Mój ogród Sylwia_sirena

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród Sylwia_sirena

Post »

:wit
Oto moje przygotownia do wiosny
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

O rany ile tego... :shock: , ależ będzie pięknie. ;:138 . Widzę nasionka klonika, czy da się go przechować przez zimę. :?:. Moja glorioza ma już z 20 cm... :heja
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit
cd.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ale masz dużo miejsca na te nasadzenia. mam pytanie ile zapłaciłaś za "GLORIOZĘ" ??????????? POZDRAWIAM ;:19
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo ładne zakupy...zwłaszcza ta podwójna lilia. ;:63 . Także dokupiłam następną różę, chyba mi wszystkie przemarzły. ;:174. Dziś był dzień zastanawiania się czy je już wywalać czy jeszcze czekać. Odkopałam kopczyk i do samego dołu czarne. Jednak poczekam jeszcze z parę dni choć nadzieja na nie prawie żadna. Co do gloriozy..moja właśnie dziś powędrowała do domku na działce. Ma już z pół metra. Bałam się że jeszcze trochę a nie dała bym rady jej przewieść..połamała bym w drodze. :;230
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Piątek i niedziela na działce
SEZON WIOSNA 2012 OTWARTY
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Mario ja swoją Glorozę kupiłam w lidlu za 8,99 zł ,a kilka dzni wcześniej mamie po 15,99zł w lm.
Zeniu moja glorioza jeszcze się nie pokazała a jak widzisz na zdjęciach moje różyczki też nie wyglądają najlepiej , dziś je po przycinałam w piątek podsypałam troszkę obornikiem a dziś dodałąm banana i poczekam do maja na razie ich szkoda wyciągać bo jedne puszczaja prędzej jedne póżniej trzeba z tym poczekać.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio...wspaniale, widać już wiosnę. ;:138 . Szkoda że tyle roślinek przemarzło. :cry: . Także byłam na działce w sobotę, coś mnie podkusiło i wsadziłam go gruntu jedną z różyczek. Miała już młode listki a tu dziś w nocy na minusie. ;:223 . Przypomniało mi się także o moich miodunkach..żadnej nie widzę, a u innych już kwitną. Za dużo tych strat na jedną zimę...dobrze że choć ciemierniki nie wszystkie wymarzły. Twoje tulipanki mają już ładne pączki..u moich za bardzo jeszcze nie widzę. Dziś także może pojadę na działkę. ;:196
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu tak tulipany rozwijają się ladnie ciemiernik ten biały też odbija ten drugi cały jak widać na zdjęciu u mnie też miodunek nie widać i żurawka tylko jedna odbija , a o stratach to jeszcze za wcześnie mówić bo u nas na szałe rośliny mają duże opużnienie w wychodzeniu niż te w mieście , wiem to z praktyki u taty już widać nie które rośliny , a u mnie dopiero pojawiają się za jakiś czas także cierpliwości ;:65 . Różyczke posadziłaś za wcześnie jak dasz rade to ją wykopi wsadz do doniczki owiń czymś ciepłym i zostaw w domku . U mnie przez działkę przechodzą dwie strefy widać to dobrze na jesień i wiosne jesienią w połowie działki osadza się szron i po tym wiem dlaczego w tych rejonach marzną mi rośliny , a na przykład róże na pergoli i te obok nie zmarzły i już widać na nich pączki a na te przy domku trzeba jeszcze poczekać. ;:196
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow jakie już pąki mają tulipany u Ciebie. Tylko patrzeć jak zakwitną.
Zakupy i wysiewy pięknie się zapowiadają.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylwio. Jadę dziś na działkę, może i u mnie wreszcie dojrzę coś kwitnącego. ;:oj . Różyczki nie wykopałam, nakryłam ją tylko butelką i...niech się dzieje wola nieba. :;230 . Wczoraj byłam na rynku. Wypatrzyłam żółtą piwonię. Gdybym nie wiedziała ile kosztuje w sklepie , pewnie bym kupiła. Chcieli trzy razy tyle... ;:223 . Dziś nie żałuję bo dziewczyny co już ją miały napisały że nigdy na żółto nie zakwitła. ;:224 . A na zdjęciu taka piękna, żółciutka jak jajeczko.... :;230
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Zeniu
ja byłam na działce w niedziele i posłuchałam męża żeby odkryć i dać słonka tej róży na pniu i póżniej jej już nie owinełąm z powrotem ciekawa jestem co z nią będzie dałam ciała ;:223 , mowe róże wyniosłam do piwnicy bo w mieszkaniu mam ciepło i zaczeły puszczać pęki a muszą poczekać do maja z tych w piwnicy nici żadna nie puściła zmarnowałam je ;:145 ,ale mama mi jakomś znów kupiła ale jej nie widziałam jeszcze :tan na działke pojade moze jutro bo mam wolne , zobaczymy jaka będzie pogoda . Piwonie też mi się podobają ,ale szkoda mi tyle pieniędzy wydać bo te drzewiaste są drogie ,a zwykłą kupiłam sobie w tam tym roku w lidlu , ale musze na nią poczekać bo ponoć piwonie kwitną dopiero po trzech latach od posadzenia . ;:65
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylwio. Ja także poodkrywałam swoje róże. Co prawda większość brązowa i na stracenie, jednak pnąca o dziwo wyglądała na żywą. O nią się boję i o tą nowo posadzoną. Reszta siedzi w domku na działce i czeka na lepszą pogodę. Także na razie nie jeżdżę na działkę, wszelkie prace działkowe wstrzymane do odwołania.. :;230 . Coś ta wiosna nie może się u mnie rozkręcić na dobre...przez te zimna znów wszystko wstrzymane. :wink:
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Zeniu
Moje też są brązowawe, ale ich na stracenie nie daje poczekam jeszcze na razie są poprzycinane jeszcze jest za wcześnie żeby coś na straty oddawać nawet tych z piwnicy nie likwiduje na to zawsze będzie czas a nóż odbiją?
A teraz kilka ogrodowo domowych tz .glorioza , różyczki pelargonia ...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a takie są powojniki u mnie w sklepie ja wybrałam tylko te co mnie interesują które chce sobie sprawdzić , jest jeszcze więcej ,zrobiłam zdjęcia
Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwio..w domu widzę kwitnąco że hej. ;:63 . Moja glorioza ma już z pół metra..troszkę za wcześnie wystartowała. Nie wiem co się u mnie dzieje na działce, nie jeżdżę ..brak czasu.Jednak do świąt będę chciała zajrzeć i powywozić troszkę zapełnionych doniczek. Niech w domku na działce czekają na prawdziwą wiosnę. ;:oj
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu ja na razie na działke nic nie wywoze bo u mnie w domku jeszt zimno i by to wszystko zmarzło muszę spokojnie czekać aż się zrobi ciepło .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”