Storczyki Mirki

Zablokowany
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cuda juz dotarly i to w dobrym stanie. Teraz czekac tylko na fotki :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Mirko pochwal się swoimi cudeńkami ;:65 ;:65 ;:65 .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Co to też robi to forum.Człowiek czeka,tylko straszy i wszystko się odnajduje nawet na poczcie :D Mirko czekam na zdjęcia
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak jak napisała Jola, paczka doszła nie musiałam używać przemocy.Jednak wynikły inne problemy natury technicznej , a mianowicie skończył mi się limit, pokażę je dopiero w czerwcu, doładowałam konto sms-em, ale dziady piszą ze kod nieprawidłowy, szkoda ze do wzięcia pieniędzy za sms było wszystko ok.Prowadzę z nimi koresp. może zakończy się dobrze. Jak tylko będę miała mozliwość to zaraz pokażę. Zdjęcia już czekają.
Storczusie wszystkie piękne. Jolu jesteś wspaniała, milion ;:79 jak zwykle i wielkie ;:180 ;:180 ;:180 .
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mireczko możesz skorzystać z mojego Fotosika i dawać zdjęcia do woli :lol:
Powiem szczerze że już je chcę zobaczyć hehehe... :lol:
Napiszę pw..
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko wielkie dzięki. ;:25
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Gratuluję sreberka i bardzo czekam na zdjęcia. :lol:
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Okazało się jednak że po monitach, uzupełnili mi konto i mogę już wstawiać zdjęcia. Agatko, dzięki za szczere chęci. A Tobie dewuko za odwiedzinki i gratulacje.
Oto moje śliczności zakupione z wielką pomocą Joli. Pomaga nam w problemach ze storczykami oraz w spełnianiu marzeń co niektórych osób. ;:79
Po bez mała 2-tygodniiowej podróży w doskonałej kondycji , dotarły do mnie: MM z 4 pędami -kwitnący , Phal. Virides, Phal. Lueddemanniana, Phal. Mannii mahagoni, Phal. Sogo Gotris, oraz najmniejszy Phal. Sumatrana
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek na tym zdjęciu , jest moje przedszkole połączone z oiom-em, jest tam sabotek, phal hybryda, keiki dendrobium 2 cornu-cervi , equestris oraz sumatrana od JoliObrazek
Jeszcze raz Modesta od Rafała
Obrazek
oraz Phal. Philadelphia w pełnym rozkwicie Obrazek
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Ale Ci fajnie :lol: Ty już masz swoje, a ja muszę poczekać do przyszłego tygodnia... :wink:
Troszkę zazdroszczę Tobie phal. lueddemaniana - od czasu, gdy go ostatnio zobaczyłam u Lany,
choruję na niego :oops: Tylko nie mam za bardzo gdzie go teraz kupić :roll:
Phal. sumatrana ma ciekawe ubarwienie - ale jakoś boję się go kupić i uprawiać - czytałam, że jest dużo
trudniejszy w uprawie od innych botaników :?
Phal. modesta, jak widzę, ma się świetnie - tylko pogratulować takiej perełki w kolekcji ;:215
Co do phal. philadelphia, to po prostu powaliła mnie na kolana tą ilością cudnych kwiatów :shock:
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja z kolei słyszałam że leuddemanniana jest trudniejsza w uprawie, a tak faktycznie to się okaże w praktyce. Modesta ma pędziki więc mam cicha nadzieję że zechce je przedłużyć.
A philadelphia mnie też zauroczyło , lubię na nią patrzeć, taki ogrom kwiatów, nawet mój kot upodobał sobie miejsce koło niej.

Obiecywałam sobie że muszę zrobić inwentaryzacje , a więc mam wszystkich u siebie 69 dorosłych + 6 w przedszkolu oraz vanda, hieroglyphika, venosa, bastiani oraz stuartiana var.nobilis u Joli oraz 1 w licytacji, czyli łącznie 80, fajna okrągła liczba :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Mirko są śliczne niech Ci dobrze rosną i pięknie kwitną . Piszesz , że masz już 80 storczyków ;:111 ale coś mi się zdaje , że przy takim tempie szybko dojdziesz do 100 ;:112 ;:113
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Wow ;:92 Mowę mi odjęło na widok Philadelphii ;:94 Moja na razie póki co karmi pączusie, które sobie powolutku rosną, a później jak zaczną jeden po drugim ukazywać swoje wdzięki, to dopiero będzie radość ;:87 ;:112 ;:215
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ale cuda... zazdroszczę lueddemaniany. to moje największe marzenie. marzę o niej nawet bardziej, niż kiedyś marzyłam o niebieskiej Vandzie. wydrukowałam sobie z kompa fotkę lueddemaniany i oprawiłam w ramkę, by móc się zachwycać jej cudnymi kwiatami. chciałabym lueddemanianę, ale nie mam skąd jej wziąść, nawet na żadnych stronach w internecie nie ma tej odmiany.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Mireczko dopiero dziś mogę zerknąć na Twoje Piękności. Ależ to jest widok- nie można od nich oderwać oczu. Mini Mark najpiękniejszy jaki widziałam. Pozostałe cudne, niech Ci pięknie rosną i jak najszybciej kwitną. ;:87 ;:87 ;:87 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu teraz powoli mówię stop.Te wymarzone już mam ,a poza tym naprawdę już nie mam gdzie ich stawiać.Znowu dziś głośno padło słowo orchidarium,im częściej będzie używane tym prędzej może się spełni. :D

Halinko phil. tak ma najpierw bardzo długo w pąkach a jak już pierwszy się rozwinie to już następne hurtowo, czego Ci oczywiście życzę, bo widok jest niebiański. :D

Duska na litość Boska , przecież my ich nie mamy z kosmosu, jest tyle ofert, wystarczy np.Jole poprosić ,zapłacić i masz spełnione swoje marzenie., nie rozumiem w czym tkwi Twój problem, chyba na ciągłym użalaniu się.Taka fajna dziewczyna. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”