40 Doniczkowych Historii Miłosnych

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
koniczynka2014
1000p
1000p
Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: 40 Doniczkowych Historii Miłosnych

Post »

Nowości super , u Ciebie to musiało być coś wyjątkowego ;:138
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewciu, przez ciebie znowu mnie korci żeby jeszcze raz spróbować z oplątwami , bardzo fajne maluszki sobie sprawiłaś ;:138 powodzenia w uprawie ;:180
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beuniu ? a ja z kolei słyszałam, że kompromis to najgorsza rzecz na świecie, bo ani jedna, ani druga osoba nie jest do końca zadowolona
z rozwiązania ;:306

Dorotko ? dziękuję ;:196
No jak nie super, jak oplątwy są super ;:215

Tereniu ? dziękuję ;:196
Spróbuj, spróbuj, spróbuj ;:172 ;:172 ;:172 Życie jest takie krótkie, nie wolno odmawiać sobie wyzwań ;:306 A tillandsie są takie śliczniutkie ;:224

Dziś świąteczny, niedzielny poranek, więc dzisiejsza szybciutka sesja też będzie odświętna :;230

t. ionantha var. rubra

Obrazek

t. ionantha var. ionantha

Obrazek

t. filifolia

Obrazek

t. argentea

Obrazek

t. ionantha var. scaposa

Obrazek

a tu całą rodzinką ;:306

Obrazek Obrazek

Aha ? zmieniłam im miejsce pobytu, z zachodniego na wschodni balkon, gdzie delikatnie słonko rano je muska, a potem odpoczywają u stóp żurawek

Obrazek

A na koniec takie moje przemyślenia, że może jednak nie łupiny, ale ... rama ;:306

Obrazek

albo wersja bardziej wytworna

Obrazek

W Krakowie przepiękny, słoneczny dzień, i zaraz wybieram się na cudne, leniwe leżakowanie :heja a Wszystkim życzę pięknej niedzieli !!!
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Kochaniuśka - przepięknie poubierałaś te tillandsie! ;:cm
Każda w przepięknej sukieneczce i ten onek w kubraczku... Piękniuśko!
Aż miło, że i Ciebie tak bardzo cieszą te niezwykłe kwiaty.
Piękny jest ten obraz, chyba jednak tak je na zimę skomponuję.... Rewelka!
A ta wersja wytworna to ok, tylko jakoś ta doniczka jedna z tyłu potrzebuje ciekawszej osłonki...

Tobie także życzę przemiłej niedzieli i błogiego leżakowania..... ;:7
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kłaniam się ;:130 Piękne ;:108 I jeszcze te kwiatki obok ;:oj
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Oplątwy wyglądają bardzo elegancko przystrojona kwiatkami :) w końcu to niedziela :) należy im się :)
No i bardzo się cieszę Twoim zachwytem nimi :)
Fajne zdjęcie wyszperałaś w necie z tym oplatwowym obrazem...! super! pomysł wart podpatrzenia! Żeby tylko ścianę mieś do tego słoneczną i poezja .... Bardzo mi się podoba :) ;:138
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zrobiłem moim system autonawadniana:zalałem doniczke wodą :D oczywiście one jej nie dotykają ;:131
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

ewa321 pisze:
Tutaj --> http://host-77.79.214.84.tvr24.pl/wideo-6-73.html <-- masz jeden z odcinków programu ?Ogród bez tajemnic?,
który jest w całości poświęcony oplątwom. Świetne wprowadzenie dla nas i dużo ciekawostek.
Opowiada pani Beata Dreksler, ze znanego nam już sklepu z tillandsiami, która o nich wie chyba wszystko, i jak mówi to widzisz, że to jej pasja ;:167
Czego ona w tym filmiku nie opowiada i nie pokazuje ? REWELKA ;:138 ;:63 ;:138 ;:63
Mnie tak zainspirowała, że za chwilę zwariuję :;230 a wątek zamieni się w drugi wątek o oplątwach :;230
:) filmik super. No i to zdjęcie z konarem, bardzo, bardzo mi się widzi ..... Taki konar mieć, albo taka gruba drewniana rama....
Awatar użytkownika
seven_of_nine
50p
50p
Od: 9 lut 2014, o 17:03

Post »

