WITAM zimowo.
Kaloryfery zaczęły grzać o 18,30.Dziś od 9 rano do 14 znowu były zimne.Weszłam na stronę Cowiku i okazało się,że wczoraj nie zdążyli z powodu opadów śniegu.Dziś na szczęście równo o 14-tej zaczęli grzać.
Mam jeszcze jeden problem.Piszę tak ogólnie.Byłam strasznie napalona na szczepienie,ale jak wczoraj powiedzieli w dzienniku,że są przypadki uczuleń a jedna osoba w ciężkim stanie to szczęka mi opadła.
Też byłam żdziwiona,że w sklepie tyle nasion.W innych sklepach remanenty.
WIKTORIO witaj.
Napisz wobec tego jak duży masz ogród,ogródek,działkę???
Może i mijałyśmy się w Świętej Lipce.Kto wie?
Widzę,że odwiedzasz mój region.W Lidzbarku Warm.w zamku też byłaś.?
Miłego dnia.
DOROTKO!
Wiem o tej akcji,ale trzeba też wysłać swoje nasiona.Zostało mi trochę nasion od Uli.Widziałam też dużo nasion w ogrodniczym,muszę tylko poczytać które są fajne.Szukam też ogórka Skierniewickiego.W tamtym roku miałam,ale nie mogę nic powiedzieć na jego temat ponieważ jak owocował to mnie nie było.
Zawilce te różowe chyba by mi zaadoptowały całą działkę.Rosną jak głupie.Wchodzą między róże i na ścieżkę.
Ciekawa jestem jak przezimuje mój biały zawilec.
IWONKO!
Ten sklep to taki hurtownio -sklep to może dlatego wystawili nasiona,cebulki lilii i dymkę.Po drugie to kto pierwszy ten lepszy.
No to nie wiem co o tej dziewannie myśleć.Mam nadzieję,że chociaż będzie rosła ta posadzona.Sasanki też u mnie same się nie sieją.
Wysiewałam w tym roku,ale co dziwne nie wzeszły,a wydaje mi,że wschodzą jeszcze tego samego roku.A może się mylę?
Ostatnio czytałam,że azalia się sieje,u siebie czegoś takiego nie zauważyłam.
Miłego dnia chociaż już ciemno.
LUCYNKO !
Jagodowiec ładny,ale nie widzę,żeby jakoś się rozrastał.Nie wiem też czy w ogóle ma jakieś nasienniki.
Specjalnie wzięłam aparat i poszłam do miasta,żeby porobić zdjęcia.Tak było pięknie,bajkowo.
Do Brico prawie nie chodzę.Nie po drodze.

Dwa inne mają remanenty.
Dziwne,to synowa nie miała przeciw ciał.?Ciekawe dlaczego zaczęli szczepienia od 80-latków?Sprawdzają szczepionkę?Przecież Ci ludzie raczej mało wychodzą.

Ja bym zaszczepiła jak najszybciej pracowników sklepów,nauczycieli,mundurowych.Szkoda,że nie rządzę.
Miłego dnia .Trzymaj się ciepło.
WITAJ KASIU!
Bo kwiatki najważniejsze.
Tak już mamy cieple kaloryfery i wodę.
Kasiu zapisałam sobie,ale Ty też pamiętaj.Jak będziesz chciała to i nasiona podeślę.Dziwne bo ta pusta różowa nie zawiązuje nasion.
Miłego dnia.
HALINKO
Syberia więc i śnieg leży.
Też myślę,że lepiej im będzie w gruncie.Też miałam w doniczce,ale nie rosły więc oddałam znajomej.Jedna w gruncie już nawet spora.
Na szczęście skończyli naprawiać awarię i już jest ciepło.