Mój fijoł

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
muszu852
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł

Post »

o to jakoś cienko mu idzie mój to ho ho już polazł...
gorzej z moim trójklapowym jakoś biedak przymarzł...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

24 powojniki?! Łał! Pokaźna kolekcja. Moje 7 to pikuś. No tak, ale Ty masz znacznie większy areał i ogrodowego M. Tylko pozazdrościć.
Ten bertram bardzo kuszący. Lubię wszelkie kwiatki stokrotkowe. Można wiedzieć gdzie kupiłaś to cudeńko?
To zaglądanie ludziom za płot mam od dawien dawna. Wtedy jeszcze nawet nie przypuszczałam, że polubię grzebanie w ziemi. Bo kwiatki lubiłam zawsze ;:224
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, gdyby to nie był kłopot, to poprosze o kilka przelotów...na Kaszuby :wink:
Z twoich powojników to ja mam końcówkę, :( , ale z czasem...
To znaczy, że nie powinnam sie niepokoić moim gapiostwem :?: :tan Będę zaglądała ze spokojnym sumieniem, gdyby M coś mówił na ten temat, pokażę wasze posty jako dowód, że inni tez tak mają ;:108 :;230
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ewo masz niezłą kolekcję host , a szczawik bardzo fajny ;:108
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Muszu, a ja tak się cieszę, że już zaczął :;230 Nie bez powodu narzekam na klimat, u mnie jest dwa tygodnie wszystko spóźnione. No, może tydzień :D
Iza, bertram kupiłam z firmy wysyłkowej, sąsiadka dostaje katalog i dwa razy w sezonie coś dokupuję. Często z dobrym skutkiem :D
Justyna, przelot na Kaszuby dobrze brzmi :D Odbędzie się :D
Aga,hosty dopiero się zaczynają :DMam plany.
Agapant kupiłam w zeszłym roku i już kwitnie :D Kwiatka jeszcze nie ma, ale ogonek długaśny :;230
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
DorkaS-66
500p
500p
Od: 27 maja 2011, o 08:51

Post »

Agapant! - czy na zimę zabierasz go do domu? Sprawiłam sobie białego i niebieskiego, są tycie, z trudem wypuściły po kilka listków, nawet nie marzę o kwiatach w tym roku, trzymam w donicy, by na zimę zabrać do chałupki.
Jestem Dorotą z Twojej młodości :;230 , która jedzie drogą niedaleko Twojego ogrodu do miasta swoich (i Twoich) rodziców. W Twoim ogrodzie byłam z Jerzykiem, Gosią i Jarkiem.
Kupiliśmy siedlisko, kawałek lasu, zarośnięty staw, miejsca na ogród i warzywnik od groma... ale na razie... ciężka praca i walka z chwastami. Przytaszczyłam jesienią i wiosną część roślin z działek, ale w tej chwili dopiero planuję... co i jak ma wyglądać... sadziłam na chybił trafił, popełniłam wiele błędów.
U Ciebie jest pięknie, u mnie bajzel i rozpacz... ale twórcza!
DorkaS.

"Barbam video, sed philosophum non video."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTA! Żeby przejeżdżając często koło mnie znaleźć się na forum, to szczyt wszystkiego :;230 Mam życzenie, żebyś następnym razem zatrzymała się u mnie na kawę i ewentualny rabunek :D Miejsca na szaleństwo gratuluję. Agapant zeszłoroczny, wtedy nie kwitł. Schowałam go do domu i zimę spędził na parapecie. Jeden kwiatek, z którego się bardzo cieszę :heja Jesienią wsadzę go do piwnicy z daturami, może by lubił ciemność? Na rabacie siedzi w donicy, żeby go nie uszkodzić w czasie wykopywania. Czy Ty wybierasz się na zjazd w czerwcu? Mnie się coś wydaje, że w tym terminie są targi w Starym Polu, a M obiecał mi wycieczkę na urodziny :D Załóż swój wątek, będziemy się odwiedzać częściej niż przez ostatnie 20 lat :;230 Skoro mnie się udało (przy pomocy dziecka :D ), to Tobie tym bardziej :D Cieszę się, że tu jesteś ;:138
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
muszu852
1000p
1000p

