Oaza spokoju Hanki - 2009
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iza miło witać nowego gościa.Podniosłaś moje ego ,chwaląc moje lilie i róże.
Może jesienią lub zimą jak będzie więcej czasu skataloguje moje róże i opiszę na forum.A tak Iza wiesz jak to jest latem.Praca ,w domu jestem o 17.Para oczu wpatrzonych plus pies i dopiero później mam czas na ogród.Wieczorem szybko wstawić zdjęcia,a tu już północ i rano znów ten sam kierat.A lata już nie te i zdrowie też gdzieś ucieka.I ciągle mi się wydaje,że czegoś nie zdążę zrobić.....
Ale jak o jakąś różę ktoś pyta-nazywam ją
Może jesienią lub zimą jak będzie więcej czasu skataloguje moje róże i opiszę na forum.A tak Iza wiesz jak to jest latem.Praca ,w domu jestem o 17.Para oczu wpatrzonych plus pies i dopiero później mam czas na ogród.Wieczorem szybko wstawić zdjęcia,a tu już północ i rano znów ten sam kierat.A lata już nie te i zdrowie też gdzieś ucieka.I ciągle mi się wydaje,że czegoś nie zdążę zrobić.....

Ale jak o jakąś różę ktoś pyta-nazywam ją

- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Haniu po przerwie technicznej. Jedna z burz uszkodziła mi modem w laptopie i internet miałam tylko co jakiś czas, wpadałam na chwilę, coś tam obejrzałam i zawieszało się. Teraz już jest lepiej i mam nadzieję być częstszym gościem.
Piękne te Twoje lilijki, szczególnie podobają mi się te "kropkowane"
Pozdrawiam Dorota
Piękne te Twoje lilijki, szczególnie podobają mi się te "kropkowane"
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Haniu przyszłam się napatrzeć na lilie zanim przestaną kwitnąć.
Są niesamowite i w dodatku będę mogła się nimi cieszyć u siebie.
Jesteś kochana i przez to nie mogę spać.
Haniu z przyjemnością oferuję Tobie moje hortensje....powiedz tylko słówko i na jesieni jadą do Ciebie.
Seredcznie i prawdziwie letnio pozdrawiam.
Są niesamowite i w dodatku będę mogła się nimi cieszyć u siebie.
Jesteś kochana i przez to nie mogę spać.

Haniu z przyjemnością oferuję Tobie moje hortensje....powiedz tylko słówko i na jesieni jadą do Ciebie.
Seredcznie i prawdziwie letnio pozdrawiam.

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Doprawdy?Hanka 1 pisze:Ja też je bardzo lubię,problem jest tylko z przechowaniem zimowym a i przydatne mogą być.Jak będziesz mieć na kogoś nerwę,wystarczy zaparzyć mu herbatkę z nich-są trujące![]()
Jestem zszokowana tą wypowiedzią i jej dalszym ciągiem...
Proszę pamiętać,że jesteśmy forum ogrodniczym a nie forum czarownic.
- Hanka 1
Oleandry,tojady jak i wiele roślin określane są jako trujące i my hodujące te rośliny dobrze o tym wiemy.Nie jest to żadna nowość.Z Izabellą znam się nie tylko z forum i dlatego pozwoliłam sobie na czarny humor..
KaRo jeśli Cię zszokowałam to przepraszam i Wszystkich,którzy czytając mój wątek poczuli się zniesmaczeni-przepraszam
A mnie bardziej drażnią na tym forum świńskie kawały a nie skarżę do moderatorów
KaRo jeśli Cię zszokowałam to przepraszam i Wszystkich,którzy czytając mój wątek poczuli się zniesmaczeni-przepraszam
A mnie bardziej drażnią na tym forum świńskie kawały a nie skarżę do moderatorów
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Hanka 1 pisze:Oleandry,tojady jak i wiele roślin określane są jako trujące i my hodujące te rośliny dobrze o tym wiemy.Nie jest to żadna nowość.Z Izabellą znam się nie tylko z forum i dlatego pozwoliłam sobie na czarny humor..
Haniu, dobrze o tym wiem że to było żartobliwe i nie wiem co w tym takiego szokującego.

