Pozdrawiam :P
Renatko Pleione kupiłam w Auchan wybrałam takie które miało już korzonki i z boku bulwy zaczęło coś się zielenic ,gdzieś przeczytałam , że nie można wsadzac całej bulwy do podłoża i tak też zrobiłam . Teraz czekam na kwitnienie .renata75 pisze:Bogusiu, pięknie rośnie Vanda, zastanawiam się w jakim sklepie kupiłaś Pleione, bardzo ładnie je posadziłaś, ja myślałam że cebula ma cała być w ziemi![]()
Pozdrawiam :P
Justynko ja robię w ten sposób : w butelce 5 litrowej rozpuszczam około 0,5 cm drożdźy i po przefermentowaniu ( bardzo brzydko pachnie - gnojowica) rozcieńczam 1:1 i podlewam przez zamaczanie doniczki ok. 5 minut . Do vandy rozcieńczam 1:3 bo moja jest jeszcze młodziutka.Mala_MI pisze:już wcześniej czytałam o miksturze z drożdży, ale nigdzie nie znalazłam przepisu na tę miksturę. Czy możesz zdradzić ten sekret ?
8)
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź !bogumila pisze:Justynko ja robię w ten sposób : w butelce 5 litrowej rozpuszczam około 0,5 cm drożdźy i po przefermentowaniu ( bardzo brzydko pachnie - gnojowica) rozcieńczam 1:1 i podlewam przez zamaczanie doniczki ok. 5 minut . Do vandy rozcieńczam 1:3 bo moja jest jeszcze młodziutka.Mala_MI pisze:już wcześniej czytałam o miksturze z drożdży, ale nigdzie nie znalazłam przepisu na tę miksturę. Czy możesz zdradzić ten sekret ?
8)
Życzę Ci tego.Quercus pisze:Piękny![]()
Postanowiłam również spróbowac z mikstura z drożdży. Mam nadzieję, że będą rosły jak na drożdzach
Jak zaczął się rozwijac kwiatek to myślałam , że jest jednokolorowy ale gdy rozwinął sie cały to wtedy zauważyłam , że jest dwukolorowy.Anusska pisze:Śliczny kolorek :P A może nawet dwa?