Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

storczyki mają się ok. kwitną pięknie.
Awatar użytkownika
asiula13
1000p
1000p
Od: 16 cze 2009, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ślicznie i kolorowo u Ciebie jak zawsze :D oby tak dalej :D
obrazek bardzo mi się podoba. ja kiedyś dużo rysowałam, ale teraz wolę robić to igłą i krzyżykami :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

asiula13 pisze:ślicznie i kolorowo u Ciebie jak zawsze :D oby tak dalej :D
obrazek bardzo mi się podoba. ja kiedyś dużo rysowałam, ale teraz wolę robić to igłą i krzyżykami :D
ja lubię rysować, ale haftować też potrafię. ale ze względu na mój słomiany zapał zrobiłam tylko 3 obrazki (a pierwszy zaczęłam robić w 2006 roku). skończyłabym je szybciej, gdyby nie to, że zostawiałam je na kilka miesięcy, bo zniechęcała mnie powolność haftowania. dzisiaj zaczęłam malować Phal. bellinę, ale na razie niezbyt mi się podoba, bo wygląda, jakby został namalowany zwykłymi dziecinnymi farbkami. wolałabym malować olejnymi, ale nie mam gdzie ich kupić.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, kolorowo masz w pokoju i to bardzo :) I na dodatek wszystkie pokazane storczyki w takich letnich kolorkach :roll:
A obrazek, jak na pierwszy Twój malunek, nie jest zły :wink:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no obrazek nie jest zły, ale nie jestem nim zachwycona. dzisiaj namalowałam następny, może jutro wstawię.

a Phalaenopsisy kwitną i mają się dobrze. botaniczne puszczają nowe listki, może kiedyś pojawią się też pędy...
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Post »

Dusiu, masz po prostu raj storczykowy w pokoju, te panterowate wzorki bardzo lubię, a zdjęcia też robisz bardzo piękne ;:138
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Duśka moja Phal. equestris stoi sobie w kuchni cały czas od chwili zawitania u mnie i ma się dobrze ;:109 ;:108 Kwitnie bez przerwy od marca jak ją kupiłam ;:112 Okno o wystawie płn.-zach. Muszę stwierdzić, że wilgoci sporo, szczególnie latem bo robię dużo przetworów, soków szczególnie i bardzo, bardzo paruje z sokownika:) Więc warunki jej odpowiadają pewnie ;:79 Jak zamówiłaś sobie to nie pożałujesz ;:109
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Storczykowa u Ciebie jak zwykle uczta dla oczu.Piszesz że nie możesz kupić farb olejnych-ja ze swego doświadczenia albo doświadczenia mojej ośmioletniej córki stwierdziłam że te farby są ciężkie do malowania bo się je źle rozprowadza i bardzo długo schną a dla osób nie cierpliwych jest to wielki minus.Dlatego zaczęłam kupować farby akrylowe maluje się nimi szybko i sprawnie.Wybór oczywiście zostawiam Tobie.Pozdrawiam
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MariaTeresa pisze:Dusiu, masz po prostu raj storczykowy w pokoju, te panterowate wzorki bardzo lubię, a zdjęcia też robisz bardzo piękne ;:138
cieszę się, że zdjęcia ci się podobają. ale dobrze wychodzą tylko te z bliska, bo np. grupowe już nie.
Duśka moja Phal. equestris stoi sobie w kuchni cały czas od chwili zawitania u mnie i ma się dobrze Kwitnie bez przerwy od marca jak ją kupiłam Okno o wystawie płn.-zach. Muszę stwierdzić, że wilgoci sporo, szczególnie latem bo robię dużo przetworów, soków szczególnie i bardzo, bardzo paruje z sokownika:) Więc warunki jej odpowiadają pewnie Jak zamówiłaś sobie to nie pożałujesz
u mnie musiałby stać w moim pokoju, na oknie razem z Vandami i innymi Phal. nie mam złych warunków, innym botanicznym ładnie rosną listki, ale mam je za krótko, by mi zdążyły zakwitnąć. tylko bellinę mam dość długo, ale nie wiem, czemu nie kwitnie. a equestrisa zamówiłam, ale mi nic nie odpisują, żadnego potwierdzenia, że otrzymali zamówienie, nic. czy to normalne? bardzo chciałabym go mieć.
Storczykowa u Ciebie jak zwykle uczta dla oczu.Piszesz że nie możesz kupić farb olejnych-ja ze swego doświadczenia albo doświadczenia mojej ośmioletniej córki stwierdziłam że te farby są ciężkie do malowania bo się je źle rozprowadza i bardzo długo schną a dla osób nie cierpliwych jest to wielki minus.Dlatego zaczęłam kupować farby akrylowe maluje się nimi szybko i
sprawnie.Wybór oczywiście zostawiam Tobie.Pozdrawiam
teraz maluję właśnie akrylowymi, ale mi się nie podobają te obrazki, są zbyt matowe i niepodobne do rzeczywistości. mam w domu parę obrazków olejnych, które kupiłam podczas wakacji i one podobają mi się o wiele bardziej niż te, które sama namalowałam.
o9brazek śliczny!!! masz talent!

