Mój fijoł
-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł
o to jakoś cienko mu idzie mój to ho ho już polazł...
gorzej z moim trójklapowym jakoś biedak przymarzł...
gorzej z moim trójklapowym jakoś biedak przymarzł...
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
24 powojniki?! Łał! Pokaźna kolekcja. Moje 7 to pikuś. No tak, ale Ty masz znacznie większy areał i ogrodowego M. Tylko pozazdrościć.
Ten bertram bardzo kuszący. Lubię wszelkie kwiatki stokrotkowe. Można wiedzieć gdzie kupiłaś to cudeńko?
To zaglądanie ludziom za płot mam od dawien dawna. Wtedy jeszcze nawet nie przypuszczałam, że polubię grzebanie w ziemi. Bo kwiatki lubiłam zawsze
Ten bertram bardzo kuszący. Lubię wszelkie kwiatki stokrotkowe. Można wiedzieć gdzie kupiłaś to cudeńko?
To zaglądanie ludziom za płot mam od dawien dawna. Wtedy jeszcze nawet nie przypuszczałam, że polubię grzebanie w ziemi. Bo kwiatki lubiłam zawsze

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo, gdyby to nie był kłopot, to poprosze o kilka przelotów...na Kaszuby
Z twoich powojników to ja mam końcówkę,
, ale z czasem...
To znaczy, że nie powinnam sie niepokoić moim gapiostwem
Będę zaglądała ze spokojnym sumieniem, gdyby M coś mówił na ten temat, pokażę wasze posty jako dowód, że inni tez tak mają

Z twoich powojników to ja mam końcówkę,

To znaczy, że nie powinnam sie niepokoić moim gapiostwem

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ewo masz niezłą kolekcję host , a szczawik bardzo fajny 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Muszu, a ja tak się cieszę, że już zaczął
Nie bez powodu narzekam na klimat, u mnie jest dwa tygodnie wszystko spóźnione. No, może tydzień
Iza, bertram kupiłam z firmy wysyłkowej, sąsiadka dostaje katalog i dwa razy w sezonie coś dokupuję. Często z dobrym skutkiem
Justyna, przelot na Kaszuby dobrze brzmi
Odbędzie się
Aga,hosty dopiero się zaczynają :DMam plany.
Agapant kupiłam w zeszłym roku i już kwitnie
Kwiatka jeszcze nie ma, ale ogonek długaśny

Iza, bertram kupiłam z firmy wysyłkowej, sąsiadka dostaje katalog i dwa razy w sezonie coś dokupuję. Często z dobrym skutkiem

Justyna, przelot na Kaszuby dobrze brzmi

Aga,hosty dopiero się zaczynają :DMam plany.
Agapant kupiłam w zeszłym roku i już kwitnie

- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
Agapant! - czy na zimę zabierasz go do domu? Sprawiłam sobie białego i niebieskiego, są tycie, z trudem wypuściły po kilka listków, nawet nie marzę o kwiatach w tym roku, trzymam w donicy, by na zimę zabrać do chałupki.
Jestem Dorotą z Twojej młodości
, która jedzie drogą niedaleko Twojego ogrodu do miasta swoich (i Twoich) rodziców. W Twoim ogrodzie byłam z Jerzykiem, Gosią i Jarkiem.
Kupiliśmy siedlisko, kawałek lasu, zarośnięty staw, miejsca na ogród i warzywnik od groma... ale na razie... ciężka praca i walka z chwastami. Przytaszczyłam jesienią i wiosną część roślin z działek, ale w tej chwili dopiero planuję... co i jak ma wyglądać... sadziłam na chybił trafił, popełniłam wiele błędów.
U Ciebie jest pięknie, u mnie bajzel i rozpacz... ale twórcza!
Jestem Dorotą z Twojej młodości

Kupiliśmy siedlisko, kawałek lasu, zarośnięty staw, miejsca na ogród i warzywnik od groma... ale na razie... ciężka praca i walka z chwastami. Przytaszczyłam jesienią i wiosną część roślin z działek, ale w tej chwili dopiero planuję... co i jak ma wyglądać... sadziłam na chybił trafił, popełniłam wiele błędów.
U Ciebie jest pięknie, u mnie bajzel i rozpacz... ale twórcza!
DorkaS.
"Barbam video, sed philosophum non video."
- ewamaj66
DOROTA! Żeby przejeżdżając często koło mnie znaleźć się na forum, to szczyt wszystkiego
Mam życzenie, żebyś następnym razem zatrzymała się u mnie na kawę i ewentualny rabunek
Miejsca na szaleństwo gratuluję. Agapant zeszłoroczny, wtedy nie kwitł. Schowałam go do domu i zimę spędził na parapecie. Jeden kwiatek, z którego się bardzo cieszę
Jesienią wsadzę go do piwnicy z daturami, może by lubił ciemność? Na rabacie siedzi w donicy, żeby go nie uszkodzić w czasie wykopywania. Czy Ty wybierasz się na zjazd w czerwcu? Mnie się coś wydaje, że w tym terminie są targi w Starym Polu, a M obiecał mi wycieczkę na urodziny
Załóż swój wątek, będziemy się odwiedzać częściej niż przez ostatnie 20 lat
Skoro mnie się udało (przy pomocy dziecka
), to Tobie tym bardziej
Cieszę się, że tu jesteś 

