Moja działka - rydnor 2009
Geniu;Na pewno będzie trzeba się zabrać za robotę,byle już nie było pogodowych niespodzianek.Byłem wczoraj na zebraniu działkowców w Ogrodzie nr.1,koło Elany,na pewno Wiesz gdzie to jest,jak każde zebranie,tyle,że są nowe stawki za prąd,wodę,wywóz śmieci.Najwięcej wymiany zdań było przy wodzie,bo to jedni mają liczniki inni nie ,a opłaty dla ryczałtowych za niskie i leją wodę dniem i nocą itd.Nie będę wszystkiego Ci opisywał.To jest podobny problem jak z Aleją nr.3-autostradą,nie do opanowania.Kończę bo zaraz będzie mecz.Pozdrowienia.Ryszard
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Geniu;mecz i po meczu,tylko się zdenerwowałem.Dobrze,że posiałaś trawkę,teraz ma być cieplej a deszcz podlał,będzie rosła szybko.
Krzysiu;niedługo działka będzie luksusem,wszystko drożeje,rośliny,kwiatki też,dojazd na działkę,środki ochrony,utrzymanie działki,chodzi mi o stronę techniczną.Nieraz z sąsiadami mówimy,że za pieniądze włożone w działkę,pojadłby nieźle warzyw i owoców kupionych ze straganu,ale nie w tym rzecz,jak się ma, czy złapie tego bakcyla, to nic się nie liczy,nie ma to jak pochodzić po trawie, wśród kwiatów,krzewów i drzew przez siebie wyhodowanych i obserwować ich rozwój od wiosny aż do późnej jesieni.
Byliśmy dzisiaj na kiermaszu w Muzeum Etnograficznym,impreza coroczna przed Wielkanocą,ludzi dużo,wkleję zdjęcia.

To na początek
Krzysiu;niedługo działka będzie luksusem,wszystko drożeje,rośliny,kwiatki też,dojazd na działkę,środki ochrony,utrzymanie działki,chodzi mi o stronę techniczną.Nieraz z sąsiadami mówimy,że za pieniądze włożone w działkę,pojadłby nieźle warzyw i owoców kupionych ze straganu,ale nie w tym rzecz,jak się ma, czy złapie tego bakcyla, to nic się nie liczy,nie ma to jak pochodzić po trawie, wśród kwiatów,krzewów i drzew przez siebie wyhodowanych i obserwować ich rozwój od wiosny aż do późnej jesieni.
Byliśmy dzisiaj na kiermaszu w Muzeum Etnograficznym,impreza coroczna przed Wielkanocą,ludzi dużo,wkleję zdjęcia.

To na początek
- krzysiek86
- Kontakt:
Moja działka - rydnor /cz.2/
Krzysiu;Warto zobaczyć twórczość ludową,jednak te wyroby kosztują dużo pracy i czasu.Widziałem zawieszki na stolikach z miejscowości z całej Polski,a,nawet z Wilna.Dla nich to okazja,pokazać swoje mistrzostwo i zarobić,a my mamy przedpołudnie niedzielne wykorzystane.
Serdecznie Pozdrawiam. Ryszard U Ciebie też wkleję.

Serdecznie Pozdrawiam. Ryszard U Ciebie też wkleję.

- krzysiek86
- Kontakt:
Krzysiu;Też lubimy odwiedzać takie kiermasze,czy wystawy,a pchle targi mają swoją atmosferę,chociaż jak mówisz jest tam barachło.Chociaż czasami coś oko przyciągnie.
Jutro chcę jechać na działkę,zrobić drugi oprysk Promanalem,pogodę zapowiadają ładną więc powinno być OK.Zobaczę jak wiosna wygląda na działkach,aparat wezmę ze sobą.A teraz jeszcze trochę zdjęć z kiermaszu.

Pozdrowienia Ryszard
Jutro chcę jechać na działkę,zrobić drugi oprysk Promanalem,pogodę zapowiadają ładną więc powinno być OK.Zobaczę jak wiosna wygląda na działkach,aparat wezmę ze sobą.A teraz jeszcze trochę zdjęć z kiermaszu.

Pozdrowienia Ryszard
- krzysiek86
- Kontakt:
Krzysiu;Wczoraj mnie nie było,oglądałem różne mecze do późnych godzin nocnych i już mi się nie chciało odwiedzić Forum.
Za to dzisiaj,nie odpuszczę.Byłem wczoraj i dzisiaj na działce,wszyscy sąsiedzi też byli.Wczoraj zabrałem się za konserwację pergoli,dopóki winogrono jeszcze nie ruszyło.Dzisiaj zrobiłem oprysk Miedzianem i konserwację altany.Wróciłem o 19.00,dzień był piękny,aż się chce być na działce.Pozdrawiam.Jeszcze kiermasz.Ryszard

Za to dzisiaj,nie odpuszczę.Byłem wczoraj i dzisiaj na działce,wszyscy sąsiedzi też byli.Wczoraj zabrałem się za konserwację pergoli,dopóki winogrono jeszcze nie ruszyło.Dzisiaj zrobiłem oprysk Miedzianem i konserwację altany.Wróciłem o 19.00,dzień był piękny,aż się chce być na działce.Pozdrawiam.Jeszcze kiermasz.Ryszard

- krzysiek86
- Kontakt:
No masz rację pogoda rewelacyjna. Mnie na forum też teraz nie będzie przez dwa dni bo mam wekend bardzo pracowity.
Rano wykłady a po południu praca. Na nogach od 6 do 22 przerąbane.
Za to w poniedziałek dopiero na 14 mam pracę to nie ma źle.
Jakoś to będę musiał odespać
Robiłeś jakieś fotki na działce?
Rano wykłady a po południu praca. Na nogach od 6 do 22 przerąbane.

Jakoś to będę musiał odespać

Krzysiu;nie zazdroszczę Ci,dużo wysiłku i wyrzeczeń kosztuje praca i nauka,ale inwestujesz w siebie i na pewno koszt nakładów ,wróci się w przyszłości.
Byłem na działce,konserwację drewnianych rzeczy zrobiłem i opryskałem Miedzianem.Parę zdjęć zrobiłem,na wszystkich działkach jest to samo,wszędzie krokusy,tulipanki ładnie podrosły,teraz muszę" wyczesać "trawę z mchu,jest tego diabelstwa,co roku wyrzucam i tak do końca,to jest nie do opanowania.Szpaki się pojawiły,pogoda na razie piękna,oby tak dalej.
Pozdrawiam Ryszard .Coś wkleję.Na ostatnim zdjęciu,wiciokrzew musiałem delikatnie odwinąć z drabinki.

Byłem na działce,konserwację drewnianych rzeczy zrobiłem i opryskałem Miedzianem.Parę zdjęć zrobiłem,na wszystkich działkach jest to samo,wszędzie krokusy,tulipanki ładnie podrosły,teraz muszę" wyczesać "trawę z mchu,jest tego diabelstwa,co roku wyrzucam i tak do końca,to jest nie do opanowania.Szpaki się pojawiły,pogoda na razie piękna,oby tak dalej.
Pozdrawiam Ryszard .Coś wkleję.Na ostatnim zdjęciu,wiciokrzew musiałem delikatnie odwinąć z drabinki.