Ociepliło się, śnieg w dużej części stopniał, popadało deszczem, ale wczoraj wróciła zima. Za oknem biało, ale nie w moim wątku. Będzie kolorowo. Tak jak lubię
Madziu (MID2006)! Okami śniegu chyba nie je, ale namiętnie wsadza w niego łeb i intensywnie wącha. Jakby smakowicie pachniał... Przyznam, że na spacerze bawi się radośnie tak, że do domu wracam uśmiechnięta od ucha do ucha. Słowem, takie spacery to same plusy. Mamy nowy rok i ja już zaczynam myśleć o wiośnie

A iryski? Co roku nie mogę się doczekać ich kwitnienia. W zeszłym sezonie zrobiłam jednak rewolucję, tj. przesadziłam niemal wszystkie, a do tego wiosną kupiłam sporo tych niskich - SDB, a potem latem - kilka nowych

Będzie się działo.
Obiecałam, że będzie kolorowo, więc widoczki z letniego ogrodu
Dorotko (dorcia7)! Niestety... Do tego jest spora i ryzykowna do wysyłki. Ale może gdzieś w okolicy uda Ci się taką namierzyć.
Elwi! Po zeszłorocznej 'zimie' i lato u mnie nie było za ciekawe. I wbrew pozorom, wiele roślin ucierpiało. Kilkakrotnie ruszała wegetacja, po czym robiło się zimno. Dlatego myślę, że porządek w porach roku jest niezbędny.
Rozpoznana w tym roku GOLDSTERN 'Tantern'
Elu (ElleBelle)! U mnie w górach zawsze jest więcej śniegu. Nawet kilka kilometrów dalej jest go znacznie mniej. Ja się cieszę, bo rośliny mają naturalna ochronę...
Niezawodna White Cover
Grażynko (kogra)! Śniegu jest w sama raz. A nawet mogło by być więcej. I na szczęście z odśnieżaniem nie ma za wiele roboty. Bo za tym akurat nie tęsknie...
Danusiu (mm-complex)! Nie ma przeszkód, byście się zameldowali u mnie na weekend

Miejsca jest dość, a i w domu trzeba gotować, więc

No i mam nadzieję, że Hawri wreszcie wydobrzeje
Równie niezawodne New Dawn
Ewo (ewa w)! W górach faktycznie zima jest wyjątkowo malownicza. Dziękuję za życzenia
Westerland
Iwonko (iwona 0042)! Pogodę mamy faktycznie różną. Ale i kilka kilometrów robi różnicę, a my mieszkamy od siebie znacznie dalej... A Okami? To prawdziwy słodziak.
Aniu (wielkakulka)! Odkąd Aga jest na studiach, jestem na bieżąco jeśli chodzi o pogodę we Wrocławiu i okolicy. Moja córcia bardzo ubolewa, że nie u Was ani grama śniegu...
Chopin (choć widać i kwiat Kronenberga)
Gosiu (Margo2)! W każdej porze roku jest coś co mi się nie podoba. W zimie roztopy i nadmiar śniegu. Ale i tak wolę, by wszystko było tak, jak zawsze. Abstrahując od ogrodu, roślin itp. chciałabym, by moje wnuki zobaczyły świat takim, jakim ja go znałam. By mogły poszaleć na sankach, lepić igloo, ślizgać się na zamarzniętym potoku. Poznać prawdziwą wiosnę, a nie taką, kiedy od razu na termometrze mamy 30 stopni. Cieszyc się słonecznym latem, a potem szaleć w złotych, odpadłych liściach. Zmiany, w tym ocieplenie, niczego dobrego nie wróżą. Nie powinniśmy tęsknić za naciągającą katastrofą

Dziękuję za życzenia!
Ilonko (ilona2715)! Miło mi znowu Cię gościć! Masz rację, zima bez śniegu jest szara i bura. A śnieg rozświetla nam ten szary świat. Większość nie lubi zimy, ale ja lubię. I zamierzam o tym głośno mówić. Okami tez zresztą lubi

Cieszę się, że świąteczne dekoracje przypadły Ci do gustu.
Laguna
Teresko (tesia39)! Zima w górach to jest to! Zapytaj zresztą Kubasi. Pewnego razu zamówiła sobie śnieg i jak sypnęło... A to i tak nie było znowu tak dużo

A okami, umaszczony, jak polarny miś, lubi zimę tak samo, jak jego pani
Louise Odier
Aniu (akl62)! U mnie bynajmniej nie stopniał na tyle, by znowu było widać pierwiosnki. No i znowu wczoraj dosypało... Zdecydowanie o tej porze roku wolę śnieg niż deszcz

A różami nadal zamierzam Cię kusić
Jeszcze raz czysta klasyka - New Dawn
Majeczko (majka411)! Tęskniłam za Tobą i twoimi różami. Po tym sezonie mam zwyczajny niedosyt Twojego ogródka. Ale się pojawiłaś i natchnęłaś mnie, oczywiście różanie. Czy wiesz, że nic jeszcze nie zamówiłam? Na razie mam mocne postanowienie zaopiekowania się tymi różami, które mam. Ale będzie zapewne jak zawsze

A Okuś to lodołamacz wszystkich serc. Nie ma takiego człowieka, którego by nie oczarował i rozkochał w sobie. Przyznam, że odkąd go przygarnęłam to zmienił się diametralnie. Kiedyś atakował wszystkich bez wyjątku. A teraz? Zaufał ludziom i ... czaruje.
Zapraszam częściej. Na taras otoczony różami
Towarzystwo Okamiego zapewnione!