Parszywa dwunastka - rośliny ekspansywne

Nie wiesz gdzie rozpocząć przygodę z Naszym Forum ? Zacznij właśnie od tej sekcji !
ODPOWIEDZ
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Parszywa dwunastka - rośliny ekspansywne

Post »

Unikam chemii jak mogę, nigdy nie stosowałam roundapu. Jak czytałam, wielokrotnie w tym wątku, rośliny u jednych ekspansywne u innych są pożądane, a wypowiedzi często są żartobliwe..
...Nie potrafiłabym o jakiejkolwiek roślinie napisać czy powiedzieć, że jest 'parszywa', stąd nawet dziwi mnie tytuł tego wątku
- gdybyś zajrzała do pierwszego postu, to jest tytuł książki :) . Przecież my kochamy roślinki :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie to się kojarzy raczej z filmem :D Nie wiem, czy to dobra wróżba, ale tytułowa dwunastka mimo poniesienia ofiar wygrała walkę :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
miki___
50p
50p
Od: 10 sie 2011, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A moje parszywce to czarny bez(rośnie u sąsiada, jak już myślę, że pozbyłam się go to gdzieś kolejna siewka się znajduje) skrzyp polny, powój, rozchodnik ostry i rogownica, rogownica i jeszcze raz rogownica. Nikt tu chyba wcześniej o miej nie pisał a u mnie jest wszędzie. Wykopana, wytarmoszona, wypalona dalej odbija. W miejscu suchym, wilgotnym, na trawniku, na skalniaku, na żwirku, spod grubej warstwy kory ciągle wyłażą siwe listki. nie mam już siły z nią walczyć :evil:
Pozdrawiam ;)
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Czarny bez rozsiewają ptaki, to nie sąsiad winny :wink: . U mnie też go dużo.
Awatar użytkownika
miki___
50p
50p
Od: 10 sie 2011, o 22:02

Post »

Sąsiad niewinny, zwłaszcza, że on też tego bzu nie sadził. Bez się przyplątał sam a wykurzyć go ciężko :lol:
Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
tralaluszy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sty 2010, o 18:46

Post »

miki___ pisze:A moje parszywce to czarny bez(rośnie u sąsiada, jak już myślę, że pozbyłam się go to gdzieś kolejna siewka się znajduje) skrzyp polny, powój, rozchodnik ostry i rogownica, rogownica i jeszcze raz rogownica. Nikt tu chyba wcześniej o miej nie pisał a u mnie jest wszędzie. Wykopana, wytarmoszona, wypalona dalej odbija. W miejscu suchym, wilgotnym, na trawniku, na skalniaku, na żwirku, spod grubej warstwy kory ciągle wyłażą siwe listki. nie mam już siły z nią walczyć :evil:
U mnie czymś takim jest karmnik ościsty. Nienawidzę go bardziej niż podagrycznika! ;:164
Pozdrawiam - BabajAGA
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

A u mnie karmnik ościsty wcale nie chce rosnąć ;:145
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie rośnie z czego się bardzo cieszę... :tan
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Róża dzika której w starym wieku prawie nie można wykarczować i podagrycznik.Ale ten ozdobny nie jest aż tak straszny.W porównaniu z zwykłym podagrycznikiem to słabeusz. :;230
Awatar użytkownika
zocha
100p
100p
Od: 2 maja 2011, o 18:09

Post »

U mnie różne chwasty,lilak się rozrasta,że masakra,nijak go sie nie da opanować ale najgorsze to są margarytki :twisted: no coś okropnego,tak się rozłażą,naprawdę już nie wiem jak z nimi walczyć,co wykopie to jakimś cudem coś zostanie i dalej sobie rośnie w tym samym miejscu,nawet podgarycznik nie jest taki chamski ;:14
Moje watki, do których zapraszam
Róże Ewy - zochy i Ogród-Raj zochy-Ewy
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

No nareszcie wykarczowałem tą różę. :twisted: Wszystkie nowe odrosty dostaną pewnie wyrok:ROUNDAP. :twisted:
Awatar użytkownika
tulipanekkk
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 8 lis 2011, o 14:30

Post »

A jak pozbyć się koniczyny z trawnika? Przepraszam jeśli to głupie pytanie, ale jestem nowicjuszką w tym temacie
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Menysek pisze:
andzia1606 pisze:Ja drugi rok walczę z miechunką rozdętą.
Udało mi się, udało!!! Chemia, koszenie, chemia, koszenie (bo w trawie) i wygrałam! Ale cholerstwo nie z tej ziemi... Tylko skrzyp gorszy.

Zakupiłam właśnie sadzonki tojeści...w ostatniej chwili kupiłam ją a nie podagrycznik... uffff na szczęście sprawdziłam w necie co to. Mam nadzieję, że w razie problemów chemia na tojeść działa?

Uważam że od sumaka gorszy jest rokitnik. Pierwszego udało mi się pozbyć, drugi wciąż odbija, odbija, odbija...

Wsadziłam też derenia kanadyjskiego. Mam nadzieję, że nie pożałuję? Wygląda tak cudnie.

Walczę też z rdestem polygonum (tajemnicza i rzadka odmiana) - piękny, różowy krzew ale wybija jak mięta. Wywalam przed ogrodzenie.

Poza tym mam prawie wszystko co wymienione, ale jeszcze nie na etapie inwazji - oprócz gigantofiołka - tego po roku z jednej sadzonki mam łąkę!
Jeżeli kupiłaś tojeść płożącą, to pozbądź się tego jak najprędzej. Rozrasta sie toto niemożebnie szybko. Wkrótce będziesz ją miała na każdej grządce i w trawniku. Ja od lat z nią walczę i nie mam sposobu, bo to lubi i słonce i cień.
Awatar użytkownika
Ewelka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 20 sty 2012, o 10:46
Kontakt:

Post »

U mnie winobluszcz pięciolistny dawał popalić. Najpierw cieszyłam się że przeszedł od sąsiadki, bo pięknie się wybarwiał na jesień, a potem nie wiadomo kiedy na amen zagłuszył mój milin. W końcu każdego roku koło 8 wielkich worów na śmieci wycinaliśmy, bo by wszędzie wlazł!
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja oryginalna nie będę i napiszę: podagrcznik! Dostałam go " w gratisie" z irysami :evil: . W tym roku, po kwitnięciu wykopuję irysy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Supersekcja HOT. Wybrane, najciekawsze tematy Forum - START -”