AnaAn - Dziękuję Aniu
Nad mebelkami do ogrodu trochę myśleliśmy nie ukrywam, bo pogoda tutaj kiepska i dni do korzystania z nich duzo miej niż w PL

Ale korzystam, pije kawę opatulona ciepła bluzą

I kawa ma wtedy niepowtarzalny smak

Widziałam ze masz u siebie podobne meble - konserwujesz je jakoś ? Czy zostawiasz je naturalnemu upływowi czasu ?
Myslę ze zawijaskom lepiej zrobi przesadzenie do ziemi. To spore drzewka,w donicach im pewnie mało miejsca... no i w gruncie lepiej przetrwają zimę, prawda ?
Pierisy sa cudne, wspaniale wygladaja wiosną

W Pl ich uprawa jest bardziej problematyczna, trzeba miec zaciszne miejsce bo z zimowaniem jest problem, dlatego cieszę się nimi tutaj
AAge - no trochę szał
Spiralki będą tam gdzie teraz stoja w donicach - takie obramowanie umownego tarasu

Pewnie lepiej im będzie w gruncie
A przy drzwiach balkonowych w donicach straż trzymają drzewka laurowe

Ku mojemu zaskoczeniu pojawiły się w sprzedaży w bardzo atrakcyjnych cenach w jednym z tutejszych marketów spożywczych. Mają wysoko wyprowadzony pień i bardzo mi sie spodobały. I je zamierzam trzymac przy tarasie w donicach. Tylko donice muszę im kupic większe bo te są maciupkie !
Na etykiecie jest info ze to laur jadalny, tylko nie wiem czy te liscie trzeba najpierw wysuszyć czy mozna używać takich swieżych ???????????
Mam nadzieję ze pogodowo u ciebei lepiej ???? Masakra z tymi ulewami........