Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Mój czosnek niedźwiedzi też się przebił... A myślałam, że z nim tak jak z miłkiem amurskim :? . No cóż, przyrzucę liśćmi.

A teraz lecę czytać. Wkleję Ci tylko jeżówkę z targów :D
Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kogro i Aśko-tak czosnek niedźwiedzi ukazał kły,a ponieważ Grażynko zapowiedziałaś,że nie ma prawa wystawać to przysypałam go ziemią,był uparty wystawił pięciokieł jeszcze raz, to ja go ziemią jeszcze raz i może pojmie gdzie jego miejsce,żeby był piękny, zdrowy i duży.
Aśko-dzięki-to jest żółta jeżówka,których było sztuk dwie na całych targach, ta ładniejsza,zielonych nie było, a białe podobno pełne bez kwiatu za to w cenie pełnej.Kupiłam ją,ale nie dla siebie.
Marzeniem Evluk była odętka variegata,ale wystawcy pytani o nią robili wielkie oczy.
Ewo-Ogis leje chyba od nocy, szaruga jak pod koniec listopada,śniedki niech się otrząsną po drodze i w dobrej formie posadzę je w dzień bezdeszczowy za to w podlaną grządkę.
Nastawiłam o świcie dereniówkę z tych owoców z Brzeznej nabytych na Targach,każdy trzeba było nakłuć drewnianą wykałaczką wielokroć.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu a czy przywiozłaś te szyszki w niedzielę? Jestem baaaaaaaaaardzo ciekawa :oops:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ambo-tak przywiozłam,ale tylko plecak szyszek świerkowych i sosnowych, bo jedna duża reklamówka w trakcie napychania darami lasu pękła u dołu,więc upchałam ją w plecaku,gdybym miała i tu i tu byłoby szyszek więcej!Już było ciemnawo gdy przed samą 19.00 rozsypywałam je pod akebiami,różą i złotym bluszczem oraz pierisem.Powiem Ci,że dobrze wyglądają.A za płotkiem na pewno zmieściłoby się ich więcej.Będę dokładać po jednej ,dwie jak znajdę.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Witaj Ewa :)
Widzę, że fotorelacja już zdana ;:109
Ja jeszcze nie posadziłam nabytków z soboty. Dziś chciałabym wkleić parę zdjęć z targów i nowe moje nabytki roślinne...
(Nie) Dzięki za lawendę :wink:
Pozdrawiam
Miłego wieczoru
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Odętkę variegata widziałam na kiermaszu w Chorzowie... a myślałam, że w Krakowie zestaw wystawców będzie podobny :roll:
Szyszki bardzo ładnie zasłaniają gołą ziemię, a dzieci mają uciechę przy zbieraniu :wink: inna rzecz, że potem niespodzianie znajduję szyszkowe śmietki na dnie torebki :wink:
Kocinka już kiedyś cytowała kodeks wykroczeń w tym temacie :lol:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gorzato-żeby dzieci miały uciechę przy zbieraniu szyszek trzeba mieć dzieci!
Ewo-Evluk-już zaglądam do Ciebie!
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ewa... może by tak jakieś zaprzyjaźnione uszczęśliwić? :roll: :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Poleciałam zobaczyć czy przypadkiem i u mnie czosnek się nie wygłupił, ale nie.
Siedzi grzecznie w ziemi i czeka na lepsze czasy.
Mam nadzieję, że nie będzie chciał jeszcze raz rosnąć w tym roku, choć co rok to dziwniejszy.
Widać klimat znacznie się nam zmienił.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

EWCIU czyli praca już skończona . Poszukałam ten kościółek w necie .Miłego wieczoru w domowym ciepełku .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ewuś, na króliczych bobkach, to sama bym chętnie wyrosła, jak drożdżowa babka. :lol:
Masz rację, z pewnością hoye będą szczęśliwe, mogąc się żywić prawdziwą karmą.
Tellerka ciągle przypomina - podłoże przepuszczalne, zraszanie i ciepło. :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu-niestety królicze były czas krótki.
Kogro-wiesz najstarsi Górale nie pamiętają....Może czosnek niedźwiedzi w moim czarnoziemie Podwórkowym pięciokłem chciał zobaczyć gdzie jest?
Jadziu-raczej chłodne to ciepełko na razie,ale w piątek wymiana okien,będą na pewno szczelne, a szyby nie zrysowane.Okazuje się Zyta wśród dwu rodzajów fasoli przesłała mi jeszcze szafirki do wysadzenia.Ogród wiosną widzę zdecydowanie na niebiesko....
gorzato-duże są te zaprzyjaźnione dzieci.Zaczęły studia.Skończyły studia.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ewuś, gdyby Ci się chciało pomalować stare okna i przykręcić je do kantówek,
to miałabyś cudną szklarenkę w podwórkowym :lol:

Obrazek
http://vitrologika.pl/szklarnievitroD/
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Wiesz Ewo muszę zrobić zapas suchych kulek od królików, skoro mam dostęp. :roll:
Zamiast serwować doniczkowcom odżywki, trzeba korzystać z natury - słusznie Hania prawi.
Na pewno będziesz miała cieplej po wymianie okien, tylko trochę bałaganu teraz, nikt tego nie lubi :wink:
Ja chyba też muszę szyszki pozbierać, przynajmniej na jedna rabatę, ładna wyściółka :roll:
Gdybym miała zacięcie do majsterkowania, to też bym zrobiła szklarenkę ze swoich starych okien,
a tak, to będzie długo ten projekt dojrzewać do realizacji :roll:
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zytko droga-jest jest jest!jeden jedyny zielony dropiaty pomidorek odkryty wśród gruszek.Białą cierniową koronę niosę do pracy,tam w cieple szybko się ukorzeni.Czerwoną znacznie bardziej kolczastą dzieci Ci przywiozą,jest ukorzeniona dobrze na razie mają ją nadal trzymać w wodzie.
Haniu-pomysł przedni,ale okna są tylko dwa,skrzynkowe.Nawet zastanawiałam się nad takim rozwiązaniem w poziomie-okno na podmurówce z cegieł(rodzaj inspektu),ale miejsca w Podwórkowym brak,rozmaite zwierzaki mogłyby szkła porozbijać i byłby dużo większy problem.Nie jestem u siebie w Podwórkowym.
Spotkałam wczoraj swoją dawną studentkę,mieszka obecnie jak się okazało dwie kamienice dalej.Tamten dom,mniejszy i młodszy od naszego jest w całości własnością prywatną osób spokrewnionych,pokazała mi ich maleńkie podwórko z murowaną i otynkowaną zadaszoną wiatą na pojemniki na śmieci, z trzepakiem naturalnie,z odnowionym,uzupełnionym brukiem,ze skrzynkami pełnymi kwiatów,zadbane aż miło.Nie miałam ze sobą aparatu fotograficznego,ale mam dostać zdjęcia no i jestem w cieplejszy dzień zaproszona ponownie.
Elsi-jak przyjmujesz zapisy na suszone bobki to jestem bardzo chętna na odrobinę,kliwia i róża chińska po nich ugina się od kwiecia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”