Ogród Agnieszki i Zbyszka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki i Zbyszka

Post »

Aguś , taką wiosnę mam , gdzie tylko spojrzę ;:202 ;:223 ;:223 Może po świętach będzie lepiej. ;:131 Co w tym roku ciekawego siejesz :?: :?: Roślinki od Was ślicznie rosły , dobrą rękę masz. ;:215
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu
Wosk w krążkach zamieniamy na węzę pszczelą, tzn.cienkie wafelki jakby umocowane póżniej na ramkach, na których pszczoły pracują.
Mam nadzieję, że niebawem się ociepli, bo zwariuję i będę roztapiać zamarzniętą ziemię wrzątkiem... :;230
Wczoraj w bliższej pasiece miałam nadzieję zobaczyć kiełki, śniegu tyle nawiało, że do końca kwietnia się nie stopi, a w wysokich śniegowcach pełno śniegu mieliśmy z góry wsypanego...

Tadziu
Witaj :!: Co my posiali ?
Zbyszek musowo kilka rodzajów przegorzanów :)
Ja kleome, kobeę, dalie ,canny, len biały - bylinowy,szałwię błyszczącą.
Pomidory i bakłażany. W planie jeszcze sporo, ale wysieję w skrzynkach wkopanych w grunt w inspekcie. Część kwiatów wcale nie wyrosła, np canny.
Cieszę się, że roślinki u Ciebie ładnie rosną. :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Tak wczoraj, jak wróciliśmy do domu po wyjeździe i było 13 stopni to sobie pomyślałam, że jednak w luksusach żyjemy...bo te 13 stopni było wyjściowo, nie docelowo :)

też mnie coraz bardziej trafia, jak co dzień rano wyglądam za okno, a tam nadal śnieg..no niby cieplej jest, a nadal nie topnieje...co gorsza właśnie coś znowu zaczyna padać :evil:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pat
U nas radośnie od samego rana taaaadddaaaammm - surprise :!: znów dostawa tego białego g.
I weź tu człowieku się ciesz :roll: ;:134 Na hali widziałam dziesiątki różnych bratków, ale jak cokolwiek posadzić, nawet w doniczce zmarzną.
Spoko, dla mnie receptą na niezmarznięcie jest bycie w ciągłym ruchu no i syberyjski strój na cebulkę plus kapciuszki filcowe do kostki. Na początku rodzinka się śmiała z tych butów, teraz ci co nie mają czyli córka patrzy zazdrosnym okiem :;230 Jak by ktoś nas odwiedził w dziadkowym domku to wyglądamy wypisz wymaluj, jak polska rodzina na zesłaniu...

Melduję, że pan instruktor litościwie dopuścił mnie do egzaminu państwowego i zdałam jeszcze raz po raz trzeci teorię z jednym błędem tym razem (poprzednio bezbłędnie co się ponoć rzadko zdarza) Coś im się pokićkało, może przez to, że egzamin praktyczny miał wsteczną datę :oops: i kazali mi wczoraj jeszcze raz co mnie rozsierdziło nie ukrywam ;:306
Zaraz jadę na peryferie aglomeracji trójmiejskiej złożyć papiery ;:138
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko ! ;:63 ;:63
ale jesteś zdolna dziewczynka!
Czyżby ten charakter Sybiraka tak działał, ale nie myślę że to od zmarznięcia mózgu zależy :;230 :;230
Bardzo się cieszę, bo jak przyjadę do sanatorium nad morze to mnie odwiedzisz!
Zdrowych, spokojnych przydałoby się ciepłych, ale ogrzeją się od Waszych serc Świąt! ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu kochana ;:196
Dziękuję za życzenia :!:
Tobie i całej rodzince również winszuję wspaniałych, ciepłych i wiosennych Świąt przynajmniej w sercach :D :D :D
Kiedy ? Gdzie ? Do sanatorium nad morze ?
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko to tak przyszłościowo, bo skierowanie złożone i już prawie rok leży :;230 i na spotkanie szykujemy się również z Małgosią ;:303
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

U nas nowa dostawa białego właśnie przybywa.
Coraz więcej dzikich kaczek czeka na jedzonko
między blokami . Od dzisiaj mamy już trzy pary . Nie wiem skąd się
biorą bo wody w pobliżu nie ma.
Mimo wszelkich przeciwności mam nadzieję,że będziecie
mieli wspaniałe święta . Wiosnę mamy w sercach a zielone
na parapetach.
Wesołych Świąt , mokrego dyngusa i wszystkiego najlepszego.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, ubieranie się na cebulkę - skąd ja to znam :lol: Zamiast filcowych ja mam kapcie robione na drutach. Normalnie się z nimi nie rozstaję :lol: Umyłem okna, powiesiłem czyste firanki i marzę o tym, by zakończyć palenie w kominku, bo znowu wszystko brudne będzie. Ale zdaje się, że w kwietniu bez palenia się nie obędzie :?
Wszystkiego dobrego ;:4
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani
Wiosennych i ciepłych Świat Wielkiej Nocy dla wszystkich :!:

Obrazek

Obrazek
Wierzba sachalińska, którą mam zamiar posadzić :D

Udało mi się jednak znaleźć jakieś symptomy wiosny...

