Storczyki Mirki
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co to też robi to forum.Człowiek czeka,tylko straszy i wszystko się odnajduje nawet na poczcie
Mirko czekam na zdjęcia

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak jak napisała Jola, paczka doszła nie musiałam używać przemocy.Jednak wynikły inne problemy natury technicznej , a mianowicie skończył mi się limit, pokażę je dopiero w czerwcu, doładowałam konto sms-em, ale dziady piszą ze kod nieprawidłowy, szkoda ze do wzięcia pieniędzy za sms było wszystko ok.Prowadzę z nimi koresp. może zakończy się dobrze. Jak tylko będę miała mozliwość to zaraz pokażę. Zdjęcia już czekają.
Storczusie wszystkie piękne. Jolu jesteś wspaniała, milion
jak zwykle i wielkie
.
Storczusie wszystkie piękne. Jolu jesteś wspaniała, milion

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
Witajcie!
Okazało się jednak że po monitach, uzupełnili mi konto i mogę już wstawiać zdjęcia. Agatko, dzięki za szczere chęci. A Tobie dewuko za odwiedzinki i gratulacje.
Oto moje śliczności zakupione z wielką pomocą Joli. Pomaga nam w problemach ze storczykami oraz w spełnianiu marzeń co niektórych osób.
Po bez mała 2-tygodniiowej podróży w doskonałej kondycji , dotarły do mnie: MM z 4 pędami -kwitnący , Phal. Virides, Phal. Lueddemanniana, Phal. Mannii mahagoni, Phal. Sogo Gotris, oraz najmniejszy Phal. Sumatrana
na tym zdjęciu , jest moje przedszkole połączone z oiom-em, jest tam sabotek, phal hybryda, keiki dendrobium 2 cornu-cervi , equestris oraz sumatrana od Joli
Jeszcze raz Modesta od Rafała

oraz Phal. Philadelphia w pełnym rozkwicie
Okazało się jednak że po monitach, uzupełnili mi konto i mogę już wstawiać zdjęcia. Agatko, dzięki za szczere chęci. A Tobie dewuko za odwiedzinki i gratulacje.
Oto moje śliczności zakupione z wielką pomocą Joli. Pomaga nam w problemach ze storczykami oraz w spełnianiu marzeń co niektórych osób.

Po bez mała 2-tygodniiowej podróży w doskonałej kondycji , dotarły do mnie: MM z 4 pędami -kwitnący , Phal. Virides, Phal. Lueddemanniana, Phal. Mannii mahagoni, Phal. Sogo Gotris, oraz najmniejszy Phal. Sumatrana

Jeszcze raz Modesta od Rafała

oraz Phal. Philadelphia w pełnym rozkwicie

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
Ale Ci fajnie
Ty już masz swoje, a ja muszę poczekać do przyszłego tygodnia... 
Troszkę zazdroszczę Tobie phal. lueddemaniana - od czasu, gdy go ostatnio zobaczyłam u Lany,
choruję na niego
Tylko nie mam za bardzo gdzie go teraz kupić 
Phal. sumatrana ma ciekawe ubarwienie - ale jakoś boję się go kupić i uprawiać - czytałam, że jest dużo
trudniejszy w uprawie od innych botaników
Phal. modesta, jak widzę, ma się świetnie - tylko pogratulować takiej perełki w kolekcji
Co do phal. philadelphia, to po prostu powaliła mnie na kolana tą ilością cudnych kwiatów

Troszkę zazdroszczę Tobie phal. lueddemaniana - od czasu, gdy go ostatnio zobaczyłam u Lany,
choruję na niego

Phal. sumatrana ma ciekawe ubarwienie - ale jakoś boję się go kupić i uprawiać - czytałam, że jest dużo
trudniejszy w uprawie od innych botaników

Phal. modesta, jak widzę, ma się świetnie - tylko pogratulować takiej perełki w kolekcji

Co do phal. philadelphia, to po prostu powaliła mnie na kolana tą ilością cudnych kwiatów

-
Aniu ja z kolei słyszałam że leuddemanniana jest trudniejsza w uprawie, a tak faktycznie to się okaże w praktyce. Modesta ma pędziki więc mam cicha nadzieję że zechce je przedłużyć.
A philadelphia mnie też zauroczyło , lubię na nią patrzeć, taki ogrom kwiatów, nawet mój kot upodobał sobie miejsce koło niej.
Obiecywałam sobie że muszę zrobić inwentaryzacje , a więc mam wszystkich u siebie 69 dorosłych + 6 w przedszkolu oraz vanda, hieroglyphika, venosa, bastiani oraz stuartiana var.nobilis u Joli oraz 1 w licytacji, czyli łącznie 80, fajna okrągła liczba
A philadelphia mnie też zauroczyło , lubię na nią patrzeć, taki ogrom kwiatów, nawet mój kot upodobał sobie miejsce koło niej.
Obiecywałam sobie że muszę zrobić inwentaryzacje , a więc mam wszystkich u siebie 69 dorosłych + 6 w przedszkolu oraz vanda, hieroglyphika, venosa, bastiani oraz stuartiana var.nobilis u Joli oraz 1 w licytacji, czyli łącznie 80, fajna okrągła liczba

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Mirko są śliczne niech Ci dobrze rosną i pięknie kwitną . Piszesz , że masz już 80 storczyków
ale coś mi się zdaje , że przy takim tempie szybko dojdziesz do 100

Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale cuda... zazdroszczę lueddemaniany. to moje największe marzenie. marzę o niej nawet bardziej, niż kiedyś marzyłam o niebieskiej Vandzie. wydrukowałam sobie z kompa fotkę lueddemaniany i oprawiłam w ramkę, by móc się zachwycać jej cudnymi kwiatami. chciałabym lueddemanianę, ale nie mam skąd jej wziąść, nawet na żadnych stronach w internecie nie ma tej odmiany.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Mireczko dopiero dziś mogę zerknąć na Twoje Piękności. Ależ to jest widok- nie można od nich oderwać oczu. Mini Mark najpiękniejszy jaki widziałam. Pozostałe cudne, niech Ci pięknie rosną i jak najszybciej kwitną.
Ania

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

-
Bogusiu teraz powoli mówię stop.Te wymarzone już mam ,a poza tym naprawdę już nie mam gdzie ich stawiać.Znowu dziś głośno padło słowo orchidarium,im częściej będzie używane tym prędzej może się spełni.
Halinko phil. tak ma najpierw bardzo długo w pąkach a jak już pierwszy się rozwinie to już następne hurtowo, czego Ci oczywiście życzę, bo widok jest niebiański.
Duska na litość Boska , przecież my ich nie mamy z kosmosu, jest tyle ofert, wystarczy np.Jole poprosić ,zapłacić i masz spełnione swoje marzenie., nie rozumiem w czym tkwi Twój problem, chyba na ciągłym użalaniu się.Taka fajna dziewczyna.

Halinko phil. tak ma najpierw bardzo długo w pąkach a jak już pierwszy się rozwinie to już następne hurtowo, czego Ci oczywiście życzę, bo widok jest niebiański.

Duska na litość Boska , przecież my ich nie mamy z kosmosu, jest tyle ofert, wystarczy np.Jole poprosić ,zapłacić i masz spełnione swoje marzenie., nie rozumiem w czym tkwi Twój problem, chyba na ciągłym użalaniu się.Taka fajna dziewczyna.

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki