Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Sliczna kiteczka......
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalo, przecudny ogrod i slodziutki ten Twoj Ptys ;:8
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
x-d-a

Post »

Dzięki Moniu za miłe słowa. Ptyś uwielbia zimę, nie przeszkadza mu głęboki śnieg, mimo że jest taki malutki. Problem jest tylko potem z wyczesywaniem z niego śniegu.
Ja natomiast mam dosyć zimy i odgarniania śniegu, który pada bez ustanku.
Niebawem wiosna :!:
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Tak, wiosna by sie juz przydala :roll: a u mnie napadalo tyyyle sniegu, ze hej! :evil:
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dalo :D Mam nadzieję, że przestało sypać i szczęśliwie wrócisz z Wrocławia - miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Witam wszystkich :!: W końcu przestało sypać, więc może nie będzie mi potrzebny koń z saniami, żeby się dostać do Wrocławia. A dzisiaj ostatnia sobota karnawału, więc szykuje się mała kolacyjka w gronie przyjaciół. Ale bardzo spokojna, bo przecież musimy jeszcze dotrzeć w nocy do naszej wsi.

Żeby już nie mrozić zimowymi pejzażami, dzisiaj pokażę kilka moich domowych kwiatków. Obrazek Obrazek Obrazek
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dalo witam Cię w ten słoneczny zimowy dzień.Ten Twój piesek nie gubi sie w śniegu-jest taki biały :?: :lol: Znalazłam pluskwicę ,zamówiłam i czekam z niecierpliwością :lol: Pozdrawiam .PA.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Witaj Dalo! A cóż to za cudo na ostatnim zdjęciu? :D
x-d-a

Post »

Dzień dobry Ido, cieszę się, że dostałaś swoje wymarzone pluskwice.
A mój Ptyś rzeczywiście zlewa się z barwą śniegu. Po kąpieli jego włosek jest śnieżnobiały, ale utrzymanie go w takim stanie wymaga trochę pracy.

Grzesiu, na ostatnim zdjęciu jest kwiat, który się nazywa jakobinia. Kupiłam go dwa lata temu w palmiarni w wWałbrzychu. Zachwycił mnie duzymi, mięsistymi liśćmi, ale przede wszystkim przepięknymi kwiatami w kształcie szyszek w mocnym, różowym kolorze. Latem wystawiam go w zaciszne miejsce w ogrodzie i pięknie się rozrasta. Mam jeszcze odmianę jakobinii o ciemniejszych liściach i bordowych szyszkach, ale jest jeszcze mała i nie kwitła u mnie.
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A na pierwszym araukaria, tak?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
x-d-a

Post »

Na pierwszym araukaria, którą uwielbiam, bo dostałam ją od mojego M. na okrągłą rocznicę urodzin. Normalnie jest dosyć kapryśna, ale u mnie fajnie rośnie, zimuje też całkiem, całkiem, nawet zauważyłam ostatnio nowe przyrosty. Tajemnicą jej uprawy zimą w domu jest jej częste zraszanie, gdyż pochodzi z wilgotnych klimatów
Pozdrawiam.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Bardzo ciekawe rośliny i pięknie rosną :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Nie wiem czemu :roll: ,ale u mnie wszystkie domowe jakoś padają,oprócz bluszcza,ten to rośnie jak szalony.Dalo w działkowcu sa namiary na te dalie z numerem telefonu i jest adres intern.Napisze na p.w..Bedziesz mogła szybciej zamówic i trochę się pogapić.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalo widzę że nie tylko ogród masz piękny ale w domu też masz fajne kwiaty .
a piesek z tym noskiem w śniegu cudowny wygląda jak piękna maskotka.
Genia
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

witaj Dalo :D dzisiaj pierwszy raz trafilam do Twojego ogrodu. Przejrzałam wątek od początku i jestem zauroczona. Ogród bardzo mi sie podoba. Bardzo lubie takie klimaty. Miłość do zwierzaków jest jakby dopełnieniem fascynacji roślinkami (ja tez mam psa i kotkę i rybki) i większości forumkowych przyjaciół. Jesteś romantyczną i uroczą osobą. To sie czuje patrząc na Ciebie i Twój ogród. Piękne jest zdjęcie Twoje z psiakiem w różach, malownicza fontanna, wyjątkowy stoliczek etc...Cieszę sie że dzielisz sie swoja pasją z innymi i potrafisz to pokazać a inni to doceniają nagradzając w konkursie lub swoimi zachwytami. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie Isia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”