No właśnie

Testy kropelkowe ? Do czego służą ? Do pomiaru wody

Przeźroczysta doniczka - takie były w leroy merlin, dla mnie to nie ma znaczenia jaki ma kolor bo doniczka będzie stała w wysokim ceramicznym wazonie, nie będzie żadnych podstawek plastikowych bo to źle wygląda, od tego są doniczki ceramiczne ładnie wykończone.
Keramzyt 2-3 cm na dnie doniczki służące jako drenaż to podstawa każdej monstery pokazywane na filmikach na youtube u 90% osób pokazujących uprawę/przesadzanie monster, więc to nie mój wymysł tylko osób które się tym zajmują na co dzień więc polegam na ich doświadczeniu bo widziałem co mieli w pokojach - monstery sięgające sufitu, pomijając samego YT o keramzycie jest napisane prawie na każdej stronie www.
I ostatnia kwestia ziemia
Mam tylko 1 roślinę i nie chcę po prostu kupować tylu zbędnych mi ziemi różnego pokroju i dodatków żeby wypełnić JEDNĄ doniczkę, ta ziemia od cocoflora ma ponad 3000 pozytywnych opinii że jest to ziemia odpowiednia do monstery, zachowuje pełny skład dużo rozluźniaczy, sypiąc mieszankę ręką do doniczki czułem lekkość i duże bryły i cząstki, więc się tym nie przejmuję bo ta mieszanka jest odpowiednia według samego sprzedającego oraz ponad 3000 ludzi którzy ją kupili i napisali tam swój komentarz

Mój temat na razie zamykam ponieważ teraz zostało tylko czekać, obserwować, kontrolować. Nie martw się, nie zawsze wszystko musi iść twoją myślą żeby coś rosło