Anetko,  
  bo Pastellka jest cudna, nawet jak na pierwszym miejscu dałam A Shropshire Lad, to ona zasługuje na wyjątkowe miejsce. Tylko pomyślałam, że to już dama leciwa, a tamta piękna i młoda. 
 Moniczko,
Moniczko,  
  to oczywiste, że ciągle ganiamy po watkach i oglądamy. Też mi się zdarza, że nie wpisuję się, nie chcę na przykład psuć dyskusji o tym, co mnie nie interesuje.
Pastella z niebieskim powojnikiem, to jest to. Zobaczymy na wiosnę  
 Małgosiu
Małgosiu,   

Pastellę kupiłam w sklepie ogrodniczym Świat Roślin w Łomiankach/ k Warszawy. 
 Romeczko
Romeczko,  

dobrze, że analizujesz wątki różane. Masz dużo czasu do wiosny aby wybrać te , które Ci się spodobają. 
Ściąga dla początkującego ogrodnika  

, popatrz i poczytaj spokojnie o tych, które zapadają Ci w serduszku.
Rób notatki. Następnie o danej róży znowu poczytaj na forum i HMF co o niej piszą. Jak są jakieś wątpliwości dopytaj albo wykreśl.
W ten sposób wybierzesz sobie te o których mażesz, a jednocześnie będą zdrowe. 
Róża zdrowa nie wymaga żadnych działań na czas. Róże potrzebują wody, papu i słonka. Reszta będzie widoczna w sezonie.  Jak chcesz róże i innych szkółek będziesz musiała poprosić Gosię ? Deirde. 
 Gosiu - Margo
Gosiu - Margo    
  jest nas trochę, więc myślałam , że do mnie piszesz  

Witam wszystkich miłych gości. Zapraszam na spojrzenie w ogród kiedy słońce jeszcze mocno grzało.  c.d. - jak imageshak pozwoli, bo wczoraj zupełnie nie dało rady.
Witam wszystkich miłych gości. Zapraszam na spojrzenie w ogród kiedy słońce jeszcze mocno grzało.  c.d. - jak imageshak pozwoli, bo wczoraj zupełnie nie dało rady.
Pastella

Chippendaile,

Amber Queen,