Majka 411 - róże 2011/2012 cz.3

Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majka 411 - róże 2011 cz.3

Post »

ewamaj66 pisze:Lubię róże o zmiennym kolorze :D Posadziłam jesienią Ghislaine de Feligonde, każdego dnia chyba inna :D
Ewa :D a, Ghislaine de Feligonde to róża, która ma piękny kolor :D
Aszko, :D będziemy ją podziwiać , jest cudowna. :D

Witam wszystkich miłych gości. Zapraszam na spojrzenie w ogród kiedy słońce jeszcze mocno grzało.

Pastella,
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko, ta Twoja Pastella to istne cudo!!!
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Witaj Majko. Wybacz, że tak późno ale to nie znaczy,że tu wcześniej nie wpadałam.
Jestem często i zachwycam się Twoimi różami. A Pastella mnie tak zachwyciła, że musiałam sobie ją zamówić. Posadziłam ją w bliskim sąsiedztwie z niebieskim powojnikiem. Mam nadzieję, że będzie się pięknie prezentowała- zakładając, że czas kwitnięcia tych roślin się pokryje
I oczywiście zachwyt i pewien rodzaj zazdrości (ten pozytywny) wywołuje u mnie zdrowy wygląd Twoich róż. Liście jak marzenie bez żadnej plamki i to na sam koniec sezonu. Jeśli to zasługa preparatu na bazie grejpfruta to muszę go zastosować w przyszłym roku.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

A gdzie kupowałaś Pastellę?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju, źle mnie zrozumiałaś :;230
Ja o Królowej pisałam do Mai Edulkotowej.
Ciebie pytałam o Rokoko
X_Ro-a

Post »

Maju! oj kusisz kobieto, kusisz ;:108 Oczopląsu można dostać od tego widoku.
Moje pierwsze tegoroczne róże kupiłam hurtowo u jednego z Forumowiczów ( Przemek 85) obecnie jestem na etapie analizy wątku z różami terminatorkami.Na początek potrzeba mi róż które poradzą sobie same gdy ja o czymś zaponę lub nie wykonam w czasie.
Dopiero się uczę. Jeśli zechcesz mi pomóc i zrobić mi ściągę jakie róże powinnam mieć jako początkujący "ogrodnik" będę Ci bardzo wdzięczna.
Nie ukrywam, że śledzę Wasze poczynania handlowe ,podglądam gdzie robicie zakupy i pewnie skorzystam z tych adresów.
Interesują mnie także róże sprowadzane z zagranicy ale sama tego nie dokonam.Jeśli znajdzie się dobra dusza i pomyśli również o mnie to będę bardzo wdzięczna.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko, :D bo Pastellka jest cudna, nawet jak na pierwszym miejscu dałam A Shropshire Lad, to ona zasługuje na wyjątkowe miejsce. Tylko pomyślałam, że to już dama leciwa, a tamta piękna i młoda. ;:108

Moniczko, :D to oczywiste, że ciągle ganiamy po watkach i oglądamy. Też mi się zdarza, że nie wpisuję się, nie chcę na przykład psuć dyskusji o tym, co mnie nie interesuje.
Pastella z niebieskim powojnikiem, to jest to. Zobaczymy na wiosnę ;:65

Małgosiu, :D Pastellę kupiłam w sklepie ogrodniczym Świat Roślin w Łomiankach/ k Warszawy. ;:108

Romeczko, :D dobrze, że analizujesz wątki różane. Masz dużo czasu do wiosny aby wybrać te , które Ci się spodobają.
Ściąga dla początkującego ogrodnika :;230 :;230 , popatrz i poczytaj spokojnie o tych, które zapadają Ci w serduszku.
Rób notatki. Następnie o danej róży znowu poczytaj na forum i HMF co o niej piszą. Jak są jakieś wątpliwości dopytaj albo wykreśl.
W ten sposób wybierzesz sobie te o których mażesz, a jednocześnie będą zdrowe.
Róża zdrowa nie wymaga żadnych działań na czas. Róże potrzebują wody, papu i słonka. Reszta będzie widoczna w sezonie. Jak chcesz róże i innych szkółek będziesz musiała poprosić Gosię ? Deirde. ;:108

Gosiu - Margo :D jest nas trochę, więc myślałam , że do mnie piszesz :;230 :;230

Witam wszystkich miłych gości. Zapraszam na spojrzenie w ogród kiedy słońce jeszcze mocno grzało. c.d. - jak imageshak pozwoli, bo wczoraj zupełnie nie dało rady.

