Mój ogród Sylwia_sirena

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród Sylwia_sirena

Post »

czy ktoś wie czy fiołka rogatego można już wystawić na dwór?
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

i znów nowości
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Sylwio...nowości u ciebie coraz więcej. ;:138 . Mnie przed nowościami trochę pohamowały te pozimowe straty. Ciągle czekam na te niepewne..wylezą, nie wylezą. :roll: W tym także powojniki które na razie żadnych oznak nie dają. W razie co kupię w Opatówku. Kupiłaś bardzo ładnego powojnika. ;:63 . Nie wiem tylko co to jest na tej podpórce. :?:
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu na podpórce to właśnie powojnik.
A teraz troszkę z wczorajszej wizyty na działce .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio..ja także byłam wczoraj na działce i dziś także. Jest już woda... :heja . Cieszę się z niej bo rabatki w słonku miały już sucho. U mnie jeszcze tyle nie kwitnie co u ciebie, a właściwie to prawie nic. :wink: . Hiacynty dopiero się z ziemi wychylają..u ciebie widzę już kwitną. ;:138 . Dobrze że puścili tę wodę, teraz może ta wiosna się troszkę pospieszy. Przypomniało mi się...jak tam to twoje prawko. ;:7
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu a dziękuje prawko idzie ale wolno bo czasu nie mam zawiele ;:124 . Na działce już nie byłam od piątku ale za to mąż zabrał mnie w sobote na zakupy i oto są efekty .
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit
Byłam dziś na działce zawieść nowości :tan woda z szałego do podlewania nie leciała więc podlałam wszystko wodą ze studni. Było ciepło i ładnie ;:3 ale ja byłam przez chwile bo musiałam wracać do domu wsadziłam wszystko na swoje miejsca podlałam porobiłam kilka zdjęć i jestem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Jak widać ptaszki mi śpiewały tulipki tylko nie które kwitły , lilie wytykają już swoje noski brzoskwinka na pączusie magnolka aż jednego kwiatka , a hiacynty chyba pomarzły bo kwitną przy samej ziemi .
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio..byle jaka ta wiosna. Mnie bardzo zawiodła. :wink: . U ciebie choć tulipany już kwitną a u mnie dopiero w pączkach i to nie w takiej ilości jak być powinno. Hiacynty także poginęły, gdzieś tam parę nosków tylko zauważyłam...a gdzie reszta. ;:223 . Cieszę się jedynie z tego że coraz więcej żurawek daje oznaki życia. Znów będą odrastać od zera ale dobre i to niż znów tyle zdobywać. Posypałam trawniki nawozem, chciałam potem podlać a tu patrzę...wody faktycznie nie ma. Ledwo ją puścili i już zakręcili..Ciekawe czy już jest bo być może dzisiaj pojadę. ;:108. Fajne nowości i dobry M...u mnie na odwrót. To ja M zabieram na zakupy i sobie kupuję. :;230 . Mój na kwiatkach wcale się nie zna. ;:224
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

A to kilka domowych do ogrodu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit
w niedziele ;:3 dopisało więc byłam oczywiście na działeczce było fajnie bo robi się kolorowo , a za razem smutno bo widać co nie powychodziło ;:145 , no cóż nic nie zrobie ale za to kupiłam sobie na pocieszenie bo przed naszymi działkami sprzedają begonie zwisłą i niecierpki kolorowe szt. 2 .
Zobaczcie jakie ładne. :tan
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio...widzę u ciebie kwitnącą magnolię. ;:63 , moja chyba zmarzła. Wymarzł mi także jeden clematis i ..oj dużo by tego wymieniać. :( . Zimno i deszcz wygonił mnie z działeczki. Pozostawiłam na zewnątrz begonie, teraz drżę aby i im nic się nie stało. Twoje takie ładne, czy także już ich nie chowasz. :?:
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu moja wisząca begonia została na werandzie na zewnątrz i jest cała nie wiem jak po tych ogrodnikach bo jeszcze nie byłam a te co kupiłam póżniej z mężem to są jeszcze małe i stoją na parapecie . glorioza ma już z 50 cm ciekawa jestem jak ją zawioze ?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio..co nowego u ciebie na działce :?: . Jak tam twoja glorioza. Moja stoi na tarasie, jak na razie ma tylko jednego pączusia. Azalie już przekwitają, teraz czas pachnących goździków choć i te przez te gorączki także pewnie szybko przekwitną. Pozdrawiam. ;:167
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwio wiosna byle jaka ale teraz roślinność nadrobiła i wszystko rośnie tylko zawrót głowy z mszycą. ;:4 ;:4 ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”