Oaza spokoju Hanki - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hanuś Twoja Sophia wydaje mi się podobna do mojej ,ale w necie patrzyłam to nie bardzo mi moją przypomina :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iza miło witać nowego gościa.Podniosłaś moje ego ,chwaląc moje lilie i róże.
Może jesienią lub zimą jak będzie więcej czasu skataloguje moje róże i opiszę na forum.A tak Iza wiesz jak to jest latem.Praca ,w domu jestem o 17.Para oczu wpatrzonych plus pies i dopiero później mam czas na ogród.Wieczorem szybko wstawić zdjęcia,a tu już północ i rano znów ten sam kierat.A lata już nie te i zdrowie też gdzieś ucieka.I ciągle mi się wydaje,że czegoś nie zdążę zrobić.....
;:147
Ale jak o jakąś różę ktoś pyta-nazywam ją :oops:
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Haniu, ja bym musiala spytac o wszystkie :oops: (procz tych, o ktore juz ktos pytal ;) )
Ja tez licze na zime, tzn. licze, ze będę miala ciut wiecej czasu i odwiedze watki, ktorych dotad obejrze nie mialam kiedy.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ja też chciałabym być w tylu wątkach ogrodowych,a czasu nie wystarcza nawet na kilka ogrodów dziennie :cry:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Witam Haniu po przerwie technicznej. Jedna z burz uszkodziła mi modem w laptopie i internet miałam tylko co jakiś czas, wpadałam na chwilę, coś tam obejrzałam i zawieszało się. Teraz już jest lepiej i mam nadzieję być częstszym gościem.
Piękne te Twoje lilijki, szczególnie podobają mi się te "kropkowane"
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Haniu przyszłam się napatrzeć na lilie zanim przestaną kwitnąć.
Są niesamowite i w dodatku będę mogła się nimi cieszyć u siebie.
Jesteś kochana i przez to nie mogę spać. :wink:
Haniu z przyjemnością oferuję Tobie moje hortensje....powiedz tylko słówko i na jesieni jadą do Ciebie.
Seredcznie i prawdziwie letnio pozdrawiam. :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Hanka 1 pisze:Ja też je bardzo lubię,problem jest tylko z przechowaniem zimowym a i przydatne mogą być.Jak będziesz mieć na kogoś nerwę,wystarczy zaparzyć mu herbatkę z nich-są trujące :twisted:
Doprawdy?
Jestem zszokowana tą wypowiedzią i jej dalszym ciągiem...
Proszę pamiętać,że jesteśmy forum ogrodniczym a nie forum czarownic.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleandry,tojady jak i wiele roślin określane są jako trujące i my hodujące te rośliny dobrze o tym wiemy.Nie jest to żadna nowość.Z Izabellą znam się nie tylko z forum i dlatego pozwoliłam sobie na czarny humor..
KaRo jeśli Cię zszokowałam to przepraszam i Wszystkich,którzy czytając mój wątek poczuli się zniesmaczeni-przepraszam
A mnie bardziej drażnią na tym forum świńskie kawały a nie skarżę do moderatorów
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Forum Czarownic też by było ciekawe :;230
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Haniu takimi zdjęciami pięknych lilii to możesz mnie męczyć ile tylko chcesz ;:196
Kochanie popatrz ja mam takiego pieguska :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Hanka 1 pisze:Oleandry,tojady jak i wiele roślin określane są jako trujące i my hodujące te rośliny dobrze o tym wiemy.Nie jest to żadna nowość.Z Izabellą znam się nie tylko z forum i dlatego pozwoliłam sobie na czarny humor..
KaRo jeśli Cię zszokowałam to przepraszam i Wszystkich,którzy czytając mój wątek poczuli się zniesmaczeni-przepraszam
A mnie bardziej drażnią na tym forum świńskie kawały a nie skarżę do moderatorów

Haniu, dobrze o tym wiem że to było żartobliwe i nie wiem co w tym takiego szokującego. :roll:
Może zabrakło tylko tego ;:113 ?
Przepraszam że pociągnęłam temat, ale wiedziałam że to był żart i tak to odebrałam.
A to że jest to forum ogrodnicze wiemy, wszak mówiłyśmy o roślinie...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

a ja jeszcze raz wróciłąm do zdjęć róz... bo ta żółta nie dawała mi spokoju...(Sophia)
Ja chyba mam taką sama
Czy ona rośnie na sztywnych pędach?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Witaj Haniu zadałaś mi bardzo trudne pytanie, w sprawie obsadzenia rabaty rośliną
całorocznie zieloną na dość wąskiej rabacie i na ścianie.
Jedynie co przychodzi mi w tej chwili do głowy, a widziałem już takie rozwiązanie to jałowiec płożący /okrywowy/ formowany w odpowiedni sposób może wspiąć się na ścianę na niewielką wysokość.Lecz nie pamiętam nazwy w tej chwili, więc jeżeli będziesz zainteresowana przeszukam strony.
Kolejną rośliną ale liściastą całorocznie zieloną może być bluszcz Hedera.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Haniu twoje cudowne lilie ciągle przyciągają wzrok, taka paleta barw. Do tego wspaniałe róże, jak pięknie kwitną. Na pewno roznosi się cudowny zapach tych kwiatów. Widzę jabłuszka, zdrowo wyglądają, u mnie w tym roku bardzo słabe owocowanie.
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza Chate a więc czekamy do zimy,może uda się i mnie nadrobić zaległości w wątkach,które chętnie oglądnę.

Halinka Twoje perfekcyjne zdjęcia ogrodu -mało jest osób które Ci dorównują.Ja jestem na samym końcu w tym rankingu

Dorotka a ja myślała,że Ty urlopujesz.Fajnie,że już jesteś z nami.Ja też nie miałam w tamtym tygodniu przez dwa dni neta i akurat byłam w domu /urlop 4 dni :D /Czułam się jakby ktoś zabrał mi coś cennego :evil:

Elżbietka tak jak obiecałam tak będzie tylko jeszcze parę dni musisz uzbroić się w cierpliwość.Myślę,że po 25 sierpnia.Dam znać na PW ;:122

Jadzia cieszę się bardzo,że znalazłaś chwilkę aby mnie odwiedzić.Pieguski będą u Ciebie pod koniec sierpnia

Gabrysia Incydent ma to do siebie,że pojawia się i znika.Jesteś Kochana ;:12

Iza Liska Sophia jest kolorem zbliżona do bursztynu,ma sztywne łodygi i nie rozłazi się a trzyma się kępki.Dziś wstawię foty,chociaż nie udało mi się uchwycić rzeczywistego koloru

Zenek dzięki za zainteresowanie się moim pytaniem.Sama nie wiem jak to rozwiązać.Podsunąłeś mi liściaste i teraz mam dylemat.

Irenka Zapach w ogrodzie już coraz mniejszy bo i lilii coraz mniej.Dziś zakwitły u mnie pierwsze astry,Czyżby już jesień?

Izabelka moja dobra duszko,gdzie Ci tam do czarownicy.Twoja wola dawania ludziom radości stawia Cię po drugiej stronie -naprzeciw czarownic ;:196
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”