Pastella
Obrazek

Obrazek

Chippendaile,
Obrazek

Obrazek

Amber Queen,
Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Majeczko, od Pastelli nie można oderwać oczu - cud miód różyca! :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Maja a powiedz mi dobra kobieto, czy Chippendale ma faktycznie taki wsciekly pomarancz? Czy to tylko taki krotki etap i pozniej blednie w lososiowy?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, :D wstawię jeszcze dziś, ale może wieczorem. Też lubię sobie na nią popatrzeć :;230

Julcia, :D no to słuchaj Chippendaile, w sta to ma 10 % przeznaczone na ten wściekły pomarańczowy kolor.
On dość szybko zmienia się na w różowy, który to przybiera różne odcienie, O zobacz.

Obrazek

Obrazek

Julcia na tych fotkach widać jak wygląda kwiat od pąka aż do przekwitniętego.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to spoko Dzięki, bo jak u Ani (an-ki) zobaczylam i teraz u Ciebie na poprzednich fotach, to sie przerazilam :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Margo2 pisze:
edulkot pisze:Fajną kurkę sprezentowała Ci Jule i do tego znosi jajeczka, to skarb. :;230
Żółtków może nigdy do siebie nie zaproszę ale taka Leady Emma Hamilton czy Queen of Sweden jak najbardziej. Takie kolory lubię ale kocham czerwoniutkie. ;:167

Ale Queen of Sweden to nie żółtek. Ma przepiękny porcelanowy kolorek. Kształt kwiatu też jest cudny.

Maju, czyli wyautowałaś ją ze względu na to, że wielki krzaczor rośnie?
Gosiu odpowiem Ci jednym zdaniem: Do tej pory wyautowałam tylko jedną żółtą nn co kwitła jednym kwiatkiem i miała wysokość 40cm i to właśnie ona zniechęciła mnie do żółtków.
Wymieniłam te dwie róże bo z tych co Majka pokazała te dwie to bym chętnie zaprosiła do siebie, ale to jeszcze daleka przyszłość. ;:224

Majuś dzięki Ci kochana za te wszystkie pięknotki, nawet żółte, takie widoki w takim dniu to jest to czego mi potrzeba. Żeby jeszcze poczuć ten ich zapach to już bym była w ;:170
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Piękny ten Chipek, już zapisany na listę wiosenną. Ta lista jakoś dramatycznie się powiększa. :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Listy wlasnie maja to do siebie ze nie chca sie skrotnac :;230 Dlatego ja, co pewien czas wyrzucam kartki, karteczki, karteluszki i zyje mi sie spokojniej i bezpieczniej :twisted:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule, :D hihi..hu :;230 uśmiałam się z Ciebie , jaka zapobiegliwa kobitka , wystarczy wyrzucić karteczki i już spoko i bezpiecznie. ;:196

Majeczko, :D u mnie cały czas pada, a na niebie wisi jakaś potężna czapa czarna i ledwo się przemieszcza.
Hihihi..hi :;230 jeszcze trochę to i te żółte pięknotki zaprosisz do siebie. ;:224 Wiesz. co Majeczko jak sobie popatrzę na nie , to mi się przyjemniej robi ;:108 do nieba jeszcze daleko, ale wole to, niż to co za oknami widzę.

A pomęczę Was jeszcze tymi fotkami, może i żółte też się trafią :;230

Fotek nie ma bo imageshack strajkuje :;230 może później ;:132
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”