Grazka_j mój ogród. cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, ja od lat sieję aksamitkę, ponieważ uwielbiam ją, jest taka wdzięczna i pięknie się prezentuje. W tamtym roku, nie wiem jak to się stało, że zebrane nasiona gdzieś się zawieruszyły. Jallla wysłała mu swoje nasionka, a ja dzisiaj kupiłam jeszcze ... 12 opakowań :oops: Aksamitkę: niską PETITE ORANGE, BONITA CAEMEN; niską pełną: kremową i CUPIDO; karłową wielokwiatową MONA żółtą i pomarańczową; rozpierzchłą Bolero; wysoką pełną żółtą i pomarańczową, hihihi :lol:
Choroba kupowania nasionek, też mnie dopadła.

Astrami jeszcze się nie zaraziłam, ale wszystko jeszcze przede mną, a maciejka jakoś dziwnie słabo mi schodzi iii się zniechęciłam :(
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Moniś, dziękuję za uznanie, aż się :oops: i rumienię. Ostatnio trochę mało czasu mam i jestem nie przygotowana do wstawiania zdjęc. Obiecuję, jednak jeszcze parę zdjęc jak je posegreguję. Uczę się też obróbki zdjęc, bo to fajna sprawa. Szkoda, że wcześniej o tym nie wiedziałam, że jest tyle życzliwych ludzi na forum i tak wiele mogę sie od was nauczyc. Mam zamiar to nadrobic.
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Alu Powojnik przy siatce rośnie 3 lata i jest najstarszy, pozostałe mają: biały 2 lata reszta rok. Widzisz więc, że są młode a już ładnie kwitną. Jednak dbam o nie i chucham tj. zasilam i podlewam a one tak mi się odwzajemniają. :D
grazka_j - moje wątki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko, zupełnie niepotrzebnie się rumienisz :) Mnie osobiście Twój ogród bardzo się podoba i uwielbiam tutaj zaglądać :) Już tyle rzeczy mam na głowie, że na razie nie mam czasu doskonalić się w obróbce zdjęć...potem dojdzie ogród, więc będzie z nim jeszcze gorzej. Chyba odłożę to na kolejną zimę :lol: :lol: Na razie poczekam na Twoje kolejne zdjęcia. Miłego wieczoru :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Halinko. Wczoraj otrzymałam przesyłkę z roślinkami: powojnik tangucki i trawa- trzcinnik Karl Foerster i już nie mogę się doczekac, kiedy je posadzę, a tu w nocy u mnie wczoraj było minus 10 stopni mrozu. Ja też zahaczyłam o sklep ogrodniczy i kupiłam astry igiełkowe( moje ulubione), bratki, pomidorki ,,maskotka"(chciałam ,,koraliki"ale nie było) i środek do oprysków: miedzian50WP. Mam też dużo nasion z ubiegłego roku, które kupiłam i nie posiałam , bo wyjechałam do syna.
Aksamitki też posieję, bo mam nasiona, tylko nie wiem gdzie je wcisnęłam, pewnie gdzieś na działce? Później napiszę jakie mam nasiona.
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Na dworze mróz a moje roślinki zakodowały już sobie wiosnę.

Obrazek Obrazek

Bez i patyczek to prawdopodobnie forsycja, ale nie jestem pewna.

grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko faktycznie roślinki ani myślą poddać się zimie, i z uporem wypuszczają pąki, mam nadzieję, że wiedzą co robia i już naprawdę zima sobie pójdzie :? :lol:
grazka_j
1000p
1000p

Post »

I ja tak myślę! Najgorsze jest teraz słońce w dzień a mróz nocą. Słuchałam prognozy pogody i zapowiadają niestety taką pogodę do końca lutego. Przy takiej aurze niestety najwięcej roślin przemarza! Chyba wybiorę się na działkę i okryję róże pnące?
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Wymienię teraz nasiona kwiatów; nasturcja wysoka, ostróżka ogrodowa, płomyk wielkokwiatowy,płomyk niski, żagwin, macierzanka piaskowa, macierzanka(Thymus), smagliczka skalna,ubiorek wiecznie zielony, goździk kropkowany,dzwonek karpacki o białych i niebieskich kwiatach,szałwia lekarska, lawenda, żeniszek meksykański, rudbekia dwubarwna, kostrzewa sina, nasturcja pnąca kanaryjska, mieszanka bylin do ogrodów skalnych, smagliczka nadmorska, gipsówka, złocień różowy, szałwia błyszcząca, kocimiętka, groszek pachnący.

Chyba przesadziłam z zakupami? Wszystkie z myślą o drugiej działce. Będę siała do gruntu, na zasadzie jak przetrwa to będzie.
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna.
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko widzę ,że zaszalałaś z nasionkami, ależ będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie. Jak możesz to pokaż fotki zakupionych nasionek- wzorki, kolorki, :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Grażynko, powojnik tangucki też kupię, jak tylko spotkam i astry igiełkowe ... zachęciłaś mnie do nich :D
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Jutro zrobię zdjęcia i wstawię. :D

Dzisiaj może jeszcze coś innego. Moje nowe umiejętności.

Obrazek Obrazek

Pozdrowionka. Grażyna
grazka_j - moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Super :D pięknie wyglądają poobrabiane zdjęcia, ja też muszę się troszkę tego poduczyć, ale pewnie na przyszłą zimę dopiero :lol:
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Mam frajdę z obróbką zdjęc. Nie wiem czy dam radę, bo z czasem też rożnie bywa, ale jak już będzie cieplej to działka na pierwszym miejscu będzie.
Pozdrowionka. ;:31
grazka_j - moje wątki
grazka_j
1000p
1000p

Post »

Halinko jeszcze bardzo kocham dalie (georginie też taka nazwa jest używana). Kwiat podobny do astra igiełkowego tylko grubszy i koniecznie bordowy- to wspomnienie dzieciństwa u Babci z okolic Przemyśla. :D :D :D nazwy nie pamiętam, ale jak będziesz zainteresowana( Twoje kolory) to ją postaram się odnaleźc.

Pozdrowionka. Grażyna
grazka_j - moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”