A mnie się nie podoba, bo chciałam Novalisewamaj66 pisze:Podoba mi się to, co przyszło zamiast NovalisCiekawe, jak przetrzyma zimę. Wielkokwiatowe u mnie tnie się do ziemi, nawet po takiej łagodnej jak miniona.

A mnie się nie podoba, bo chciałam Novalisewamaj66 pisze:Podoba mi się to, co przyszło zamiast NovalisCiekawe, jak przetrzyma zimę. Wielkokwiatowe u mnie tnie się do ziemi, nawet po takiej łagodnej jak miniona.
monimg pisze:Pashminkapączek na pączku.
Bardzo mi się spodobała Tommelise. Taka urocza ślicznotka, mam słabość do takich
Majeczko, mój jest ciut starszy, więc może dlatego bardziej wyprostowany? Albo to skutkuje, że podsadzony bylinami, które go podpierają?majka411 pisze:Moniczko jak to robisz, że masz kwiaty Williama Morrisa w tej pozycji.
Nie mogę zapanować nad swoim, żeby stał na baczność![]()
Pashminka![]()
![]()
Dziękuję, Aga. Mam różne odmiany margaretek ogrodowych. Zrobię fotki i pokażę. Lubię te kwiaty na rabacieAGNESS pisze:Moniś wszystkie roślinki zachwycające..... ale mnie z wielką siłą przyciągają margerytki .....ależ piękne..... bardzo je lubię a w takiej dużej kępie wyglądają zjawiskowo
Aniu, ogród w tym sezonie bardzo się rozrósł, nawet bardziej niż oczekiwałam. Wczoraj zmniejszałam kępy niektórych bylin, które za mocno się rozrosły.AnaAn pisze:Monia, Twój ogród szlachetnieje. Byliny i róże cudnie rosną. Świetnie wyglądają obwódki z bukszpanu
Przysiądź, oczywiścieedulkot pisze:Monia no cudnie się zrobiło u Ciebienic tylko siedzieć w ogrodzie i podziwiać
a w którą stronę by się człek nie obrócił to wszędzie cudne różyczki
mogę przysiąść na ławeczce
Berleburg dość ładnie trzyma kwiaty. Może masz jeszcze inną różę?ewamaj66 pisze:Piękne widokiJak długo kwiaty trzyma Berleburg? Zastanawia mnie, czy mam właśnie tę różę, bo szybko się osypuje. Natomiast Mariatheresia raczej spleśnieje niż się osypie
![]()
Nowe róże trzeba sadzić-nazwy się w końcu zapamiętają
Dziękuję, Andrzejku - masz rację - pergole są ozdobą w każdym czasie, nie tylko w porze kwitnienia róż. Warto je mieć w ogrodzieandrzejek pisze:Monia![]()
Byliny rosną jak szalone i to widać .Wszystko pięknie rośnie i kwitnie .ale tym razem zachwyciły mnie twoje pergole![]()
![]()
Po prostu wspaniale wyglądają i mają to coś w sobie ,że nawet nie musi na nich nic rosnąc ,a i tak sa ozdobą