Mój ogród - kwiaty i motyle.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród - kwiaty i motyle.

Post »

Witajcie dziewczyny-wszystkie razem ;:4 i każda z osobna !
MAM TĄ PRACĘ - jak już wiecie. Specjalista d/s Kadr i płac. Blisko domu, tylko parę kilometrów. Przepraszam was, że nie odpisałam od razu, ale tu dała mi się we znaki migrena :cry: . Niestety, zawsze tak reaguję na stres. Rano jako tako, a po pracy jestem jak betka i nadaję sie tylko do tego, żeby położyć się do łóżka. Dzisiaj już było lepiej, a w końcu się na pewno unormuje. Teraz wdrażam się w nowy program płacowy i ogólnie mówiąc -poznaję specyfikę zakładu. Zapisałam w kajecie masę haseł i kodów, bo bez tego ani rusz w dzisiejszych czasach. Wszystko szyfrowane. Hasło na wejście do zakładu, do komputera, do programu, do przekazów elektronicznych, do żródeł wiedzy itp., itd. Czuję się, jak bym miała rozwiązać tajemnicę Enigmy.
Ale niedługo to wszytko "wejdzie w krew" i nie będę korzystała ze ściągi.
Ależ się cieszę, że już weekend i mogę trochę z wami poprzebywać, no i odprężyć się wreszcie !
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witam sąsiadeczkę, ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Gratulacje!
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

;:138 Migrena jest fee... Odpoczywaj. ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratuluje !!!!!!!!! I ciesze się razem z Tobą !!!!!!!!! ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Miło jest mieć takie wsparcie z waszej strony -dziękuję ;:196
Od razu mi lepiej :D
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gratuluję nowej pracy nie mogło być inaczej,wszyscy wierzyliśmy,że się uda. Oby tylko teraz atmosfera była dobra, bo to bardzo ważne.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lideczko, serdeczne gratulacje! Nowa praca blisko domu to skarb.
W kilka minut można wsprost zza biurka znaleźć się w ogrodzie. Super!
Powodzenia i samych sukcesów.
Widzę, że postawiłaś w tym roku na róże ;:63 . Ale będzie się działo.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Super wiadomość gratuluję ,a le jak znam życie czasu będziesz mieć już mniej :(
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Małgosiu -silna grupa wsparcia to największy skarb ! Jeśli chodzi o atmosferę w pracy, to mam nadzieję, że będzie dobrze. Należę do osób, które raczej szybko się aklimatyzują w nowych warunkach i lubię kontakt z ludźmi :D .

Asiu -ta bliskość do pracy była dla mnie tym razem najważniejsza. Już miałam dość ciągłych wyjazdów w delegację po całej Polsce. Nigdy nie miałam czasu, żeby coś zwiedzić przy tej okazji. No i to zmęczenie. A w domu ile do nadrobienia ! Tak więc mam to już za sobą :heja .
A różyczki chcę posadzić jak najwcześniej, żeby zdążyły się ukorzenić i zakwitnąć. Zobaczymy, jak będzie z realizacją :wink: .

Trzynasteczko moja - z tym czasem może być różnie. Ale jak pisałam powyżej, delegacje też były czasochłonne. Po prostu muszę zmienić strategię: zamiast rzucać się na coś i zrobić to w jeden dzień, będę musiała "skubać" codziennie po trochu no i w weekend :wink: Najwyżej schowam się za krzakami, żeby mnie sąsiadki nie obgadywały :roll:
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lidka - najważniejsze że Tobie takie rozwiązanie pasuje ! A praca blisko domu ma baaaardzo wiele plusów ;:108
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

No właśnie Agatko to samo myślę.Lidziu a tobie gratuluję b o przecież rynek pracy jest mocno obłożony i trudno dostać dobrą pracę.Pięć lat temu i ja byłam taką specjalistką.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

To dobrze, że praca odpowiada ale chyba czasu nadal brakuje :D
Lidko co juz siejesz? :wit
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Aga-już ci odpisywałam, ale znowu "wcięło" post :( . Bliskość domu to duży plus, no i więcej czasu na grzebanie w ogródku zostanie :D . Ja zawsze swoje frustracje i stresy "uziemiałam" w ogródku. Najpierw mściłam się na chwastach, a jak się już zmęczyłam, to i stres powoli odchodził. Mam nadzieję, że w tej pracy jakoś sobie wszystko poukładam, bo na razie jest trochę chaotycznie.
Aniu - dziękuję ! Wyobraź sobie, że rekrutacja na to stanowisko zaczęła się już w w październiku 2010. Kilka osób się przewinęło i nic. Ja dowiedziałam się dopiero w styczniu, ale okazało się, że jakaś pani została właśnie zatrudniona. Kazali mi się zapytać w połowie stycznia. No i zaraz potem okazało się, że moja poprzedniczka sama zrezygnowała z pracy. Nie umiała sobie poradzić z komputerem i wieloma innymi sprawami ....
Marylko - czasu zdecydowanie mniej :( , ale myślę, że jak się już wdrożę, to się wyrobię w swoim czasie pracy. Co do roślinek, to na razie nic nie sięję. W tym roku raczej będę kupować rozsady(pory, seler, kapustka), albo gotowe sadzonki(kwiaty). Resztę posięję wprost do gruntu. Zresztą, w domu nie mam dobrego miejsca do produkcji rozsady i roslinki mi "wybiegają".
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Oj, jak ciężko zabrać się do pisania po takiej długiej przerwie :oops: . Nie dość, że nowa praca, to się jeszcze jakieś wirusowe paskudztwo przyczepiło i męczy mnie od dwóch tygodni. Najgorsze jest to, że nie ma jak pójść na zwolnienie. Nie ma mnie kto zastąpić :( . W pracy cieplutko, ale nie to to samo, co wyleżeć choróbsko w łóżeczku. Dlatego tak długo się to wlecze. Jak wracam do domu, na nic już nie mam siły -tylko to co konieczne i do łóżka. Mam nadzieję, że dojdę do siebie. Oby tylko zima odpuściła....
A teraz wspomnienie własnych rzodkiewek,pomidorków, ogórków i koperku
Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”