Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dala, roślinki pokojowe piękne, a Ptyś ... przepiękny :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-d-a

Post »

Halinko, Ido, Gieniu, Isiu - dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa.

Właśnie wróciłam z Wrocławia, gdzie w gronie przyjaciół żegnaliśmy karnawał.
Miałam też chwilkę czasu, żeby przelecieć się po sklepach, tym razem nie ogrodniczych, lecz zoologicznych. Kupiłam ubranko dla Ptysia, bo w tej chwili śnieg praktycznie uniemożliwia mu spacerki.
Jutro akcja "kanny" - sadzenie karp do donic. Mam taką odmianę o bordowych liściach i pomarańczowych kwiatach (bodajże Wyoming). Pierwszy raz je przechowuję, zobaczymy, co z nich będzie.
Pozdrowienia :lol:
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Ja też muszę brać się za swoje kanny , tylko zużyłam całą ziemię na nasionka i musze udać sie na zakupy i dokupić.
x-d-a

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze kilka letnich widoczków z mojego ogrodu.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Witaj!!!
A co to za piękne lilie obok jeszcze piękniejszego clematisa??? :shock:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalo, jak tam sytuacja na froncie? U mnie znowu SYPIE, ale na kilku niezależnych pogodynkach prognozy dla naszych okolic bardzo optymistyczne :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Dalo, ile lat ma Twój tamaryszek? Pięknie wygląda :D
x-d-a

Post »

Grzesiu, lilie nazywają się Mont Blanc, są już w gruncie trzeci rok i tego lata wybujały mi na 2 metry. A powojnik, to swojski Polish Spirit, co roku obcinam go krótko, a on potem kwitnie nieprzerwanie od lipca do września.

Magdo, właśnie zaczął znowu padać śnieg :!: zaledwie po jednym dniu przerwy. A że temperatura jest plusowa, to śnieg jest ciężki i mokry. Na szczęście wczoraj we Wrocku kupiłam mojemu Ptysiowi ortalionowy kubraczek i zima już mu mniej straszna.
A co z roślinami w ogrodzie ciężko wyczuć, bo większość jest po czubek zakopana w śniegu. Przynajmniej im cieplutko :lol:

vertigo, tamaryszek ma już kilkanaście lat i coś będę musiała z nim zrobić, bo wyciąga się do słońca i z jednej strony -południowej- gałązki ma tak ciężkie że zaczynają pokładać się na ziemi. :roll:
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Dalo witaj .Jak zwykle piękne zdjęcia ,jak ja Ci zazdroszczę,w sensie pozytywnym oczywiście :lol: Tamaryszek piękny ,miałam takiego ,ale niestety 4 lata temu była bardzo ostra zima w nocy-25 i on tego nie przeżył,mimo ,że przyciełam go przy ziemi nie odbił.Hosty i liljowce zjawiskowe.Powtarzam sie ,ale pomyśl nad zgłoszeniem do MAI W OGRODZIE.pozdrawiam .Co rośnie przy iglaczkach ,takie różowe niskie :?:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dalu przepiękne widoki, niesamowicie wygląda ta ścieżka z wkradającymi się ma nią funkiami, clematis i lilie przepiękne, faktycznie niesamowicie wysokie urosły :D czy pachną :?: Przepiękna również rabata iglakowa, nie mogę napatrzeć się na te różne kolory iglaków wspaniale skomponowane :D
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj DALO- ponad godzinę spędziłem w Twoim ogrodzie, była to z pewnością nie zmarnowana godzina, zobaczyłem piękny, zadbany ogród pełen kwiatów i innych roślin. Teraz nie dziwię się że zwróciłaś uwagę w moim ogrodzie na pomidory, tylko ich Ci brak.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

dala pisze:Halinko, Ido, Gieniu, Isiu - dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa.

Właśnie wróciłam z Wrocławia, gdzie w gronie przyjaciół żegnaliśmy karnawał.
Miałam też chwilkę czasu, żeby przelecieć się po sklepach, tym razem nie ogrodniczych, lecz zoologicznych. Kupiłam ubranko dla Ptysia, bo w tej chwili śnieg praktycznie uniemożliwia mu spacerki.
Jutro akcja "kanny" - sadzenie karp do donic. Mam taką odmianę o bordowych liściach i pomarańczowych kwiatach (bodajże Wyoming). Pierwszy raz je przechowuję, zobaczymy, co z nich będzie.
Pozdrowienia :lol:
Witaj Dalo Wyoming przechowuje się dobrze przynajmniej u mnie .Ja już kilka dni temu posadziłam i mam w donicach .W tym roku wszystkie przechowały mi się dobrze.
Ja mam taką odmianę o czerwonych kwiatkach i liściach.ale w zeszłym roku zakwitły mi bardzo późno i były bardzo niskie
Genia
x-d-a

Post »

Gieniu, niskie kanny też są cenne, bo chyba są bardziej stabilne i nie trzeba ich sadzić w głębi rabaty.
Ja w tym roku chcę zrobić eksperyment - część posadzę do donic, a w maju do gruntu, a część od razu do gruntu.
Zobaczymy, które będą lepiej i szybciej rosły. Bo słyszałam różne opinie.

Tadeuszu, dziękuję za wizytę w moim ogrodzie i miłe słowa. Cieszę się, że mój ogród Ci się podobał i zapraszam częściej. A mały warzywniczek już sobie założyłam i w zaszłym roku miałam parę krzaczków pomidorków, z czego byłam bardzo dumna. Nie sieję ich jednak, tylko kupuję gotowe sadzonki.

Pozdrawiam :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalo ja wszystko sadzę do donic a w połowie maja do gruntu po uprzednim zahartowaniu . Z niskich mam jeszcze kanny kremowe ja je nazywam białe . w zeszłym roku kupiłam kwitnące w donice.
Genia
x-d-a

Post »

Wiesz Gieniu, mi się te kanny porozrastały i nie mam tylu donic i ziemi, żeby wszystkie wpakować do doniczek.
Zwłaszcza, że mam jeszcze begonie bulwkowate, które też już powędrowały do donic.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”