Post »

Ale psiapsiułeczki o proszę....
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamiast dokuczać lepiej powiedz, czy dostałeś wczoraj ode mnie wiadomość na pw, bo mam wiele wątpliwości na temat tego, czy wiem, co robię na komputerze :;230 Z kopaniem i pieleniem radzę sobie doskonale, gorzej z techniką. Bez synków nie ruszyłabym na krok :;230 Szukam pudełka :D Od razu mówię, że zbiorę też nasiona, gdy dojrzeją, wydaje mi się, że to MUSI się rozsiać :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
DorkaS-66
500p
500p
Od: 27 maja 2011, o 08:51

Post »

Poprzedni zjazd też pamiętam, nawet przez chwilkę myślałam, że trzeba się przebrać i ruszyć, ale wygrała działeczka.... szkoda mi było czasu. Teraz może będę u rodziców, sam zjazd... dla mnie spęd, ale w mniejszej grupie... to bym sobie posiedziała gdzieś w knajpce, pisałam do Gośki...
Trochę już dumałam o swoim wątku, ale w Skalikowie nie mam jeszcze netu, nawet nie wiem jak tam będzie z netem, dopiero zaczynamy o tym myśleć, tam nawet nie podłączyliśmy TV, nie mamy czasu ani potrzeby, błądzę po ogrodach, gdy mam chwilkę wolną w pracy lub gdy nocujemy w mieście, ale teraz tyle pracy w siedlisku, że bardzo rzadko zostajemy w mieście.
Robię zdjęcia, to będę mogła pokazać ewentualne zmiany w ogrodzie, ale przy wspaniałych ogradach z forum - mój to taki ubogi krewny, pole do popisu na kilka lat ;:138
Będziemy w O, ale raczej nie zajadę na kawkę, bo jedziemy pomagać tacie kręcić miód, kilka godzin i wracamy. Jerzyk ma już trochę swoich zwierzaków (nie liczę kotki i psicy), a ostatnio kuna załatwiła mu dwa najładniejsze króliczki (maluchy!), to teraz najważniejszy dla niego jest remont obórki. Wyciągniecie go ze Skalikowa (poza pracą) graniczy z cudem!
DorkaS.

"Barbam video, sed philosophum non video."
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda, że z netem problem (sama mam od grudnia). Zdjęcia zachowuj :D Ja żałuję, że w naszych początkach nikomu się nie śniło o fotografowaniu. Teraz mi samej trudno uwierzyć, że tak okropnie tu było :D Pół godziny Was nie zbawi :D Takie ogrody od podstaw-własnymi rękami, są naprawdę świetne :D Tak czy inaczej-najczęściej po południu jesteśmy w domu, a raczej przed lub za domem :D w ogrodzie. Nie wiem, czy zdążę wrócić z wycieczki na targi...O zjeździe jeszcze pomyślę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

Ewo czy szczawiki nie wykopujesz na zimę ? Ja swoje szczawikowe cebulki zimuję
w doniczce w piwnicy, mam jeszcze zielone wiatraczki.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elżbieta, porządny szczawik się zimuje, ale ten...osobnik robi, co chce :;230
Wróciłam dopiero z ogrodu-upał, który osobiście lubię, ale roślinom trochę szkodzi :D Poganiałam z opryskami, zobaczymy, co będzie dalej. Hosty sobie rosną. White Feather coś wypuszcza, choć w tej chwili to obraz nędzy i rozpaczy :D Kotowe szkody pewnie się naprawią...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
muszu852
1000p
1000p

Post »

zobaczysz będzie jeszcze dobrze...
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewuniu Asao - miód,malina ;:63 ;:63 Ale zaciekawił mnie Bertram,nigdy go nie spotkałam , jeśli u Ciebie przezimuje to dołączę go do chciejstw ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”