-
- 1000p
Ale psiapsiułeczki o proszę....
- ewamaj66
Zamiast dokuczać lepiej powiedz, czy dostałeś wczoraj ode mnie wiadomość na pw, bo mam wiele wątpliwości na temat tego, czy wiem, co robię na komputerze
Z kopaniem i pieleniem radzę sobie doskonale, gorzej z techniką. Bez synków nie ruszyłabym na krok
Szukam pudełka
Od razu mówię, że zbiorę też nasiona, gdy dojrzeją, wydaje mi się, że to MUSI się rozsiać 

- DorkaS-66
- 500p
- Od: 27 maja 2011, o 08:51
Poprzedni zjazd też pamiętam, nawet przez chwilkę myślałam, że trzeba się przebrać i ruszyć, ale wygrała działeczka.... szkoda mi było czasu. Teraz może będę u rodziców, sam zjazd... dla mnie spęd, ale w mniejszej grupie... to bym sobie posiedziała gdzieś w knajpce, pisałam do Gośki...
Trochę już dumałam o swoim wątku, ale w Skalikowie nie mam jeszcze netu, nawet nie wiem jak tam będzie z netem, dopiero zaczynamy o tym myśleć, tam nawet nie podłączyliśmy TV, nie mamy czasu ani potrzeby, błądzę po ogrodach, gdy mam chwilkę wolną w pracy lub gdy nocujemy w mieście, ale teraz tyle pracy w siedlisku, że bardzo rzadko zostajemy w mieście.
Robię zdjęcia, to będę mogła pokazać ewentualne zmiany w ogrodzie, ale przy wspaniałych ogradach z forum - mój to taki ubogi krewny, pole do popisu na kilka lat
Będziemy w O, ale raczej nie zajadę na kawkę, bo jedziemy pomagać tacie kręcić miód, kilka godzin i wracamy. Jerzyk ma już trochę swoich zwierzaków (nie liczę kotki i psicy), a ostatnio kuna załatwiła mu dwa najładniejsze króliczki (maluchy!), to teraz najważniejszy dla niego jest remont obórki. Wyciągniecie go ze Skalikowa (poza pracą) graniczy z cudem!
Trochę już dumałam o swoim wątku, ale w Skalikowie nie mam jeszcze netu, nawet nie wiem jak tam będzie z netem, dopiero zaczynamy o tym myśleć, tam nawet nie podłączyliśmy TV, nie mamy czasu ani potrzeby, błądzę po ogrodach, gdy mam chwilkę wolną w pracy lub gdy nocujemy w mieście, ale teraz tyle pracy w siedlisku, że bardzo rzadko zostajemy w mieście.
Robię zdjęcia, to będę mogła pokazać ewentualne zmiany w ogrodzie, ale przy wspaniałych ogradach z forum - mój to taki ubogi krewny, pole do popisu na kilka lat

Będziemy w O, ale raczej nie zajadę na kawkę, bo jedziemy pomagać tacie kręcić miód, kilka godzin i wracamy. Jerzyk ma już trochę swoich zwierzaków (nie liczę kotki i psicy), a ostatnio kuna załatwiła mu dwa najładniejsze króliczki (maluchy!), to teraz najważniejszy dla niego jest remont obórki. Wyciągniecie go ze Skalikowa (poza pracą) graniczy z cudem!
DorkaS.
- ewamaj66
Szkoda, że z netem problem (sama mam od grudnia). Zdjęcia zachowuj
Ja żałuję, że w naszych początkach nikomu się nie śniło o fotografowaniu. Teraz mi samej trudno uwierzyć, że tak okropnie tu było
Pół godziny Was nie zbawi
Takie ogrody od podstaw-własnymi rękami, są naprawdę świetne
Tak czy inaczej-najczęściej po południu jesteśmy w domu, a raczej przed lub za domem
w ogrodzie. Nie wiem, czy zdążę wrócić z wycieczki na targi...O zjeździe jeszcze pomyślę 

- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Ewo czy szczawiki nie wykopujesz na zimę ? Ja swoje szczawikowe cebulki zimuję
w doniczce w piwnicy, mam jeszcze zielone wiatraczki.
w doniczce w piwnicy, mam jeszcze zielone wiatraczki.
- ewamaj66
Elżbieta, porządny szczawik się zimuje, ale ten...osobnik robi, co chce
Wróciłam dopiero z ogrodu-upał, który osobiście lubię, ale roślinom trochę szkodzi
Poganiałam z opryskami, zobaczymy, co będzie dalej. Hosty sobie rosną. White Feather coś wypuszcza, choć w tej chwili to obraz nędzy i rozpaczy
Kotowe szkody pewnie się naprawią...

Wróciłam dopiero z ogrodu-upał, który osobiście lubię, ale roślinom trochę szkodzi

-
- 1000p
zobaczysz będzie jeszcze dobrze...
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Ewuniu Asao - miód,malina
Ale zaciekawił mnie Bertram,nigdy go nie spotkałam , jeśli u Ciebie przezimuje to dołączę go do chciejstw