a o storkach to się już nawet nie wypowiadam bo nie wiem jak mam opisać mój zachwyt
cieszę się, że ci się podoba, ale mogłabyś wreszcie przestać używać tego prostackiego określenia "storki". bardzo mnie denerwuje, podobnie jak te wszystkie "mućki", "ćmówki", "sabotki" itp.

a storczyki mają się ok. Phal. kwitną.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Storczykowa każdy ma prawo nazywać storczyki jak tylko chce,ja swoje mogę nazwać "śmierdzące skarpetki" i nikogo to nie powinno interesować,każdy nazywa swoje pupile jak lubi i powinnaś to uszanować :lol:

A co z Twoim Equestrisem?
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:Storczykowa każdy ma prawo nazywać storczyki jak tylko chce,ja swoje mogę nazwać "śmierdzące skarpetki" i nikogo to nie powinno interesować,każdy nazywa swoje pupile jak lubi i powinnaś to uszanować :lol:
ale nie uszanuję, bo nie lubię bzdurnych nazw typu "ćmówka", "storki", "mućka" i inne. a jak chce je tak nazywać, to niech nazywa, ale nie na forum, bo nie każdemu się to musi podobać.
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Post »

no prosze jakie prostaki z ,,Nas" , sorry ale to właśnie określenie prostackie jest tak naprawdę prostackie, są inne słowa wyrażające Twoje niezadowolenie....

;:29 każdy ma prawo do wypowiedzi i właśnie dlatego wypadałoby się odzywać co najmniej grzecznie... :roll:
edit:
tym bardziej na forum bo to publiczne wypowiedzi...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

a ja się mogę czepiać i nie zamierzam udawać, że takie słowa mi się podobają.
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Storczykowa weź się lepiej sama zastanów nad swoimi wypowiedziami na forum.

Za każdym razem piszesz wypowiedzi które nie mają wiekszego sensu. Typowo: "że coś jest piękne i ma kolorowe kwiatki" - i to już koniec wypowiedzi, albo pytasz o coś kogoś tylko po to by mówić o sobie dalej np. "jak twoj storczyk? bo mój to śmo i owo" lub "jak twój storczyk? Bo ja nie mam takiego i nie będę miała bo za drogi i tata, mama mi nie dadzą i Świat się na mnie wypiął" - tak jakbyś żebrała po forum, że ktoś coś Ci da. To jest dopiero jak to nazwałaś prostackie zachowanie.

I najważniejsze to to że jesteś za smarkata by pouczać starsze osoby. Mimo iż jest to forum pamiętaj o zasadach dobrego wychowania i tego jak należy odnosić się do starszych. Korzystaj z przywilejów jakie tutaj masz, a nie nadużywaj ich.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no to co? ja nie lubię się rozpisywać, więc piszę tylko to, co mam napisać i nic poza tym. wystarczy, jak napiszę, że storczyk jest ładny i tyle. a brzydkich nazw będę się czepiać, bo nie potrafię tego tolerować.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”