Witam wszystkich odwiedzających bardzo serdecznie
Jadziu oj zabraniam pisać o sobie
ciamajdowata 
deszczyk polał i to bardzo obficie

ślimary zaczynają się panoszyć na całego, jest bardzo dużo malutkich nagich cienkich, blee obrzydzenie mnie bierze, dobierają się do moich liliowców, własnie niedawno wróciłam ze zbierania tego tałatajstwa, ale niektóre trudno dojrzeć, takie maleńkie, wyszły na żer. dzisiaj obsypałam korą moją nową cienistą rabatkę, niewiele na niej jeszcze widać, bo w większości będą tam hosty,tawułki, żurawki,jarzmianka, jest też tam brunera, prymule, berberys który jest jak na razie najbardziej widoczny,przy samym ogrodzeniu musiałam dać kawałek maty na ziemię niżej jej nie ma,tam jest tylko kora na ziemi. Coś niecoś też przeplewiłam i tak mi zleciał wolny dzień.Pozdrawiam bardzo serdecznie
Kawałek cienistej rabatki
Aniu anabuko1 dziękuję za odwiedzinki i pochwały

widziałam u Ciebie też to Epimedium, uwielbiam te jego malutkie kwiatuszki, tak sobie myślę, że pasuje jeszcze inne kolorki sobie sprawić, ale to już na następny rok, deszczy polał i od razu roślinki odżyły
Żurawka Mojito
Żurawka Paprika
Zbyszku 
u Ciebie jest też pięknie,więc nie wiem skąd te kompleksy, na FO są same śliczne ogrody, bo każdy jest inny i niepowtarzalny

Pozdrawiam i zapraszam
te Tulipanki już niedługo
Wiolu witam Cię bardzo serdecznie

dziękuję za pochwały i odwiedzinki. Ja właśnie mam Hosty w donicach przy tarasie, który jest od strony zachodniej, bardzo dobrze się tam one czują, zwykle wiosną dzielę te co posiadam i wsadzam do donic, na jesieni wędrują na rabaty i tym sposobem ciągle ich przybywa

Właśnie co do pierwiosnka, to w tym roku ma marniejsze kwiaty, muszę zadbać o nowe siewki jeśli się pojawią i się nimi odpowiednio zająć. Deszcz podlał roślinki dość obficie, ale za to pojawiły się wszędobylskie ślimaki, które wyszły na żer

i trzeba z nimi rozpocząć walkę... Pozdrawiam Cię Tulipanko i zapraszam ponownie
Cudowne Klonikowe listeczki
Małgosiu ja tulipany sadzę do doniczek, bo tak to są przysmakiem nornic, więc dlatego są w kupkach

na czerwono kwitnie Skalnica Arendsa, mam też kwitnącą na biało, one dopiero się rozkręcają. Pozdrawiam
Martusiu witaj nowy Gościu

Ja bardzo kocham kwiaty i nie mogę bez nich żyć, dlatego mój ogród jest w nie ustrojony, już Piwonie pokazują pączuszki, więc niedługo będzie pokaz, ale wcześniej Azalie, na które czekam z utęsknieniem. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
kwitnie Borówka
Piwoniowe pączki,
Profesor Wójcicki
Żagwin widać,że slimaczki go podjadają
Serduszki posadzone tej wiosny ciekawe czy zakwitną, dość ładnie rosną;
Alba
Yellow Leaves