Tylko 4 cm, widziałeś gdzieś mniejszego ?

No to namierzyliśmy mój pierwszy błąd ? bo ja swoje wysiałem już 9. marca na miejscu docelowym (w skrzynce balkonowej).mmgg pisze:Co do wilców, to tak: niedobrze je zbyt wcześnie sadzić,
A o tym to akurat miałem okazję się boleśnie przekonać rok temu. Podlałem obficie Nomoltem w chłodny majowy dzień ? bo ziemiórki mi szalały ? i straciłem wszystkie, całkiem już wyrośnięte siewki.mmgg pisze: nie lubią też gdy mają za mokro
Hmm... Biorąc pod uwagę to, że ziemia, którą w tym roku kupiłem, jest wybitnie jałowa (jedyne rośliny, które ładnie na niej rosły, to rośliny motylkowe jak łubin czy fasola ? bo potrafią asymilować azot atmosferyczny) i że wszystkie rośliny wyglądały mi nader marnie dopóki nie zacząłem ich nawozić (a od tego momentu ruszyły z kopyta), raczej przenawożenie im nie grozi. W każdym razie stosuję płynny nawóz wzbogacony mikroelementami ? i używam go w stężeniu podanym przez producenta.mmgg pisze: a ponadto są BARDZO wrażliwe na przenawożenie.
...ciekawe czy te moje jeszcze urosną. No bo niby od momentu nawiezienia trochę poszły w górę, ale nadal jeszcze się nie pną...mmgg pisze: Mam wilce trzeci rok i niby to łatwa roślina do wyhodowania, ale pod warunkiem że pamięta się o tych trzech rzeczach.
Nie musisz mi przypominać. To kolejna informacja o wilcach, którą nabyłem ?doświadczalnie? rok temu.mmgg pisze: No i są przysmakiem przędziorków:)