Ogródkowo - powrót :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródkowo - powrót :)

Post »

Wiśnia zaczyna :)
Obrazek
Obrazek

Burza była z gradobiciem
Obrazek
Warzywnik zdobią dwie dzikie stare grusze :)
Obrazek
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, burza z gradobiciem :!: u nas deszczyk popadał , wysłałam Stasia żeby posiał ogórki, ja się ruszyć ie mogę , no cóż, piękno kosztuje ( ogrodowe ) :wink:
Widzę ogonek pieska, chętnie zobaczę buzię :lol:
Ide na ogród poszukam jadalnych kwiatków :;230 żebym tylko nie pomyliła ;:14 np z owocami wawrzynka ;:306
Moni,ślicznie u Ciebie . Piękny migdałek, wiśnia, bratki...cudnie.
Nie doczekam sie kwitnienia Twojej rutewki, ostatnio na nią zachorowałam , nie wiedziałam ,ze już taka duża moze być, z pąkami ;:oj Widziałam białą w ub.r. u Jadzi i od tej chwili zapragnęłam :)Kupiłam oczywiście , ale moja ma 5 mm ;:306 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Nie doczekam sie kwitnienia Twojej rutewki,
Czemu się nie doczekasz kwitnienia mojej? ;:306 Doczeeekasz ;:333 Chyba, że faktycznie te kwiatki pomylisz! To lepiej nie jedz! :;230

Rutewki to szybko rosną raczej. :roll: Może Twoja to jest odmiana miniaturowa? ;:138 ;:306
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Kurcze, przygrzmociło Ci gradem a co na to rośliny, bo nic nie napomknęłaś, masz jakieś szkody. ;:202
Złotlin ; poczytaj o cięciu .....https://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnac ... _3024.html
Kocisko ogromne, moje też szukają ciepłego i wygodnego kąta do drzemania. A pies tylko ogonek pokazał. ;:306
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

O! Dziękuję Stasiu, już jestem mądrzejsza. Jak przekwitnie to go ciachnę od razu. Powycinam stare gałązki. Odmładzanie zrobimy :) Bo nie kwitnie ładnie. U innych widziałam takie obfite kwitnienia, a u mnie mizerotka.
Strat nie było po gradobiciu. Największe zawsze są na hostach, a te dopiero zęby pokazały :)
Skosiłam dziś trawę :) Tata kupił taką wypasioną kosiarkę - spalinowa z napędem ;:oj Nic tylko kosić  ;:138 A jest co...
A tu macie dwa pieski i Jasia ;:306 Zasuwa za nimi ;:65
Obrazek
A tu Jasiu z Wilusiem ;:167
Obrazek
Jasiu zaczął bardzo późno chodzić - miał 19 miesięcy. Teraz już próbuje biegać. Wilsona kocha - śmieje się z niego, jak ten biega. Tak samo jak z białego. Bardzo kocha zwięrzęta. Kot już nie jest taki zabawny ;:306 Kota Jasiu stara się omijać i nie wchodzić z nim w jakieś bliższe relacje, bo jak tylko próbuje to kot zaczyna się przymilać i trąca Jasia głową, a jemu się to nie podoba, taka dziwna zabawa :;230
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wspaniale ,że Jasiu kocha zwierzaki , na pewno z wzajemnością :) A te Twoje psiaki to takie przytulanki z długą sierścią ;:138 A kot widocznie za bardzo sie łasi i Jasiu ma go w nosie ;:306
Rutewki się nie doczekam, bo b. mi się podoba :)
I ja poczytałam o cięciu Złotlina, muszę tego przy bramce odmłodzić, przyciać, dawno go nie tykałam :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasiu przystojniak, ;:oj kochane dziecko to i zwierzątka go kochają a on sprawiedliwie obdziela ich miłością.Kot chciałby najwięcej, dlatego tak się przymila :;230 ale Jasiu uczy go pokory. ;:306
No rzeczywiście, masz tego koszenia sporo, Twój Tata to mądry gospodarz, wiedział jaka kosiarka przyda się najbardziej. ;:138 ;:138
Widzę, że każdy piesek ma oddzielny domek, czy biały nie wpycha się do Wilsona na przytulajkę. ;:113
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Budy stoją, ale psy zupełnie się nimi nie interesują ;:306 Żaden z nich, nawet przy siarczystych mrozach nie zachodzi tam nawet ;:306 Bierzemy je wtedy do domu. Ale z reguły śpią przytulone na starym materacu Jasia, a kot przychodzi i im uprzykrza życie, bo też chce się przytulać ;:168 Taki przytulaśny :roll: ;:306
Ogródkowo
Doniczkowo
Kin14
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 27 sie 2008, o 22:51

Post »

Budy, tak cudownie przytulone do domu "państwa". Widać , że macie świetne relacje ze zwierzakami . ;:138
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

Wspaniały kawał ogrodu. Jest co kosić i co uprawiać. Śliczne pieski.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

ed04 i Kin14
Dziękuję za miłe słowa ;:168
Pokażę co u nas:
Dotarły głogi dwuszyjkowe Paul's Scarlet :)
Obrazek
I między innymi taka fajna trzykrotka Rumieniec Panny Młodej ;:131
Obrazek
Koton był czujny - a nóż jakiś gryzoń wyleci z kartonów i trzeba będzie ratować świat ;:306 Ino łapki mu odjęło :;230
Obrazek
Obrazek
Liliowiec:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Myślałam, że zakwitnie, a on mnie ma w nosie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Takie piękności od Pitertom :)
Obrazek
A to ze szkółki Kiełkowscy
Obrazek
:uszy ;:138 ;:167
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie ;:oj ale będzie sadzenia. ;:215 A ten rumieniec panny młodej, piękna trzykrotka do kolekcji. ;:138
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Wszystko już mam posadzone, teraz podlewam, żeby się ładnie przyjęło i czekam na następną turę  :)
Ogródkowo
Doniczkowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, no, Moniczko, a toś się rozpędziła z sadzeniem! ;:138 ;:138 ;:138
Działka już jest piękna, kolorowa, wypielęgnowana, ;:215 a wyobraźnia, pracując na najwyższych obrotach, już widzi te wszystkie nowe wspaniałości wkomponowane w całość. ;:oj Będzie się działo!
Dobrej pogody z deszcze tylko nocami i zdrówka. ;:167 ;:196

Ps. Kiciulka musi doglądać, by pańci się coś nie pokręciło. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Oj Lucynko :) Do wypielęgnowania to jej jeszcze hohohooo i jeszcze dalej :) Ale powoli, powoli się da. Dziękuję Ci za miłe słowa ;:226 ;:196
To mój Tatko :) Postawił u nas domek letniskowy. Dzięki temu możemy więcej czasu spędzać razem. Tata ma zajęcie na emeryturze i jest fajnie ;:166
Obrazek :wit
Ogródkowo
Doniczkowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”