dzisiejsze zdjęcie .

a to chyba z 29.01.2019 r. Fajnie rośnie, tylko w pokoju już miejsca brak .
Wczoraj wytaskana z piwnicy juka . Pięknie rośnie mam nadzieję, że w tym roku już zakwitnie

. Będzie to pierwszy raz /

Będziemy wystawiać ją na taras oczywiście w sprzyjające dni . Zmienię jej również donicę i ziemie, obecna doniczka jest za mała i ziemia tez musi być wymieniona .Szkoda, że próg jest wysoki i stopień na zewnątrz też spory co utrudnia wyjeżdżanie na zewnątrz .W pokoju już nie ma miejsca na nic więcej a begonie już muszą być wystawione do światła i zantedeschia aż prosi o wystawkę . Gdzie ta wiosna ?
Wróciłam z zakupów ......................w ogrodniczym

. Kupiłam cebule dymkę,kilka mieczyków i osiem bulw przecudnych begonii .Dokupiłam "Rewelacyjny dodatek do ziemi i podłoży uprawowych" inaczej zwany agroperlit . Dodam do doniczek w których będą rosły begonie . Z jadalnych kupiłam " Sałata-krucha" na taśmie i buraczki pt."Czerwona Kula 2" tez na taśmie . Muszę chyba przebić dętkę w rowerze, inaczej będę musiała ogrodzenie przesunąć na stronę sąsiada . Dostałam 20 szt sadzonek bukszpanu teraz zastanawiam się co wykombinować . Aha , śnieżyczki zaczynają kwitnąć

.