Może zabrakło tylko tego

Przepraszam że pociągnęłam temat, ale wiedziałam że to był żart i tak to odebrałam.
A to że jest to forum ogrodnicze wiemy, wszak mówiłyśmy o roślinie...
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Haniu zadałaś mi bardzo trudne pytanie, w sprawie obsadzenia rabaty rośliną
całorocznie zieloną na dość wąskiej rabacie i na ścianie.
Jedynie co przychodzi mi w tej chwili do głowy, a widziałem już takie rozwiązanie to jałowiec płożący /okrywowy/ formowany w odpowiedni sposób może wspiąć się na ścianę na niewielką wysokość.Lecz nie pamiętam nazwy w tej chwili, więc jeżeli będziesz zainteresowana przeszukam strony.
Kolejną rośliną ale liściastą całorocznie zieloną może być bluszcz Hedera.
całorocznie zieloną na dość wąskiej rabacie i na ścianie.
Jedynie co przychodzi mi w tej chwili do głowy, a widziałem już takie rozwiązanie to jałowiec płożący /okrywowy/ formowany w odpowiedni sposób może wspiąć się na ścianę na niewielką wysokość.Lecz nie pamiętam nazwy w tej chwili, więc jeżeli będziesz zainteresowana przeszukam strony.
Kolejną rośliną ale liściastą całorocznie zieloną może być bluszcz Hedera.
Pozdrawiam Zenek
- Hanka 1
Iza Chate a więc czekamy do zimy,może uda się i mnie nadrobić zaległości w wątkach,które chętnie oglądnę.
Halinka Twoje perfekcyjne zdjęcia ogrodu -mało jest osób które Ci dorównują.Ja jestem na samym końcu w tym rankingu
Dorotka a ja myślała,że Ty urlopujesz.Fajnie,że już jesteś z nami.Ja też nie miałam w tamtym tygodniu przez dwa dni neta i akurat byłam w domu /urlop 4 dni
/Czułam się jakby ktoś zabrał mi coś cennego
Elżbietka tak jak obiecałam tak będzie tylko jeszcze parę dni musisz uzbroić się w cierpliwość.Myślę,że po 25 sierpnia.Dam znać na PW
Jadzia cieszę się bardzo,że znalazłaś chwilkę aby mnie odwiedzić.Pieguski będą u Ciebie pod koniec sierpnia
Gabrysia Incydent ma to do siebie,że pojawia się i znika.Jesteś Kochana ;:12
Iza Liska Sophia jest kolorem zbliżona do bursztynu,ma sztywne łodygi i nie rozłazi się a trzyma się kępki.Dziś wstawię foty,chociaż nie udało mi się uchwycić rzeczywistego koloru
Zenek dzięki za zainteresowanie się moim pytaniem.Sama nie wiem jak to rozwiązać.Podsunąłeś mi liściaste i teraz mam dylemat.
Irenka Zapach w ogrodzie już coraz mniejszy bo i lilii coraz mniej.Dziś zakwitły u mnie pierwsze astry,Czyżby już jesień?
Izabelka moja dobra duszko,gdzie Ci tam do czarownicy.Twoja wola dawania ludziom radości stawia Cię po drugiej stronie -naprzeciw czarownic
Halinka Twoje perfekcyjne zdjęcia ogrodu -mało jest osób które Ci dorównują.Ja jestem na samym końcu w tym rankingu
Dorotka a ja myślała,że Ty urlopujesz.Fajnie,że już jesteś z nami.Ja też nie miałam w tamtym tygodniu przez dwa dni neta i akurat byłam w domu /urlop 4 dni

Elżbietka tak jak obiecałam tak będzie tylko jeszcze parę dni musisz uzbroić się w cierpliwość.Myślę,że po 25 sierpnia.Dam znać na PW

Jadzia cieszę się bardzo,że znalazłaś chwilkę aby mnie odwiedzić.Pieguski będą u Ciebie pod koniec sierpnia
Gabrysia Incydent ma to do siebie,że pojawia się i znika.Jesteś Kochana ;:12
Iza Liska Sophia jest kolorem zbliżona do bursztynu,ma sztywne łodygi i nie rozłazi się a trzyma się kępki.Dziś wstawię foty,chociaż nie udało mi się uchwycić rzeczywistego koloru
Zenek dzięki za zainteresowanie się moim pytaniem.Sama nie wiem jak to rozwiązać.Podsunąłeś mi liściaste i teraz mam dylemat.
Irenka Zapach w ogrodzie już coraz mniejszy bo i lilii coraz mniej.Dziś zakwitły u mnie pierwsze astry,Czyżby już jesień?
Izabelka moja dobra duszko,gdzie Ci tam do czarownicy.Twoja wola dawania ludziom radości stawia Cię po drugiej stronie -naprzeciw czarownic