Mały ogródek basowej cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.4

Post »

Ciekawe ile razy mam tu jeszcze zajrzeć, żeby coś wreszcie zobaczyć. ;:65
Czyżby wszystko wymarzło, albo gospodyni zapomniała o forum ?
;:89 halo, halo.....jest tu kto......?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No , jak zwykle o tej porze roku roku siedzę w wątkach pomidorowych , a do siebie zaglądam sporadycznie... :oops:
Dzięki , Dziewczyny za odwiedzinki ;:196 Jestem urobiona jako koń szmaciarza.Dziś skończyliśmy stawiać foliak. :heja Oczywiście musiałam posadzić część pomidorów...56 krzaczków :shock: Drugie tyle jutro , po spotkaniu pod igiełką. I jeszcze papryka. ;:224
Zdjęć nie zrobiłam , bo chciałam jak najwięcej posadzić.Jutro cyknę foliak , jego zawartość i to , co mi kwitnie w tej chwili.
Cieszę się ,że już stoi budowla , bo pomidory już się proszą o posadzenie w gruncie. Perła ogrodu już mi nawet kwitnie. :D
Przymrozki były i to spore , ale zniszczyły mi tylko w zasadzie kwiaty jednego z Rh. Myślałam ,że również morelę , ale to chyba jednak rak. Muszę ją wymienić na inny model :twisted:

Kasiu, dzięki za foty swego rękodzieła! Ja pisanek w tym roku nie robiłam , nie miałam czasu zupełnie... :twisted: Jakie potworki? Bardzo ładnie wyglądają i pisanki i słoiczki! No i polakierowane jak należy! ;:224
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basow@ pisze: Perła ogrodu już mi nawet kwitnie. :)
Czyli co? Bo chyba nie pomidor? :shock: Pomidor perłą ogrodu? :;230 No nie Twojego na pewno!
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Gosiu dobrze,ze jutro bedziesz po Igielka przywioze Tobie obiecanego tarasowca
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pomidor , Martuniu , a jakże! :;230 :;230 Jak sadziłam te pomidory , doszłam do wniosku , że bardziej wolę sadzić je niż lilie.Pewnie dlatego , że na lilie nie mam znowu miejsca na razie , a na pomidory tak. :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O kurczątko!!!! Stasiu , zapomniałam Ci odpisać! Miałam na Pw się z Tobą skontaktować i zapomniałam.Ale mi wstyd ;:223
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Oj Gośka, Gośka.....chyba Cię obwołamy królową pomidorową...... :;230
Trzymaj się ... ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Basówko, Megagronisty? Czy masz coś lepszego? :;230
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko , lepiej psychiatrę zawołaj , bo to już choroba. :;230
Siberio , Megagroniastego miałam w tamtym roku.Był pyszny , słodziutki , ale miał jeden minus - twarda skórka.Mam takiego 6 letniego bąbla , który uwielbia pomidory i ze względu na to ,że wciąga je w ilościach przewielkich , wolę nie ryzykować ... :;230 Przecież nie upilnuję dziecka ,żeby tego pomidora akurat omijało , skoro wygląda pięknie i smakuje wyśmienicie.
Pozdrawiam,Małgorzata
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O żesz...
To co masz? Tego żółtego potwora? Zapomniałam nazwy ;:224 Amana Orange?
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie , takiego też nie mam :;230 Chyba nie chcesz mnie teraz zmusić do wymienienia wszystkich 43 czy 45 odmian , które siałam w tym roku....Jak Ci , Siberio bardzo zależy , to mogę napisać jakie ,ale już nie dziś , błagam :;230
W tym roku nie brałam udziału w akcji nasiennej , bo już miałam nagromadzone przez zimę nasiona. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

wreszcie!!! już się zdążyłam stęsknić za Tobą :;230

Tyle nas trzymać w niepewności..... Ale pojechałaś po całości.... Rozumiem, że jutro setka pęknie :shock:

Mi weszło 35 pomidorasków i 4 winogrona. Już się nie mogę naczekać na fotki... ciekawa jestem gdzie go upchnęłaś... to jakiś olbrzym.......

Ja nadal czekam z sadzeniem do gruntu, bo zostało mi kilkanaście sadzonek, a pogoda akurat taka sobie... zrobiło się chłodno i wreszcie spadł deszcz... A po deszczu wszystko urosło w oczach - w ciągu jednej nocy szokująca różnica.

Mimo, że masz szklarnię radziłabym po pewnym czasie prysnąć je jednak profilaktycznie, bo bez oprysku i w tunelu niestety złapią zarazę.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś , ano , pęknie setka...Chcę prowadzić na jeden pęd w tunelu.Max sadziłam po 3 szt z odmiany.I ,o dziwo , odległości między pomidorami w rzędzie mam 50 cm i więcej , ale między rzędami trochę mniej - ok.40 cm.Jak zwykle będzie trochę za ciasno , ale mam nadzieję ,że prowadzenie na 1 pęd pomoże w tym wypadku. :D Jak dosadzę jutro resztę , to i tak mi zostanie trochę krzaków... :oops: A i sporo wydałam...Człowiek tak się cieszy ,że może już zacząć siać , że potem jakieś przemysłowe ilości wychodzą. :;230
U mnie też popadało.Nareszcie, bo już miałam podlewać , ale Matka Natura mnie wyręczyła.
Co do oprysku - właśnie się zastanawiałam , czy te w tunelu prysnąć profilaktycznie , ale już rozwiałaś moje wątpliwości.Bardziej od zarazy boję się jednak szarej pleśni...No cóż - pożyjemy , zobaczymy.W końcu to mój pierwszy raz uprawy pomidorków w tunelu :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ja też sobie zwykle obiecuję, że będzie na 1 pęd ;:224 a potem wychodzi jak wychodzi, bo jakiś gdzieś się przegapi i szkoda usunąć :;230
Odległości mam podobne. Sadziłam po 2 z odmiany i dobierałam tak, by niższe rosły między tymi co pędzą do góry. Tadeusz mi sprzedał patent jak potem obniżać wyłysiałe już łodygi, bo pędy nie właziły na dach. Nie wiem czy czytałaś.

Z opryskiem spieszyć się nie trzeba, ale podejrzewam, że w lipcu to już prysnę. Nie ma co ryzykować czekając aż wejdą pierwsze objawy.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O! To sprzedaj mi patent Tadeusza , bo jakoś nie doczytałam... :oops:
Jak będzie czas na pierwszy oprysk , daj znać - ja też "sobie prysne" , a co! :D
Porobiłam od rana parę zdjęć , ale wstawię je wieczorkiem , bo teraz się zbieram na spotkanie pod igiełkę.
Pozdrawiam,Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”