Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

Ale u ciebie Krysiu śliczna wiosna ;:108 ;:108
Tulipankowo- przepięknie.chyba te pierwsze biale tulipanki8 i ja mma.Pierwszy sezon.Ciekawe cz w następnym roku będą i zakwitną . :roll:
Śliczne narcyzki.
Floksiki już kwitną.I u mnie też.
Hosty mamy w podobnej fazie.
Chyba mam takie same epimedium.Roki piękne.Ja swoje przesadziłam.Mam nadzieję,ze się przyjmą. :)
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I znów wpędziłaś mnie w kompleksy ;:202 ;:202 ;:202 ;:202 . Ale pięknie, te białe tulipany, epimedium...... no cudownie.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Krysiu.
Pierwszy raz zawitałam w Twoim ogrodzie, ale odbyłam tak cudowny spacer, że z pewnością będę teraz częstszym gościem. Ogród masz wspaniały i pięknie prezentuje się od wiosny do jesieni.
Hosty w donicach to super pomysł. Bardzo ładnie wyglądają. Chyba by się sprawdziły na moim troszkę cienistym tarasie :lol:
Zachwyciła mnie też kępa pierwiosnka ząbkowanego. Ileż razy ja go sadziłam, nawet nie zliczę i nigdy nie pociągnął dłużej niż dwa lata.
Mam nadzieję ze upragniony deszcz podlewa dziś Twój ogród :D Pozdrawiam. :wink:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Krysiu, poczochrane tulipany urocze ;:333 Mam i ja , ale posadziłam trochę na wariata. A one lepiej wyglądają w kupie.
Co to za sukulent, który kwitnie czerwonymi kwiatkami?
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Krysiu, dziękuję Ci bardzo, za wpis w moim wąteczku ;:196 Tym sposobem trafiłam do pięknego ogrodu ;:oj Tyle tu piękności! Piwonie, irysy, floksy, jeżówki i róże, których u mnie brak. I mnóstwo wiosennych piękności: tulipany, narcyzy, pierwiosnki cudne! Zostaję tu! ;:108
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich odwiedzających bardzo serdecznie :wit

Jadziu oj zabraniam pisać o sobie ciamajdowata ;:168 deszczyk polał i to bardzo obficie :D ślimary zaczynają się panoszyć na całego, jest bardzo dużo malutkich nagich cienkich, blee obrzydzenie mnie bierze, dobierają się do moich liliowców, własnie niedawno wróciłam ze zbierania tego tałatajstwa, ale niektóre trudno dojrzeć, takie maleńkie, wyszły na żer. dzisiaj obsypałam korą moją nową cienistą rabatkę, niewiele na niej jeszcze widać, bo w większości będą tam hosty,tawułki, żurawki,jarzmianka, jest też tam brunera, prymule, berberys który jest jak na razie najbardziej widoczny,przy samym ogrodzeniu musiałam dać kawałek maty na ziemię niżej jej nie ma,tam jest tylko kora na ziemi. Coś niecoś też przeplewiłam i tak mi zleciał wolny dzień.Pozdrawiam bardzo serdecznie ;:196

Kawałek cienistej rabatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu anabuko1 dziękuję za odwiedzinki i pochwały ;:196 widziałam u Ciebie też to Epimedium, uwielbiam te jego malutkie kwiatuszki, tak sobie myślę, że pasuje jeszcze inne kolorki sobie sprawić, ale to już na następny rok, deszczy polał i od razu roślinki odżyły :)

Żurawka Mojito

Obrazek

Żurawka Paprika

Obrazek

Zbyszku :oops: u Ciebie jest też pięknie,więc nie wiem skąd te kompleksy, na FO są same śliczne ogrody, bo każdy jest inny i niepowtarzalny :D Pozdrawiam i zapraszam ;:196

te Tulipanki już niedługo

Obrazek

Wiolu witam Cię bardzo serdecznie ;:196 dziękuję za pochwały i odwiedzinki. Ja właśnie mam Hosty w donicach przy tarasie, który jest od strony zachodniej, bardzo dobrze się tam one czują, zwykle wiosną dzielę te co posiadam i wsadzam do donic, na jesieni wędrują na rabaty i tym sposobem ciągle ich przybywa :) Właśnie co do pierwiosnka, to w tym roku ma marniejsze kwiaty, muszę zadbać o nowe siewki jeśli się pojawią i się nimi odpowiednio zająć. Deszcz podlał roślinki dość obficie, ale za to pojawiły się wszędobylskie ślimaki, które wyszły na żer :evil: i trzeba z nimi rozpocząć walkę... Pozdrawiam Cię Tulipanko i zapraszam ponownie ;:196

Obrazek

Cudowne Klonikowe listeczki

Obrazek

Małgosiu ja tulipany sadzę do doniczek, bo tak to są przysmakiem nornic, więc dlatego są w kupkach :) na czerwono kwitnie Skalnica Arendsa, mam też kwitnącą na biało, one dopiero się rozkręcają. Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Martusiu witaj nowy Gościu ;:196 Ja bardzo kocham kwiaty i nie mogę bez nich żyć, dlatego mój ogród jest w nie ustrojony, już Piwonie pokazują pączuszki, więc niedługo będzie pokaz, ale wcześniej Azalie, na które czekam z utęsknieniem. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ;:196