Ewo, przepięknie! Powiedz, czy tą ramę robiłaś sama? Szalenie mi się podoba
Resistance is futile!
Moje rośliny: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 71&start=0
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Ewcia, ale poszalałaś z tymi oplątwami, świetne kompozycje ;:333
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ewa 321 O matko co to za roślinki ! ja hoduję duże okazy , a tu takie cudeńka ;:oj nie mam pojęcia co to jest , ale wygląda tajemniczo i uroczo :) pozdrawiam karola
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beuniu ? nawet nie wiesz jak bardzo mnie cieszą, aż się boję następnego tygodnia, taka mnie czeka przeprawa :heja
A na tej wersji ?wytwornej?, to mnie się wydaje, że ta donica z tyłu z sansewierką to chciała koniecznie zaistnieć na fotce.
Bo do tillandsii to ona nie bardzo pasuje. No może, gdyby dała się postawić bez doniczki ;:306

Tulap ? dzięki, dzięki, dzięki ! A nawet Cię cmoknę ;:196
Ale te Twoje to też niczego sobie, tak bardzo delikatnie mówiąc ?
A to tak też można z tą wodą ;:202 Skąd pomysł? Ciekawa jestem czy się sprawdzi, zawsze mógłbyś opatentować ;:138
Bo o tym to nawet pani B.D. nie wspominała.

Madziu - dokładnie tak, ta rama wymiata ;:138 A ja jestem na maxa zaoplątwowana i jest mi z tym bardzo dobrze ;:172

Seven_of_nine ? ooo jak dawno Cię nie ?widziałam? :wit
Bardzo się cieszę, że Ci się podobają tillandsie, może Cię zarażę ...
Zapomniałam zrobić dopisek przy fotkach, że są pożyczone. Ja mam na razie tylko 5 malusich oplątw (to te na ukwieconym talerzyku).
Fotki z tymi pięknymi, dużymi okazami to efekt przekopywania netu, żeby znaleźć jakieś fajne roślinki. Takie marzenie ? inspiracja.
Ale jak mi moje maluszki urosną, i zaadoptuję jeszcze parę ślicznotek, to na 100% strzelę sobie taką ramę ;:172

Basiu ? dawno Cię nie było :wit
Wiem, wiem, na FO tyle wątków, że ja też w nie często wpadam jak w czarną dziurę, życia braknie, żeby te wszystkie ciekawostki ogarnąć ;:145
I od razu sprostowanie ? moja kompozycja, a raczej kompozycyjka ? to ta na talerzyku. Te duże kompozycje to dla mnie daleka przyszłość,
ale pracuję nad tym ;:306
Mówisz, że poszalałam, hmmm ... z pięcioma, hmmm ? Ja dopiero mam zamiar poszaleć, a teraz najlepszy czas na takie szaleństwo,
bo do jesieni zdążą podrosnąć (?), o ile mi wcześniej nie zejdą ;:145

Karola ? miło, że wpadłaś :wit Bo Ty to masz co robić w tym swoim magicznym Arboretum.
Rozbroiłaś mnie swoim zadziwieniem ;:306 i zapewniam Cię, że też tak miałam na początku.
A te moje cudeńka to dłuuuga osobna historia, a tak w dużym skrócie to prześliczne tillandsie, czyli oplątwy, i zawsze chętnie o nich pogadam :heja
Pozdrawiam i zapraszam
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Ewciu rzeczywiście ciężko ogarnąć wszystkie watki, ale się staram :lol: Kompozycja na talerzu właśnie mi się bardzo podobała i szalej dalej, a ja bedę oglądała, oglądała i podziwiała ;:oj
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wywnioskowałem,że skoro piją wodę z powietrza,to czemu im nie zalać doniczki?No bo w końcu jak chce się zwiększyć wilgotność,to się stawia na kamykach z wodą.Tylko muszę ilość dopracować,bo mają wilgotny spód,a tego nie lubią. :wink: Albo była woda za blisko,i jeszcze wilgotne :?:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ewuś - ja jedną sansewierkę trzymam w kulkach żelowych a pozostałą rodzinkę.... trzymam bez ziemi i ma się całkiem fantastycznie. Czasami ją tylko troszkę wodą z nawozem podleję i jej to pasuje... A dziwne jest to, że trzymam ją w puszcze po groszku konserwowym :;230 - widocznie jej w to właśnie graj! Puszka oczywiście zdecoupagowana...Fotkę załączę u siebie.

Tulap - z powietrza, czyli np z deszczu, dlatego być może lepiej będzie zraszać tillandsie niż trzymać je "nad wodą".
Sprawdzony to sposób takie zraszanie - polecam!

A ja Ewciu nie patrzę już teraz na wymogi poszczególnych oplątw - trzymam je jednakowo w optymalnych dla nich wszystkich razem i każdej z osobna warunkach ;:202 - czyli jak na razie pólcień, troszkę słoneczka w ciągu dnia i zraszanie lub deszcz.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”