Moje skarby
Wspaniały nabytek - gratuluję ;) A temu wandalowi to bym zrobiła podobnie z tym tam
na dole co ma z podobnym tekstem
niech się oduczy pchania łapek w cudze
sprawy...łodyżkę oczywiście masz ? Może rozkwitnie w wodzie ?
Mojego bidulka już widziałaś w moim wątku, więc już nie wklejam i tu. Ale piękny ten Twój...płatki ma kremowe ?
na dole co ma z podobnym tekstem

sprawy...łodyżkę oczywiście masz ? Może rozkwitnie w wodzie ?
Mojego bidulka już widziałaś w moim wątku, więc już nie wklejam i tu. Ale piękny ten Twój...płatki ma kremowe ?
- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo piękny egzemplarz sobie wybrałaś. Niech ci się dobrze rozwija i zdrowo rośnie, szczególnie po takiej traumie
w wykonaniu kretyna.
Ja rozglądałam się za żółtymi, a tych było niewiele ;)
Ale koleżance wybrałam też bardzo ładnego białego z dużą liczbą pąków.
Debila bym chyba pogryzła. Obie z koleżanką nie miałyśmy złych przygód w drodze powrotnej. Ale martwiła nas ta potworna zimnica - po 30 stopniowych upałach tydzień temu ciężko przestawić się na 8 stopni. Gdy wiało i padało to miałam wrażenie, że za chwilę spadnie śnieg. brrr

Ja rozglądałam się za żółtymi, a tych było niewiele ;)
Ale koleżance wybrałam też bardzo ładnego białego z dużą liczbą pąków.
Debila bym chyba pogryzła. Obie z koleżanką nie miałyśmy złych przygód w drodze powrotnej. Ale martwiła nas ta potworna zimnica - po 30 stopniowych upałach tydzień temu ciężko przestawić się na 8 stopni. Gdy wiało i padało to miałam wrażenie, że za chwilę spadnie śnieg. brrr
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja byłam tuż po otwarciu, ok. 10.30. Z tym, że najpierw sobie pochodziłam po szklarniach. Spodziewałam się więcej storczyków zobaczyć i więcej ich gatunków. Zdecydowana większość porozmieszczanych wśród innych roślin, to takie, jakie większość z nas hoduje w domu. W przejściu między szklarniami były dwa stoiska. Na jednym trochę akcesoriów, trochę miniaturowych storczyków, kilka wiszących Vand. Na stoisku po prawe zwróciła moją uwagę wspaniała Catleya z ogromnym kwiatem. Powiedziano mi, że ona nie do sprzedania. Właściwie, to tylko hurtownik sprowadzający storczyki z Holandii miał ich bardzo dużo, ale tylko Phalaenopsisy, trochę Cambrii i Oncidium. W sumie jestem rozczarowana. Spodziewałam się większej uczty dla oczu na samej wystawie.
- DAK
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam takie same jak ty wrażenia z tej wystawy. Ja byłam około 11, a więc pewnie byłyśmy tam w tym samym czasie
Zrobiłam trochę fotek i teraz jak to oglądam, to mam wrażenie, że na fotkach lepiej to wygląda niż było w realu ;)
Bardzo podobały mi się Catleye.

A w sprzedaży były jeszcze Dendrobia (na najniższej półce pod Cambriami), ale na razie ograniczę swoje nauki do Phalaenopsisów i Cambrii. Na stoisku Orchidsklepiku kupiłam korę i zmykałam do domu. Szkoda, że również pogoda nie dopisała, bo planowałam także spacer po Ogrodzie Botanicznym, ale bałam się, że zamarznę na skałę.

Bardzo podobały mi się Catleye.

A w sprzedaży były jeszcze Dendrobia (na najniższej półce pod Cambriami), ale na razie ograniczę swoje nauki do Phalaenopsisów i Cambrii. Na stoisku Orchidsklepiku kupiłam korę i zmykałam do domu. Szkoda, że również pogoda nie dopisała, bo planowałam także spacer po Ogrodzie Botanicznym, ale bałam się, że zamarznę na skałę.
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Wando, piękny okaz, współczuję autobusowej przygody
Ja niestety mam dość przykrą rodzinną sytuację i nie dam rady się wybrać na Dni Storczyków, a tak na nie czekałam....cóż może innym razem
Z tego co piszesz ceny były znacznie przystępniejsze niż w lutym, wtedy falenopsisy nie schodziły poniżej 40 zł

Ja niestety mam dość przykrą rodzinną sytuację i nie dam rady się wybrać na Dni Storczyków, a tak na nie czekałam....cóż może innym razem

Z tego co piszesz ceny były znacznie przystępniejsze niż w lutym, wtedy falenopsisy nie schodziły poniżej 40 zł

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Wanda
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
Na pocieszenie i po moich zachwytach nad Catleyami z Wystawy synuś się zlitował i zamówił mi je na Allegro - 5 sztuk w słoiku, każda ponoć innego koloru. Młodziutkie roślinki. Mam nadzieję, że sobie z nimi poradzę i uda mi się je doprowadzić w przyszłości do kwitnienia. Znów oczekiwanie na przesyłkę. ;-)
Dusia, na Allegro są i Vandy w słoikach po 3 sztuki młode. Może cię zainteresują. ;-)
Dusia, na Allegro są i Vandy w słoikach po 3 sztuki młode. Może cię zainteresują. ;-)
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59