Chcę mieć życie usłane różami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Chcę mieć życie usłane różami

Post »

:wit a, no właśnie ruch jak na dworcu, a Wandeczka pewnie śpi. :D
Majeczko, a ja to co? Ja też mam Compassion
o kurcze ale się :oops: :oops: :oops:
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak, tak, Wanda ma Compassion :D . Wiem o tym, bo pisała o tym w moim wątku. Chętnie będę podglądać tę różę u Ciebie, Wando. U Ciebie ona jest młodziutka, dopiero co posadzona, a moja tylko o rok starsza. Bardzo lubię tę różę i jak tylko będzie okazja, to kupię jeszcze jeden krzew tej odmiany.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

:wit dopiero teraz zauważyłam twój różany wątek,i musiałam zajrzeć.Ale to co zobaczyłam,bardzo mnie zaskoczylo,tyle róż :shock:
Mi jesienią nie udało się nic kupić,ale na wiosne po prostu muszę.Dlatego proszę cię o namiary do szkółek w których kupowałaś,może jeszcze przyślą mi katalog,będzie łatwiej wybrać coś na wiosnę.Ukłony wielkie Wandziu,kiedy ty znajdujesz na wszystko czas?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

majka411 pisze:
AgaNet pisze::wit

Wandziu, a ja tak trochę zacznę z innej beczki.
Przeglądam sobie właśnie listopadowe wydanie " Garden answers" i trafiłam na informację o dodawaniu bananów do róż.
W odpowiedzi piszą m.in że tak naprawdę to wartości potasu z bananowej skórki są dla róży znikome - lepiej jest taka skórkę przeznaczyć na kompost... Piszą też, że skórka banana powoduje że kwiat róży szybciej płowieje i blednie :roll:

Podrzucę też ta informację dla Majki -"Edulkota" bo i ona dołki dla róż szykuje, ale nie pamiętam czy dawała im banany :D
Agatko, dziękuję ;:196 , ja skórek ani bananków pod rózyczki nie dawałam. Dobrze wiedzieć co piszą na świecie. ;:108
Cieszę się że się ta informacja przydała :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witam kochani. Odpowiem później, bo właśnie idę się przejść do Kalisiaka, może coś kupię. Pogoda cudna, a więc spacerek wskazamy. To na razie :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Wandeczko, :D czekam na wieści co u Kalisiaka można kupić ciekawego. ;:65

cyt. z wątku Majeczki - Edulkotka
Wszyscy piszą o tej Edence. Częściej niż o innych różach. To jakaś rzeczywiście szczególna? A może stanowi wyjątkowe wyzwanie? Nie rozumiem, skąd wokół niej takie zamieszanie. Piękna jest, ale inne też nie mniej piękne. Proszę o wyjaśnienie laikowi
Wandeczko, ja Ci postanowiłam też odpisać, bo każdy kto ma Edenkę może pisać o niej i pisać. :D
Masz rację ta róża stanowi wyjątkowe wyzwanie. Jest przepiękna, żadne zdjęcie nie odda jej piękna, ja trzeba zobaczyć.
Uwierz mi, moja miała kwiaty w tym sezonie pierwszy raz, a jak weszłam do ogrodu i ją zobaczyłam kwitnącą to zaniemówiłam z wrażenia. Koniecznie kup, posadź w zacisznym słonecznym miejscu i dbaj o nią , a sama będziesz pisała, ze nie ma piękniejszej róży.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu Edenka to moja najukochańsza róża ;:167 Musisz ją zobaczyć w realu.Skradła serce wielu forumowiczom,jest inna od wszystkich,kwiaty ma duże,ciężkie,napakowane płatkami.Niestety nie pachnie....to jej jedyna wada ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Wandziu, i mi Edenka skradła serce :D
Mam ją dopiero pierwszy sezon, ale jestem nią zachwycona ! Jej kwiaty są majestatyczne, eleganckie, trochę starodawne i takie romantyczne ;:226 Bardzo mi się podoba jej kolor - ta zmiana od pąka do kwiatu ;:226

