Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim
Precyzyjna, perfekcyjna robota 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Ha ha domyślałam się że ostatni raz je siejesz ?
Moje nachyłki stoją na parapecie nawet w nocy (zewnętrznym), tylko u mnie najniższa temperatura to -0,5 st. Chociaż mi ich ziemiórki tak nie żrą. Za zimno im

Moje nachyłki stoją na parapecie nawet w nocy (zewnętrznym), tylko u mnie najniższa temperatura to -0,5 st. Chociaż mi ich ziemiórki tak nie żrą. Za zimno im

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko jaką Ty mróweczką jesteś
. Nikt by tego lepiej nie popikował 

Pozdrawiam cieplutko

Eda - tak w sumie, to było baaardzo relaksujące zajęcie. Cała rodzinka spała, a ja sobie spokojnie dłubałam 
Iw - do mróweczki to mi bardzo daleko - raczej nadaję się na leniwca ;)
Steasi - a wiesz, że chyba powtórzę - dam sobie jeszcze jedną szansę - wysieję za rok już w styczniu, dokładniej, bo teraz było za gęsto i w mniejszej ilości - bo tyle to mi zdecydowanie nie jest potrzebne, a chcę się przekonac, czy to w ogóle się da
A na dworze się boję - ostatnio było -6stopni... szkoda by mi było.
aage - dzięki - bawiłam się patyczkiem do szaszłyków
Madziu..... nooooooooooooooooooo wszystko mnie bolało pod koniec roboty.
A wczoraj
Wczoraj posadziliśmy truskawki - chłop ozdrowiał, pomógł, pogoda ładna była - poletko liczy sobie 55 krzeczków - wystarczy. Na ten rok na pewno. Jeśli będę o nie sumiennie dbać - pielić, doglądać, to może jeszcze trochę rozmnożę, bo lubię robić przetwory, więc owoców nigdy za dużo, ale nie wiem, czy będę miała serce do pielenia.
I tak się zastanawiam - może w międzyrzędziach posadzę sałatę, cebulę? Da się? Przy zeszłorocznych truskawkach mam czosnek, bo wyczytałam, ze to dobrze działa przeciw nornicom - albo nie mam nornic, albo podziałało
A roslinki jednak przetrwały poprzednią noc bez uszczerbku - zaraz po pracy byłam na obchodzie, wszystko żyje, floksy biorą się za kwitnięcie.

Iw - do mróweczki to mi bardzo daleko - raczej nadaję się na leniwca ;)
Steasi - a wiesz, że chyba powtórzę - dam sobie jeszcze jedną szansę - wysieję za rok już w styczniu, dokładniej, bo teraz było za gęsto i w mniejszej ilości - bo tyle to mi zdecydowanie nie jest potrzebne, a chcę się przekonac, czy to w ogóle się da

aage - dzięki - bawiłam się patyczkiem do szaszłyków

Madziu..... nooooooooooooooooooo wszystko mnie bolało pod koniec roboty.
A wczoraj

I tak się zastanawiam - może w międzyrzędziach posadzę sałatę, cebulę? Da się? Przy zeszłorocznych truskawkach mam czosnek, bo wyczytałam, ze to dobrze działa przeciw nornicom - albo nie mam nornic, albo podziałało

A roslinki jednak przetrwały poprzednią noc bez uszczerbku - zaraz po pracy byłam na obchodzie, wszystko żyje, floksy biorą się za kwitnięcie.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Patyczkiem do szaszłyków 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ile Ci zajęło te 55 krzaczków? Ja zamówiłam 50 i zastanawiam się ile ile włokniny rozłożyć?
Jakieś 20m2 - jak wrócę do domu mogę ci zmierzyc
mam 11 rzędów po 5 krzaczków. Wzdłuż dłuższego boku mam dziewięciomoetrowe obrzeże plastikowe - takie trawnikowe, jest aukrat 

Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Agnieszko
Śliczną przylaszczkę znalazłaś
Hiacynty pięknie kwitną, Goździki śliczne maja pąki
Śliczne takie cuś wymyśliłaś na skalniaku
Piękny korzeń przytargałaś z lasu kacza rodzinka wokół korzenia śliczna
Maleńkie bratki śliczne
Śliczne przedszkole petuniowe Gratuluję cierpliwości przy pikowaniu

Hiacynty pięknie kwitną, Goździki śliczne maja pąki

Śliczne takie cuś wymyśliłaś na skalniaku
Piękny korzeń przytargałaś z lasu kacza rodzinka wokół korzenia śliczna

Maleńkie bratki śliczne

Śliczne przedszkole petuniowe Gratuluję cierpliwości przy pikowaniu

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś
To za petunie....ja wiem jakie są malutkie sadzoneczki, ale będą Ci pięknie kwitły, zobaczysz.

- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko, ale uśmiałam się z tego pikowania , nie żeby było źle , przeciwnie właśnie bardzo starannie . Ale porównałam swoje pikowania drobiazgów to Twoje jest miód malina. Truskaweczki jak najbardziej wskazane. A może sprawicie sobie borówkę amerykańską, kilka krzaczków. Pyszne owoce i bardzo wartościowe. Służę radą. Aguś wklejaj zdj. np. jak wygląda poletko truskawek. Do miłego.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aga za taką precyzyjną pracę petunie się na pewno odwdzięczą 

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Myślec, że dobrym pomysłem jest sałata, rzodkiewka, szpinak- coś co rośnie krótko- bo przy zbiorze truskawek może być niewygodnie tak lawirować miedzy wszystkim .
W takim razie jak powtórzysz to brawo za cierpliwość dla Ciebie
W takim razie jak powtórzysz to brawo za cierpliwość dla Ciebie

Wróciłam po dwóch dniach..... petunie uschły
może, może jakaś przeżyje.
Tak więc wasze pochwały i brawa.... o kant ... takiej ogrodniczce.
Mam nadzieję, że jutro po pracy porobię trochę zdjęc - i takich fajnych pozytywnych - przez dwa dni tyyyyle się zmienia ;) i takich martwiąco-pytających.
Paula, pepsi, Mirko, Aniu, Małgosiu - jeszcze raz dziękuję wszystkim razem i każdej z osobna za uznanie, petunie jak wyżej napisałam. Ale na szczęście nie popikowałam wszystkich - może zmotywuję się jutro wieczorem i popikuję resztkę - może jeszcze coś z nich będzie. Jestem zmęczona jak smok, niedospana, a jeszcze dziś ja prowadziłam. Do Szczecina od nas kawałej drogi - i tak się fajnie uwinęliśmy w 5,5h z przerwą
Tak więc padam dziś na twarz - poczytam co u was, ale nie obiecuję, że u kogoś napiszę, a u kogo nie napiszę, proszę się nie czuc urażonym - gorzej dziś funkcjonuję.

Tak więc wasze pochwały i brawa.... o kant ... takiej ogrodniczce.
Mam nadzieję, że jutro po pracy porobię trochę zdjęc - i takich fajnych pozytywnych - przez dwa dni tyyyyle się zmienia ;) i takich martwiąco-pytających.
Paula, pepsi, Mirko, Aniu, Małgosiu - jeszcze raz dziękuję wszystkim razem i każdej z osobna za uznanie, petunie jak wyżej napisałam. Ale na szczęście nie popikowałam wszystkich - może zmotywuję się jutro wieczorem i popikuję resztkę - może jeszcze coś z nich będzie. Jestem zmęczona jak smok, niedospana, a jeszcze dziś ja prowadziłam. Do Szczecina od nas kawałej drogi - i tak się fajnie uwinęliśmy w 5,5h z przerwą

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aguś, zawsze można na targu w Grudziądzu kupić, prawda?? Wiem, że nie to samo...ale efekt jest ważny. Lubię petunie, bo ślicznie kwitną, i bardzo długo. I sama jestem zmuszona zakupić gotowce....bo moje posiane....ech nie warto wspominać. Czasami się udaje, a porażki chodzą po ludziach.
Wypoczywaj.