Storczyki Storczykowej
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Już kilka razy prosiłam o pewne zdjęcie i jakoś nie ma 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ Ty tego masz!
Piękny widok, aż nie wiadomo w którą stronę patrzeć!
Widzę, że Twój Pink Panther jest tak jak u Agaty bledziutki, i nawet jakby lekko seledynowy?, ciekawie to wygląda. Ciekawe jakie będzie moje następne kwitnienie...
Fajnie że w końcu masz swojego z mazami, pięknie wygląda z tyloma kwiatami

Widzę, że Twój Pink Panther jest tak jak u Agaty bledziutki, i nawet jakby lekko seledynowy?, ciekawie to wygląda. Ciekawe jakie będzie moje następne kwitnienie...

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
i znowu sobie zapomniałam... dzisiaj ustawiłam pod ścianą moje kwitnące storczyki i porobiłam im fotki, ale o marniutkim MM zapomniałam.AnnaL pisze:Już kilka razy prosiłam o pewne zdjęcie i jakoś nie ma
rzeczywiście jest ich sporo, na 55 kwitnie 21 i tylko w tym roku kupiłam może połowę z tych, co mam, ponieważ dopiero od 2008 roku zbieram tylko i wyłącznie Phalaenopsis i Vanda. a pink panther jest dużo bledszy i ma mniejsze plamki niż przy poprzednim kwitnieniu, może one tak mają. ale to poprzednie kwitnienie podobało mi się bardziej. a biały z mazami jest super, ma 14 kwiatów i jest taki cudny... tak się ucieszyłam i zdziwiłam, gdy go zobaczyłam, od razu wiedziałam, że musi być mój, ale bałam się, że nie uda się go przywieźć do domu. ale jest i bardzo mnie cieszy. co do Vand, ta żółta co nie chce kwitnąć jest w szklarni i mam nadzieję, że pędzik wreszcie jej ruszy i zakwitnie.Ależ Ty tego masz! Piękny widok, aż nie wiadomo w którą stronę patrzeć!
- Storczykowa
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
A ja nie miałabym nic przeciwko, żeby mój Pink P. kwitł raz tak, raz tak- taka postać, jaką masz teraz, też mi się bardzo podoba.
Pozdrawiam, Agnieszka
- Storczykowa
bardzo się cieszę, że podobają wam się moje storczyki. są cudne, jestem z nich zadowolona i mogłabym nawet codziennie robić im zdjęcia, gdyby nie to, że w aparacie niedługo braknie miejsca.
storczyki mają się dobrze, obydwie lueddemaniany puszczają nowe listki, nawet ta słabsza, co nie miała korzeni, puszcza 4 (korzonki). 21 Phalaenopsis kwitnie, jeszcze kilka ma pędziki. teraz na razie nie pojawiają się nowe pędziki, ale myślę, że pojawią się jesienią.
a pink panther brzydki nie jest, ale wolałam jego poprzednie ubarwienie. jego keiki jest coraz większe, ale oddzielę go dopiero, jak puści ładne korzonki. na razie ma tylko 2 i słabo rosną, bo nie ma ich jak podlewać.
storczyki mają się dobrze, obydwie lueddemaniany puszczają nowe listki, nawet ta słabsza, co nie miała korzeni, puszcza 4 (korzonki). 21 Phalaenopsis kwitnie, jeszcze kilka ma pędziki. teraz na razie nie pojawiają się nowe pędziki, ale myślę, że pojawią się jesienią.
a pink panther brzydki nie jest, ale wolałam jego poprzednie ubarwienie. jego keiki jest coraz większe, ale oddzielę go dopiero, jak puści ładne korzonki. na razie ma tylko 2 i słabo rosną, bo nie ma ich jak podlewać.
- Storczykowa
mam torebkę nasienną na Phalaenopsisie, to jest ten zapylony pyłkiem Vandy. może kiedyś zrobię jej zdjęcie.danutastachurska1 pisze:Dusia kwiatuszków u ciebie do wyboru,do koloru.Za duży wybór,by wybrać ten najładniejszy.Czy mogłabyś pokazać torebkę nasienną jednego z twoich phalaenopsis,o której wcześniej pisałaś
a dzisiaj porobiłam parę zdjęć innym storczykom. a na jednej jest mój pierwszy namalowany przeze mnie obrazek:

- Storczykowa