Hosta FOTO 2009/2010
Re: Hosta foto 2009
Gosiu, jest super. Przyznam, że chodzi mi po głowie od września razem z Mango Tango. Według mnie, takie hosty wymagają wyeksponowanego stanowiska. Mam nadzieję, że znalazłem takie po przesadzeniu kilku roślin. Nie wiem tylko czy będzie odpowiednie, bo jakoś nie udało mi się znaleźć informacji jakiego stanowiska one wymagają. Moje miejsce jest zacienione od strony południowej przez budynek. Latem bezpośrednie słońce operuje tam pomiędzy godz. 16 a 19. Gosiu, czy masz wiedzę, czy takie stanowisko im nie zaszkodzi?
Pozdrawiam, Andrzej
Fransen w przypadku obu tych host podaje info, że zalecane stanowisko, to półcień / cień. Myślę,że takie popołudniowe słonce im nie zaszkodzi.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pola ma rację, takie stanowisko będzie odpowiednie , pod warunkiem, że nie będzie im dokuczała susza, zwłaszcza latem 

-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, od jak dawna masz Stich in Time?
Dziękuję za odpowiedzi, które mnie bardzo cieszą. Jeżeli chodzi o wilgoć, to nie ma problemu. Zainstalowana została linia kroplująca. Odnośnie informacji katalogowych zamieszczanych przez hodowców, to zdarza się, że są one sprzeczne. Nie pamiętam w tej chwili o jakie hosty i szkółki chodziło, ale przeglądając strony europejskie pisali "cień, półcień", a na stronach amerykańskich "słońce, półcień". Lub odwrotnie.
Pozdrawiam, Andrzej
-
- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mam ją od wiosnymuchazezlotym pisze:Gosiu, od jak dawna masz Stich in Time?

-
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawe, jak szybko będzie się rozrastać?
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Romku, bardzo żałuję, że dziś nie zabrałam na działkę aparatu. Wszystkie hosty są już kupkami sflaczałych liści , ale jedna...O rany , aż zdębiałam !
Neptune wygląda, jakbym ją wczoraj wysadziła, Nic po niej nie widać działania mrozów, śniegu i innych niemiłych czynników. Stałam oczarowana i nie wierzyłam własnym oczom. Wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciu poniżej, tylko jest nieco przysypana liśćmi opadłymi z drzew :
.......................................................
Neptune wygląda, jakbym ją wczoraj wysadziła, Nic po niej nie widać działania mrozów, śniegu i innych niemiłych czynników. Stałam oczarowana i nie wierzyłam własnym oczom. Wygląda dokładnie tak, jak na zdjęciu poniżej, tylko jest nieco przysypana liśćmi opadłymi z drzew :
.......................................................

Moja też długo się trzymała. Teraz jest już jednak przemrożona. Ten typ widocznie tak ma.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Ku pamięci - hosty 2009 :
..
..
..
..
..
Nie tęsknicie za takimi widokami?
..