Obrazek
Narcyzy w dziadkowym kwiatowym.

Obrazek
Tulipany.

Obrazek
A to tulipany hodowane w doniczkach pod kredensem :lol:

Joasiu
Przez Święta śniegu dopadało niestety...
Ale i tak cieszyłam się z pobytu na wsi 8-)
W ogródku wytropiłam nieznane cebulowe i pierwiosnki.W zeszłym roku przyszliśmy do siedliska w maju i już były przekwitnięte i zarośnięte chwastami.
Pamiętam jedynie późne czerwono - różowe poniemieckie tulipany, takie same, jak u mojej Babci.

Jacku
Kapcie robione na drutach - czad :!:
U nas na Kaszubach jest taki srogi klimat, że spokojnie do maja - czerwca będziemy palić. :roll: Ale przynajmniej woda może odmarznie, cały czas tylko się sączy - kapie.
Odruch zbierania deszczówki mam silnie zakorzeniony :D
Wczoraj szkoda mi było odjeżdżać, bo długo jasno było na dworze, a tu niemożność prac ogrodniczych. Nawet prowadziłam samochód kawałek w lesie, ale stres mnie potwornie zżerał :oops:
Moje linki
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Czy ja na taką cebulkę starego tulipana mogę się zapisać?
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Agnieszko przeczytałam Twój obecny wątek jednym tchem, do poprzednich wrócę i nadrobię zaległości.Dzielna dziewczyna z Ciebie.Teraz zdać prawo jazdy to sztuka. Ja dopisuję się do tych, co zdali, trochę jeździli i schowali dokument na dno szuflady. Gorąco wierzę w to,że Ty będziesz jeździć. Będę do Ciebie zaglądać, bo ciekawie
opisujesz swoje zmagania w ogrodzie. Trzymam kciuki , aby wszystko się udało. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Joasiu
Dokonam wykopalisk przy okazji wyrywania chwastów, będzie nie łatwo wyłuskać cebulki, pamiętam, że nawet te posadzone w starym ogr. zeszły bardzo głęboko w glebę.
Spróbuję :D Może cóś jeszcze spodobało się Tobie ?

Julianno
Miło mi gościć Cię w moim wątku :D Dziękuję za wyrazy uznania :D
Nie każdy lubi takie klimaty, jak u nas :oops:
Kiedyś miałam wypielęgnowany ogród w pięknym miejscu - kurorcie nad samym morzem...
Ale czegoś mi brakowało, jeszcze więcej przeszkadzało - lubię spokój.
Porwałam się na dzikie hektary mimo problemów z kręgosłupem.
Myślę, że w tym siedlisku odnalazłam to czego szukałam. :D
Czeka nas z moim Z. mnóstwo pracy, ale jakże nudno było by od razu mieć wszystko gotowe i skończone...

Wczoraj nóżki mnie powiodły do sklepu w kropki, bo Z. widział przed Świętami kartony róż i krzewów...nic nie kupił bo był za duży wybór :;230
W zeszłym roku z woreczka kupionego właśnie tam wyrosła przepiękna, zdrowa i pachnąca róża.
Więc rzuciłam się na pudło i mimo cenzury córki kupiłam trzy i białe lilie plus doniczkę.
Ciągle coś dokupuję, w lodówce, przy balkonie i w szafce zimnej w kuchni czekają bulwy i cebulki do posadzenia. Mieczyki - wiadomo, dalie, canny, irysy, frezje, nawet tuberoza...
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko - ja dzisiaj poszłam do B...ki po mleko i herbatę a wyszłam z opakowaniem jeżówek (szt 3 w opakowaniu)
To wszystko przez tę zimę. Człowiek szuka sobie rekompensaty....
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

To prawda, szukamy rekompensaty dokupując wciąż nowe roślinki. Ja w tym roku , myślę o okresie wczesnowiosennym kupiłam dużo więcej niż w poprzednim sezonie.
Agnieszko najważniejsze,ze odnalazłaś to , czego szukałaś.Pracując w ziemi nie czujemy, że coś nam dolega. Musisz więcej na kolankach pracować a mniej się schylać.Na takiej działce , jaką macie bardziej widać jak zachodzą zmiany i satysfakcja jest podwójna . ;:196
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”