Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Witam cieplutko , piękna niedziela dobiega końca,mam w pracy gorący okres,dla odprężenia po południu pobyłam trochę na działeczce,złapałam głębszy oddech i napawałam się ciszą dookoła,pięknymi jesiennymi widoczkami,liśćmi dopóki jeszcze są ,podziwiałam ostatnie kwiatki które ku mojej radości mają ładne kolory, zdjęcia pokażę za chwilkę ,najpierw odpowiem moim miłym gościom,dzięki kochani że do mnie zaglądacie,ja też Was odwiedzam ,chociaż po pracy obecnie nie mam już siły na pisanie ;:19
anym pisze:Grażynko gratuluje ;:196 wnusia śliczna no i moja imienniczka
Twój jesienny raj wciąż zachwyca

Aniu imienniczko mojej wnusi ,ładne posiadacie imiona,męża siostra też jest Aneczka,
cieszę się że mój raj może podobać się
PEPSI pisze:Szczęśliwa babcia z dziadkiem. Wspaniałe zdjęcie
Kwiatów jeszcze sporo kwitnie, powojnik taternik ładne ma kwiaty, a białe niecierpki w liściach ;:333 U mnie nasturcja jest też wszechobecna.Fajny kwiat, niektórzy nasionka jak kapary zjadają.
Małgoś nasza najmłodsza wnusia uszczęśliwiła bardzo dziadków,rodziców i swoje rodzeństwo,wszyscy pokochali tą małą istotkę,
Fajne nazwałaś mojego powojnika,dzisiaj zauważyłam u Taternika jeszcze cztery pąki,przypomniało mu się tak późno że trzeba zakwitnąć oby zdążył przed mrozem
nasturcji nasionka są jadalne,nigdy nie próbowałam ,ale też jej kwiatki nadają się do sałatek
Kasiula17 pisze:Piękne te nocne zdjęcia. ;:138 ;:138 cudnie wyglądają,
I jak dzidzia, grzeczna?
Kasiula17 pisze:Widoczki cudowne w ogrodzie ale pokaż tego aniołeczka bym mogła zerknąć na buźkę...Kocham małe skarby.

Kasiulka teraz już tylko w nocy przyszło mi robić zdjęcia,
dzidzia ciągle śpi,dzisiaj była pierwszy raz na prawdziwym spacerze,
nasza dziesięciodniowa Anulka

Obrazek
dorkow0 pisze:Witaj Grażynko... Ślicznie razem wyglądacie, tacy szczęśliwi jesteście... ;:333
Ogród pięknie pokazałaś, sporo jeszcze kwitnie, Dalie takie cudne... Oby ta jesień jeszcze długo trwała... :)
Serdeczności...

Dorotko maleńka istotka skradła nasze serce ;:167
mój ogród jeszcze trochę ma kwitnących, dalie jak czytam większość już wykopała,moje zostaną w gruncie do pierwszego przymrozku,ponieważ u nas nie zapowiadają mrozów ,to sobie jeszcze pokwitną ,mam nadzieję
Ivona44 pisze:Gratuluję wnusi Grażynko, to piękny, mały skarb, życzę zdrowia dla niej.... no i niech będzie ogrodniczką, pozdrawiam gorąco ;:196 . Ogród piękny.

Ivonko dziękuję życzenia ogrodniczce przekazane,na pewno się spełnią ,ktoś będzie musiał kiedyś dziadkom pomagać ,a nuż to będzie ta nasza mala istotka
Andzia84 pisze:Grażynko gratuluję tak słodkiej wnuczki :) Patrząc na Was-tak szczęśliwych i wzruszonych to sama mam ochotę być już babcią

Grażynko u Ciebie jeszcze jesieni nie widać. Przynajmniej na zdjęciach. U mnie już dawno dalie wykopane, kanny, dziwaczki-wszystko już czeka na wiosnę w skrzyniach. Niestety przymrozki na początku października wszystko zwarzyły. Szkoda, bo teraz jest taka piękna, ciepła jesień, a kwiaty miały jeszcze mnóstwo pąków.

Andziu przyjemnie być babcią,najbardziej jednak przeżywa się pierwszego wnuka,ja miałam takie szczęście że urodził się w moje urodziny,byłam podwójnie szczęśliwa,tak więc Andziu wszystko przed Tobą
szkoda że tak wcześnie przymrozek zniszczył Twoje kwiaty,ja tak miałam w zeszłym roku,musiałam wszystko posprzątać, w tym roku mam możliwość cieszenia się do tej pory z kwitnień
iwona0042 pisze:Grażynko, życzę tyle szczęścia tej małej istotce, ile ona dała Wam przychodząc na ten świat, cudowna gwiazdka

Iwonko dziękuję ci serdecznie za życzenia,niech naszej gwiazdeczce niczego w życiu nie zabraknie ,zdrowia i szczęścia przede wszystkim
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaka słodka dziewczynka :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

moje ostatnie kwiatki i różne odcienie jesieni

Obrazek

Obrazek

rozchodniki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dalie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nagietek
Obrazek

