Ogród Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Asiu a propos lilii, to niestety nie znam ich imion :oops: Kupowałam je na "zielonym targu", gdzie pan podsuwał mi tylko zdjęcia z kwitnącymi okazami :wink: Rzadko to się zdarza - a jednak lilie po zakwitnięciu okazały się takimi, jakie oczekiwałam :P Ich zapach to już był bonusik, którego się nie spodziewałam!!!

Jeśli chodzi o oliwkę, to już wiesz, że nie dane mi będzie przeżywać rozterek z jej zimowaniem :cry:
Myślę (porównując moje pozostałe południowce), że te warunki, które opisałaś w zupełności wystarczą.
Niższa temperatura, stosunkowo dużo światła i oszczędne podlewanie - powinny zapewnić sukces :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Gosiu wczoraj byłam w ogrodniczym i mieli jeden gatunek lilii, białą Św. Antoniego.
Poczekam na inne ta mi się na zdjęciu taka drobna wydawała, nie pisało też czy pachnie. Do tego same cebule były mizerne. Sezon na cebulowe dopeiro się zaczął, będą pewnie jakieś kiermasze?
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Asiu jak zwykle u Ciebie pięknie :lol: Zdjęcie z motylami - bezcenne. Co to za roślinka z kolorowymi, pstrymi listkami?
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Aśka68
500p
500p

Post »

Gosiu to krzewuszka cudowna - Verweig Monet
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Asiu cebulki lilii są dostępne i jesienią i na wiosnę :P
Jeśli teraz nie uda Ci się dopaść pachnących, to może w przyszłym roku. :wink:
Jak będę przesadzać swoje (ale czekam, aż pozostałe łodyżki uschną) to zobaczę czy się rozmnożyły. jeśli tak - to na pewno coś Ci podeślę :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Asiu :) Czytałam, że kupiłaś trzy nowe rh :) Zdradzisz, jakie odmiany? :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Aśka68
500p
500p

Post »

Gosiu mam nadzieję, że uda mi się trafić pachnące lilie. Dopiero się zaczynają więc chyba będzie z czego wybrać :D

Moniko były tylko 4 odmiany, kupiłam Dr. H.C. Dresselhuys, Roseum Elegans, Lem s'Stormcloud.
Był jeszcze Nova Zembla i nie kupiłam, myślałam że już taki mam. A niestety okazało się , pomyliłam go z Baden-Baden. :cry:
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Chyba jednak egzamin się przesunął... :cry:
Jak długo jeszcze reszta towarzystwa naukowego każe Ci czekać na tą piątkę? :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Aśka68
500p
500p

Post »

Gosiu na egzamin czekam, już jestem :evil: Najgorzej, że z główki wiedza paruje im dalej egzamin :lol:

W weekend, miałam g....robotę :lol:
Przywieźli mi pikap tego cuda i trzeba było zakopać
Obrazek
Wieczorem w sobotę zostało tyle :D
Obrazek

Przesadziłam jeszcze laurowiśnie na cienistą stronę.
M jechał do Castoramy postanowiłam mu potowarzyszyć. Chociaż ostatnio śmieje się, że moje towarzystwo nie jest bezinteresowne. Zawsze kończy się czymś z ogrodniczego u niego w koszyku :lol:
Tym razem też ale żeby przełamać tradycje zamiast roślin, nawozów czy cebul wylądowała w koszyku książka o formowaniu i cięciu iglaków.
I od razu ogoliłam jednego na próbę, może za 3-5 lat będzie widać efekt końcowy 8) Obrazek Obrazek Obrazek- i kotek wygrzewający się w ostatnich promykach letniego słońca
Aśka
Zapraszam
Aśka68
500p
500p

Post »

I jeszcze laurowiśnia i ostatnie kwiecie budlei

Obrazek Obrazek Obrazek- to sosna żółta, nad nią pomyślę w zimie jak ją poprowadzić i docelowa uformować :D
Aśka
Zapraszam
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aśko! Tak trzymać! Jeżeli wizyty w centrach ogrodniczych kończą się u Ciebie zawsze tak samo....to masz wspaniałego,
wręcz wymarzonego M!!! Zaakceptował zakup książki ogrodniczej??? Czegoś od Ciebie oczekuje! Albo masz w domu
Skarb, o którym nie wiesz! :lol: :lol: :lol: Coraz tam u Ciebie piękniej, dopieszczasz szczegóły, uzupełniasz detale...
Sztuka formowania roślin może Cię wciągnie....wszystko na to wskazuje :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Czy to Ty odwaliłaś własnymi, naukowymi łapkami tę g.. robotę? Sama!!!? :shock:

Chyba nieźle musisz być :evil: na odraczany egzamin , jeśli przewaliłaś taką kupę... :lol:

Zdjęcie kotka bardzo urocze - ze względu na kotka oczywiście i na sosenki w tle. Najpiękniejsze w sosnach jest to, że tak samo będą wyglądać w zimie. Nie to co moje modrzewie :cry:

Przede wszystkim życzę Ci wiele uciechy w formowaniu drzewek :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hmmm... zatyczkę na nos założyłaś? :roll: :lol:
Mnie suszony obornik rozkłada na łopatki, a Ty miałaś taką... kupę :shock:
x-d-a

Post »

Asiu, a skąd to się takie wspaniałe g... bierze? Przydałoby mi się, oj, przydało :!:
A do supermarketów typu Castorama też uwielbiam jeżdzić -żeby chociaż pooglądać roślinki, a czasem kupić!
Laurowiśnia pięknie Ci się rozrośnie - u mnie zrobił się ogromny, pięknie kwitnący i owocujący krzaczor :lol:
Pozdrawiam :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ASIULKO ,ale ci zazdroszczę tego "CUDA" . Kocina musiała się bardzo "napracować "i teraz to już tylko wypoczywa
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”