Ogródek-kalejdoskop-lojki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki

Post »

Gosiu miałaś rację wstałam tylko2 razy a tak to spałam jak suseł tylko mi grabie bardzo cierpły bo ostatnio mam z tym coraz większe kłopoty.Jestem w dalszym ciągu zajęta na razie robieniem rabatki pod róże i czyszczeniem ziemi z rudy jeszcze 1/3 i można sadzić tylko przydało by się troszkę gnoju ale może wysępie na sąsiadach.Czy ktoś wie jakie pomidorki szklarniowe są dobre i łatwe w prowadzeniu ?proszę o rady w maju chciała bym posadzić a nie wiem jakie kupić i w ogóle czy dostanę? ;:138 ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witaj Jolu poorannie,zaraz idę na rynek,a potem wertykulacja.Wieczorem pewnie nie bedę czuła zadnej końcówki ciała,ale jaka radość będzie jak trawa odwzajemni sie efektem.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Gosia dziękuję za wizytę jakoś mało teraz czasu żeby siąść do komputera słoneczko świeci to tylko zielone widzimy a jak nie to w robocie się zasuwa powinnyśmy powoli smakować ciepłe dni a tu się nie możemy doczekać kiedy wszystko będzie kwitło.Toż to potem szybko lato mija ja robię rabatkę pod róże i już widzę jak kwitną a jeszcze nie zaczęły dobrze wypuszczać zarodków gałązek.Wiesz co jak siałam kwiatki do wielodoniczek to obawiałam się że mi przerosną a teraz się martwię czy urosną jakoś tak powoli to się wszystko rusza.Ty pielęgnujesz swoją trawkę a ja dopiero muszę kiedyś zedrzeć starą z mchem i badziewami i posiać nową a dopiero wtedy mogę o nią dbać na razie nie ma o co.Wertykulujesz maszyną czy nóżkami? ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Chyba nie długo skończy się nasza sielanka pięknej ciepłej wiosny ,idzie fala wiatrów i zimnych nocy a ja nie wytrzymałam i posiałam w szklarence te kwiatki które miały być potem do gruntu.Nie mam praktyki z szklarnią kiedy i jakie pomidorki sadzi się do szklarni?
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Jolcia ;:cm cześć kochana miło cię widziec ,jak minął dzień?
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pracowity ale piękny,mam już szklarenkę nawet coś posiałam żeby każdy dzień był taki to mogłabym powiedzieć jestem szczęsliwa. ;:138 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jolu,chciałabym miec taką mini szklarenke,zwolniłabym swoje parapety i garderobe.Po niedzieli biorę się za okna,ale chyba tylko w salonie i kuchni,a sypialnię i garderobe zostawię na czas,kiedy wystawię wszystko juz na dwór.Jak sobie pomyslę o zdejmowaniu tegom wszystkiego z parapetów to oczy mi się wywracają.
Wczoraj jeszcze raz dokładnie przejrzałam swoje róże to zielona jest jedynie jedna pnąca,która była w ubiegłym roku marna i nie kwitła,a reszta jest czarna i zmarznięta.Nie sądzę,żeby odbiły od korzenia.Jesienią kupiłam 4 nowe piękne , a te to zupełna masakra.Jak nic z nich nie będzie nie mam zamiaru więcej bawic się z różami.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu jak tak za często nam coś pada to ręce opadają i człowiek się zniechęca mnie do róż przekonuje jeszcze to że jak na razie to te co miałam kwitły cały rok tylko nie wiem jak będzie z nowymi i jak im będzie w nowym miejscu. No i to że praktycznie to nic przy nich nie robię bardzo się szykuję na te pnące już mi M zrobił łukowatą pergolę pod nie a kicha będzie jak nie wyrosną i nie zakwitną bo mi więcej nic nie zrobi ;:145 A w tym roku to dał popis zrobił pergolę ,zrobił szklarenkę i będzie jeszcze robił płotek wszystko dla ochrony moich roślinek.Jeszcze taki dobry to nigdy dla mnie nie był. ;:138 :heja
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu , czy przypadkiem nie pomogłaś M , że zrobił się taki dobry ;:7 ;:7
Jak obawiasz się o kwitnienie róż , zrób szybko podmiankę , nie pozna się :wink:
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Po prostu jest na bezrobociu i często robi zakupy a w lodówce ciągle pusto i w kieszeni też -chyba mnie zrozumiał. ;:173 Ale praca to by mu się przydała bo długo tak nie pociągniemy :cry: Szanuję jego pracę w domu wreszcie coś się zmienia dobre i troszkę. ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To za dwa miesiące ,,dołączę'' do niego . Od 1 marca na wypowiedzeniu. Do końca maja i na szczaw :(
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tadziu a z jakiej ty branży jesteś?Mój jest bardziej kierowca a może być betoniarz ,budowlaniec. ;:131
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Jolcia leje cholera nie mogę iść na działkę ;:98
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja także jestem uziemiony. ;:145 ;:223 ;:223 Przez całą noc i do teraz. Chwilami śnieg nawet sypie. A tu dzień wolny , robota stoi. Kiedy to nadrobić. ;:185 ;:185
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Tadziu ja mam to samo ,wolne a człowiek siedzi jak ten idiota ,ale jestem dziś zła. ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”