Moja działka - rydnor 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Rysiu zostało nam przeczekać jeszcze ze dwa dni a później wiosna.
I pewnie trudno będzie Cię zastać na forum .
Genia
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p
Od: 26 maja 2008, o 20:25

Post »

Geniu;Na pewno będzie trzeba się zabrać za robotę,byle już nie było pogodowych niespodzianek.Byłem wczoraj na zebraniu działkowców w Ogrodzie nr.1,koło Elany,na pewno Wiesz gdzie to jest,jak każde zebranie,tyle,że są nowe stawki za prąd,wodę,wywóz śmieci.Najwięcej wymiany zdań było przy wodzie,bo to jedni mają liczniki inni nie ,a opłaty dla ryczałtowych za niskie i leją wodę dniem i nocą itd.Nie będę wszystkiego Ci opisywał.To jest podobny problem jak z Aleją nr.3-autostradą,nie do opanowania.Kończę bo zaraz będzie mecz.Pozdrowienia.Ryszard
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj wiem gdzie to zebranie było ,a mecz to mój M tez będzie oglądał.
Najważniejsze że jest coraz cieplej .Ja dziś nawet zasiałam trawnik za domem teraz deszczyk mi go ładnie podleje i jak będzie ciepło to moment i będzie piękny zielony trawnik.
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No to widzę deszcz ma swoje dobre strony. Nasionka lepiej będą kiełkować :D
Rysiu a te podatki wszystkie to kiedyś nas dobiją. Masakra co roku podwyżka tego i tamtego.
Nawet działek nie odpuszczą :? :lol: :lol: Szkoda że wypłaty nie idą w górę :lol: :lol: :lol: :oops: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Geniu;mecz i po meczu,tylko się zdenerwowałem.Dobrze,że posiałaś trawkę,teraz ma być cieplej a deszcz podlał,będzie rosła szybko.
Krzysiu;niedługo działka będzie luksusem,wszystko drożeje,rośliny,kwiatki też,dojazd na działkę,środki ochrony,utrzymanie działki,chodzi mi o stronę techniczną.Nieraz z sąsiadami mówimy,że za pieniądze włożone w działkę,pojadłby nieźle warzyw i owoców kupionych ze straganu,ale nie w tym rzecz,jak się ma, czy złapie tego bakcyla, to nic się nie liczy,nie ma to jak pochodzić po trawie, wśród kwiatów,krzewów i drzew przez siebie wyhodowanych i obserwować ich rozwój od wiosny aż do późnej jesieni.
Byliśmy dzisiaj na kiermaszu w Muzeum Etnograficznym,impreza coroczna przed Wielkanocą,ludzi dużo,wkleję zdjęcia. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To na początek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Fajny taki świąteczny kiermasz. Ja wczoraj w markecie oglądałem
ozdoby świąteczne i masę kwiatów :D Szkoda że większość to sztuczne
ale i tak je pooglądałem. No mam nadzieję że zobaczymy dalszy ciąg.
Chętnie te stare domki pooglądam.
W Tym roku też może pójdę do skansenu to też pstryknę parę fotek :D
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Moja działka - rydnor /cz.2/

Post »

Krzysiu;Warto zobaczyć twórczość ludową,jednak te wyroby kosztują dużo pracy i czasu.Widziałem zawieszki na stolikach z miejscowości z całej Polski,a,nawet z Wilna.Dla nich to okazja,pokazać swoje mistrzostwo i zarobić,a my mamy przedpołudnie niedzielne wykorzystane.
Serdecznie Pozdrawiam. Ryszard U Ciebie też wkleję. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Podobają mi się takie targi i kiermasze. Często można odkryć na nich coś ciekawego.
Pamiętam jak byłem na pchlim targu to dopiero skarbnica drobiazgów.
Co prawda większość to bezwartościowe badziewia ale niektóre przedmioty były bardzo ciekawe. :lol:
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Krzysiu;Też lubimy odwiedzać takie kiermasze,czy wystawy,a pchle targi mają swoją atmosferę,chociaż jak mówisz jest tam barachło.Chociaż czasami coś oko przyciągnie.
Jutro chcę jechać na działkę,zrobić drugi oprysk Promanalem,pogodę zapowiadają ładną więc powinno być OK.Zobaczę jak wiosna wygląda na działkach,aparat wezmę ze sobą.A teraz jeszcze trochę zdjęć z kiermaszu. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrowienia Ryszard
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No to będę czekał na fotki. Pewnie je dopiero jutro pooglądam wieczorkiem ale pooglądam.
Zobacz co u mnie na trawnikach rośnie w wielkich ilościach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: super
Obrazek
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Krzysiu;Wczoraj mnie nie było,oglądałem różne mecze do późnych godzin nocnych i już mi się nie chciało odwiedzić Forum.
Za to dzisiaj,nie odpuszczę.Byłem wczoraj i dzisiaj na działce,wszyscy sąsiedzi też byli.Wczoraj zabrałem się za konserwację pergoli,dopóki winogrono jeszcze nie ruszyło.Dzisiaj zrobiłem oprysk Miedzianem i konserwację altany.Wróciłem o 19.00,dzień był piękny,aż się chce być na działce.Pozdrawiam.Jeszcze kiermasz.Ryszard Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No masz rację pogoda rewelacyjna. Mnie na forum też teraz nie będzie przez dwa dni bo mam wekend bardzo pracowity.
Rano wykłady a po południu praca. Na nogach od 6 do 22 przerąbane. :? Za to w poniedziałek dopiero na 14 mam pracę to nie ma źle.
Jakoś to będę musiał odespać :lol: :lol: :lol: :lol: Robiłeś jakieś fotki na działce?
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ryszard, dzięki za piękne zdjęcia z kiermaszu.Palmy wileńskie tzw. Kaziuki były słynne już przed wojną.
Awatar użytkownika
rydnor
1000p
1000p

Post »

Krzysiu;nie zazdroszczę Ci,dużo wysiłku i wyrzeczeń kosztuje praca i nauka,ale inwestujesz w siebie i na pewno koszt nakładów ,wróci się w przyszłości.
Byłem na działce,konserwację drewnianych rzeczy zrobiłem i opryskałem Miedzianem.Parę zdjęć zrobiłem,na wszystkich działkach jest to samo,wszędzie krokusy,tulipanki ładnie podrosły,teraz muszę" wyczesać "trawę z mchu,jest tego diabelstwa,co roku wyrzucam i tak do końca,to jest nie do opanowania.Szpaki się pojawiły,pogoda na razie piękna,oby tak dalej.
Pozdrawiam Ryszard .Coś wkleję.Na ostatnim zdjęciu,wiciokrzew musiałem delikatnie odwinąć z drabinki. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Rysiu a Ty nie na działce taka piękna pogoda krokusy też oczywiście .
Mnie to aż za gorąco jak pracowałam w ogrodzie. Muszę się przyznać że mój trawnik też w opłakanym stanie mam nadzieje że jakoś odbije jak go wygrabię i zasilę nawozem
Genia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”