Pozwalam sobie na fotkę :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Gajowa, jak widać z bananami sprawa jest kontrowersyjna. Dzięki Aguni (AgaNet) dowiedzieliśmy się o nich czegoś więcej. Te, co już Ewo dodałyśmy, nie pomogą, nie zaszkodzą. :wink:

Edulkotku, na szczęście angielek jest chyba ograniczona liczba. Może dam radę uzbierać :D Byłabym przeogromnie szczęśliwa. :heja

Kaniu, dziękuję :) Wiesz, u mnie jest dużo dużych drzew. Dlatego ta gra światła i cienia sprawia, że atmosfera czasem robi się tajemnicza, taka jak w bajkach. POza tym jest dość ciasno i stąd powstało tak wiele zakątków. Chciałabym mieć trochę więcej przestrzeni, ale już tak zostanie, jak jest :)

Kasiu, jako poczatkująca w temacie róż kupowałam różyczki wysyłkowo tylko w Rosarium oraz Rosaćwik, a także trochę na alleg... Gdy wpiszesz te firmy w gogle, same ci się wyświetlą> Poza tym zerknij pod mój avatarek. Widzisz, gdzie mieszkam? Tutaj jest jeden ze sklepów z różami (i z innymi roślinami), do którego często zachodzę i właśnie stąd mam moje piękne królowe. Kupuje tu także po promocyjnych cenach. Na przykład obecnie. Fajnie mieć blisko takie miejsce. ;:108

Aga, Ania, Majka, no piękna, piękna ta Edenka, ale wolałbym zobaczyć ją w realu. Teraz mogę tylko wierzyć wam na słowo, że jest to wyjątkowa różyczka. Tak czy owak kiedyś ją sobie kupię, skoro tak zachwalacie :D Aguniu, dziękuję za zdjęcie, tylko mi go nie zabieraj :D Majeczko, Aniu skoro wyróżniacie ją spośród waszych licznych róż, musi w tym jednak coś być naprawdę szczególnego
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Melduję, że ze spacerku przyszłam z tymi oto zdobyczami. ŻURAWKA "Golden Zebra" oraz spora RÓŻYCZKA "Gartentraume" w pojemniku, po przecenie, czyli zapłąciłam za nią około 19 zł i jestem bardzo zadowolona.
Obrazek Obrazek

Kwiatuszki zmaltretowane i przekwitające, lecz mimo to pięknie pachną.
Obrazek Obrazek

A wczoraj w markecie kupiłam po 4,99zł dwie różyczki z Rosanex. Nie wiem, co jest warta ta firma, ale pieniądze nie są duże, a więc zobaczyzmy, co z tego wyrośnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandeczko, :D czyli Kalisiak, ma różyczki w donicach. Zostały tam jeszcze jakieś róże ?
Zakupy bardzo udane, ja też nie znam Rosanex-u .
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

No to Wandziu, dałaś mi teraz do myślenia ...Chodzi o Gartentraume ... Czy jeszcze były? ;:65 ;:65 ;:65
A tak samo opakowaną Fashion kupiłam poprzedniej jesieni i ...okazała się inną odmianą, niestety. Ale może Tobie wyrośnie to, co na obrazku :twisted: .
Alain ...swego czasu dziewczyny zachwalały tę odmianę. Więc zakupy całkiem udane :D !
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WANDZIU ja osobiście miałam pecha na róże z Rosanexu . Wszystkie mi pomarzły 2 lata temu . Więcej dziewczyn na FO miało pecha z tymi różami . No cóż życzę Ci powodzenia niech zdrowo rosną a Gartentraume w slicznym kolorku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Wando - ja też kupiłam jakiś czas temu róże w markecie, chyba to samo źródło, bo te same etykiety i podobne ceny m.in. właśnie Fashion (oprócz tego jeszcze Gloria Dei, Goldilocks, Camelot, White New Dawn i Swany). Zobaczymy zatem, co z nich tak naprawdę wyrośnie :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Ja nie mam zastrzeżeń do Rosanexu. Mam Fairy Dance, Fresie, Kristal i White New Dawn. Żadna nie chorowała i pięknie kwitły. ;:108
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”