-- 26 paź 2014, o 20:45 --

Dziękuję Alu ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

ostróżki

Obrazek

Obrazek

cynia

Obrazek

różyczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nasturcja

Obrazek

piękne kolory azalii

Obrazek

hebe

Obrazek

Obrazek

świerk serbski karel

Obrazek

fuksja teraz ładniej kwitnie niż latem

Obrazek

nawet anginka na tarasie trzyma się dobrze i dalej odstrasza komary

Obrazek

pelargonia w towarzystwie komarzycy

Obrazek

hortensje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 26 paź 2014, o 21:07 --

Miłego tygodnia ;:79
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ta nasza jesień w tym roku jest dla nas łaskawa jak na razie Grażynko prawda :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Iwonko możemy cieszyć się z łaskawej jesieni i oby jak najdłużej ,ja swoje dalie nadal trzymam w gruncie a Ty :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Grażynko, cokolwiek byś teraz pięknego pokazała, to ja i tak zamroczona jestem widokiem tego Cudeńka maleńkiego, tak słodko sobie śpiącego. Ja jestem już w takim miejscu, że na swoje za późno, na wnuki ...jeszcze czas ( dla dobra wszystkich). I się rozczulam nad każdą maleńką istotką. Twoja wnusia śliczności. ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko moje dalie już dawno zmarzły ,ale ponieważ nie ma większych mrozów to ja jeszcze swoich dalii nie wykopuję .
Twoje pięknie jeszcze kwitną i jak zmarzną to je wykop ,dalie wytrzymują w gruncie do -5 także spokojnie .
Dobrej nocki :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grażynko jaka słodka Anulka, najsłodsze są takie maleństwa taki mały cud. Niech się chowa rodzicom zdrowo i na pociechę całej rodzinki ;:4
Kwiatuszki widzę fotografujesz wieczorami, tak już teraz będzie a jak nam czas zmienili to niewiele jest z dnia :D ale wiesz już niedługo wiosna ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne te ostatnie jesienne kwiatuszki.I hortensje jeszcze cudne.
Oj szkoda,ze już tak mało kolorów się w ogrodzie robi :(
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

PEPSI pisze:Grażynko, cokolwiek byś teraz pięknego pokazała, to ja i tak zamroczona jestem widokiem tego Cudeńka maleńkiego, tak słodko sobie śpiącego. Ja jestem już w takim miejscu, że na swoje za późno, na wnuki ...jeszcze czas ( dla dobra wszystkich). I się rozczulam nad każdą maleńką istotką. Twoja wnusia śliczności. ;:196
;:124 ;:124 co za późno? późna to jest pora roku.

Ale kwiatuszek przyznaję słodziutki, jak ja kocham dzieci które śpią ;:224 .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Grażynko, czy twój Mr. Lincoln już zimował, czy to tegoroczne nasadzenie??Pytam, bo wiem, że część róż sadziłaś w tym roku, a ja skuszona czerwonością zakupiłam ostatnio do siebie tą piękność i niestety okazuje się, że straszecznie przemarza.. tak więc odrobiną się o nią martwię..jak to było u ciebie?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Małgoś nie wiem ile masz latek ale moja synowa urodziła Anulkę mając 35 lat,ja miałam 2 lata mniej jak rodziłam najmłodszego,a wiesz że dzieci urodzone w późniejszym wieku są bardzo utalentowane,mój synuś np. ma talent muzyczny,Anulka na pewno też jest obdarzona jakimś talentem ,ciekawa jestem jakim :?: i oczywiście wiem że obecnie żaden kwiatek nie zakasuje tej naszej ślicznotki ;:306

Alu tak też myślałam że dalie są bardzo wytrzymałe,jak liście i kwiaty będą zwarzone to wtedy wykopię,, szkoda Twoich że tak wcześnie poległy :(

Marysiu wnusiunia dziękuje za życzenia ,niech rośnie ,dziadki będą mieli z kim chodzić na spacery,
fotografowanie niestety mam już tylko nocne,niedługo bo tylko 5 miesięcy i znowu będzie wiosna,oby ten czas jak najszybciej minął :tan

Aniu hortensje to myślę że jeszcze sobie po kwitną,u nas nie zapowiadają mrozów :wit

Dorotko najsłodsze są dzieciaczki jak śpią albo jak nie płaczą ,
takie maleństwo jak płacze to tylko przystawić do cyca i już spokój ;:86

Sabinko Mr.Lincoln jest u mnie drugi rok ,zimę przetrwał okopczykowany,niestety połowa jego nie wypuściła pędów,kwitnie z jednej strony,wynika z tego że jest delikatny ,zobaczę jak w tym roku da radę,tak samo martwię się o różyczki posadzone na wiosnę :wink: :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

:wit
Masz piękny ogród z takimi dorodnymi roślinkami o których mogę pomarzyć :oops: czylę czoła ;:433 ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Starsze rodzeństwo Anulki,- moje kochane serduszka -Krystian karateka ,Laurka tancerka i plastyczka,chodzi ze mną dwa razy w tygodniu na zajęcia do Animatorni

Obrazek

i jeszcze jedno kochane serduszko ,słodki łobuziaczek ;:33 rośnie z niego długodystansowiec,rodzice biegają i on też ;:65

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”