Obrazek

kwitnie Borówka

Obrazek

Piwoniowe pączki, Profesor Wójcicki

Obrazek

Żagwin widać,że slimaczki go podjadają :twisted:
Obrazek

Serduszki posadzone tej wiosny ciekawe czy zakwitną, dość ładnie rosną;Alba
Obrazek

Yellow Leaves
Obrazek

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne to ostanie zdjęcie.Bo i piękny ogród. ;:180
Fakt cudowny ten twój Klonik.
I te rózne kwitnienia, piękne.Epimedia ciekawe.
Tulipany śliczne, mahonie, borówki i piwonie z takimi już pączkami.Spryciara .Taka wczesna ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,cudownie spacerować po Twoim ogrodzie ,wszędzie kwiaty i zieleń i tak bardzo sie odpoczywa w tym urokliwym miejscu stworzonym przez Ciebie ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Krysiu, pięknie kwitną poduchy floksów i skalnice, dawno już nie ma ich w moim ogrodzie i chyba zaczynam za nimi tęsknić! Ciekawego masz ciemiernika, tulipany i narcyzy zachwycające!
Sadzonki serduszek masz ogromne ;:oj
zakwitną na pewno!
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No tak Krysiu na takim terenie można zaszaleć i wszystko jest widoczne nie to co u mnie ;:174 Jednak kocham ten mój misz-maszowy ogródek tak jak Ty Twój .Azalie lada dzień rozwiną kwiaty czekam jeszcze na cudnego różanecznika Kali ma ciemne bordowe kwiaty w ubiegłym roku był jakisik podupadły zakwitł tylko jednym kwiatem.Oglądałam Duchesse oj pąków ma sporo :heja Jednak Jacqueline bardzo podupadła żadnego kwitnienia nie będzie w tym roku .Widać ,ze odbija z podkładki czy z korzenia może do jesieni zbuduje jakiś tam krzaczek, albo to będą dziczki niedługo się przekonam .Cudny masz Krysiu ten Twój raj ;:108 a nowa rabata zapowiada sie kolorowo.Udanej majówki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani :wit

Majówka u mnie jest po znakiem deszczu, praktycznie pada już od paru dni z jedniodniową przerwą, mianowicie czwartek był dniem bez opadów i udało się skosić już dużą trawę :)

Zaczyna się najpiękniejszy miesiąc w naszych ogrodach, rośliny budzą się do życia i ta świeżutka zieleń jest cudowna :D a do tego rozwijają się kwiatuszki, które tak bardzo cieszą :tan :tan Pracy jest sporo, plewienie, przesadzanie, doglądanie roślin, sprawdzanie czy szkodniki już nie grasują, pojawiły się już mszyce, ale na razie w niewielkiej ilości, tak że ręcznie je strzepnęłam, innych na razie brak, poza ślimakami, których jest zatrzęsienie :(

Rododendrony za chwilkę buchną kwiecień, jako pierwszy zaczął Cheer

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu szkoda Jacqueliny, miejmy nadzieję że się odbuduje, to piękna różyczka. Za to piwońka będzie kwitła, ona tak pięknie pachnie, a jej pompony są prześliczne :tan Areał mam dość spory i ciągle coś dosadzam, niektóre kąty nie są jeszcze tak obsadzone jak bym chciała, ale co rok jakiś nowy kąt dostaje swoje nowe oblicze.Mam nadzieję,że u Ciebie majówka w lepszej pogodzie przebiegła niż u mnie, pozdrawiam ;:196

Piwonia Anemoniflora

Obrazek

Martusiu ;:196 a ja uwielbiam floksy szydlaste, to piękne poduchy kwitnące właśnie teraz, one dość długo utrzymują kwiaty, muszę jeszcze dokupić białego i dosadzić do tych róży i fioletów. Zauważyłam już zawiązki kwiatów na nowych serduszkach :tan Pozdrawiam majowo :)

Eden Rose

Obrazek

Martusiu koziorozec spaceruj do woli, może nawet na żywo, zapraszam ;:196

Azalia Azurwolke

Obrazek

Aniu anabuko niektóre rośliny w ostatnim czasie bardzo przyspieszyły, to pewnie deszczyk i miesiąc majowy tak na nie podziałał.Pozdrawiam ;:196

Hostusie

Obrazek

Obrazek

Obrazekcdn
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze dzisiejsze fotki; roślin skąpanych deszczem ;:31

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Krysiu:)

Cheer to moje marzenie, cukierkowa piękność...gdzie kupiłaś Krysiu?
Hosty wychodzące z ziemi to super widoczek.Jedną na wiosnę dokupiłam i już jest posadzona ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu deszcz potrzebny lecz w rozsądnych ilościach .Przecież mógłby zajrzeć też do potrzebujących,bo sporo jest takich .Dzisiaj spadło tylko jak na razie parę kropel ,jednak mocno się ochłodziło, więc siedzę w domu brrrr.Bardzo lubię tego różanecznika Cheer i kwitnie zawsze jako pierwszy, a za nim w każdym razie u mnie zaczynają kwitnąć azalie. Został jeszcze Rh Kali i Catawbiense grandiflorum też za chwilkę urzeknie swoimi kwiatami.Jacquelina wypuściła trzy 5 cm łodyżki to mnie juz i tak cieszy .Pieniek na dole miała pęknięty więc cięła do poziomu gruntu ale jeszcze beda z niej ludzie. Cudne widoczki nam prezentujesz ;:196 ;:108 a futrzak podobny do mojej Zuzi podrap go za uszkiem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Ale pięknie !!! ;:oj ;:oj ;:oj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”