to lepsze wyjście niż wschodnio-europejskie rozwiązania.

AGNESS - tak jak pisałem w Twoim wątku jesienią muszę poważnie rozważyć zakup szachownicy Michajłowskiego i ranników. Czasami potrzeba czasu, aby przekonać się do niektórych roślin. W sumie to i obuwik królewski by mi się przydał ;) http://sadzawka.pl/Cypripedium_reginae-Obuwik_krolewski

Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek -
Obrazek -- Obrazek
A tutaj pawilon ze storczykami. Moja siostra była chętna zostać tam na zawsze ;)
Obrazek -- Obrazek -
Za to moje serce skradły te dwie rośliny. Storczyk gruntowy Pleione 'Tongariro' i krokus 'Tricolor'
Obrazek -- Obrazek
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Przemku fajne i ciekawe roślinki. Fajnie je by było mieć we własnym ogrodzie prawda?
Zapraszam do nowej części mojego wątku
Pozdrawiam ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”