Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dzisiaj sobie kupiłam Phalaenopsisa białego w duże rózowe kropki. ma sztywne, lekko woskowe płatki, inne niż płatki normalnych Phalaenopsis.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładniutki ten nowy storczyk, zresztą pozostałe również :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie urzekła Vanda ;:111 ;:109
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mi się też spodobał, zwłaszcza, że był inny niż wszystkie i się wyróżniał. pozostałe to były zwykłe rózowe i białe. miał plamkę na jednym listku, ale już mu to ucięłam. nie wyglądało mi na takie, co się może powiększać, ale wolałam obciąć i postawić go na drugim końcu pokoju. jak za 2 tygodnie będzie wszystko ok to dam do na okno (o ile znajdzie się miejsce).
a Vanda jest oryginalna i lekko woskowa. to na zdjęciu to jej ułamany kwiat, trzymający się na kawałku łodygi, który jeszcze jakimś cudem nie usechł. pozostałe Vandy już przekwitły lub przekwitają.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Fajowy ten nowy...ale dzięki Tobie zaczynam się interesować vandami...ta choroba storczykowa postępuje... :wink:
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Mi również fioletowa Vandzia podoba się najbardziej,może kiedyś znajdzie się w mojej kolekcji.Moja fioletowa w krateczkę jeszcze nie chce kwitnąć.Ty swoje Vandusie trzymasz na południowym oknie?Bo ja na północnym..
Nowy Falek również śliczny ;:2
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

bardzo ładny ten nowy :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fakt, jest prześliczny
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:Mi również fioletowa Vandzia podoba się najbardziej,może kiedyś znajdzie się w mojej kolekcji.Moja fioletowa w krateczkę jeszcze nie chce kwitnąć.Ty swoje Vandusie trzymasz na południowym oknie?Bo ja na północnym..
Nowy Falek również śliczny ;:2
tak, bo Vandy potrzebują dużo światła, więcej niż Phalaenopsisy. może dlatego ci nie chce kwitnąć, bo ma za ciemno.

żółtą Vandę dziś zaniosłam do szklarni, bo bardzo kapryśna jest i ona jedna mi nie chce kwitnąć. za kilka dni zakwitnie mi kilka następnych Phalaenopsis, ale fotki będą kiedy indziej. nowy Phalaenopsis ma cudne, bardzo sztywne, grube płatki, ale niestety korzonki nie są rewelacyjne, pewnie go przelali w sklepie.
a takie cudo mi dzisiaj wleciało do pokoju:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Super zdjęcia z motylkiem, udało Ci się uchwycić piękny obrazek! :) A mi dziś wskoczył do pokoju konik polny- na III piętro!! :shock: Chciałam go złapać i wypuścić ale wykonał wileki skok na pół pokoju i przepadł. Cóż, będzie nam grał wieczorami świerszczyk zza szafy... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestety bardzo ciężko było mu zrobić fotki, bo ciągle zamykał skrzydełka. jak weszłam do pokoju, to on obijał się o szybę. miałam otwarte okno na oścież i musiał wlecieć. jest trochę sfatygowany, bo musiałam go złapać i usadzić na Phalaenopsisie. zaraz po zrobieniu mu zdjęć wypuściłam go i poleciał sobie. pierwszy raz mi się tak zdarzyło, żeby motylek wleciał do pokoju, a ja nigdy sobie motylków nie przynosiłam. ale się bardzo ucieszyłam, jak go ujrzałam. a świerszcze mi nie wlatywały nigdy, nawet na podwórku ich nie widziałam, a co dopiero w domu... a ten co wleciał do ciebie może jakoś wyjdzie.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Piękne fotki motyla :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak, motylek był wyjątkowy i bardzo mnie ucieszył.

różowy Phalaenopsis zaczyna otwierać pierwszy pączek. będzie mieć obfite kwitnienie, o ile pąki nie opadną. liodoro zaczyna otwierać 7. kwiat. z Vand kwitnie jeszcze tylko fioletowa w kropki, te w kratkę już przekwitły. pędziki Phal. rosną.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Fajnie, ze zrobiłaś zdjęcia swoich kwiatuszków, bo jest co oglądać :wink:
A motylek fajny :shock: Pamiętam, jak kiedyś łapałam motyle (właśnie takie jak Twój :) ) z kwiatów,
to jeden mi nie chciał odlecieć, tylko siedział sobie na dłoni, nawet jak go strzepywałam,
albo podstawiłam rękę jak najbliżej jakiegoś kwiatka :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anusska pisze:Fajnie, ze zrobiłaś zdjęcia swoich kwiatuszków, bo jest co oglądać :wink:
A motylek fajny :shock: Pamiętam, jak kiedyś łapałam motyle (właśnie takie jak Twój :) ) z kwiatów,
to jeden mi nie chciał odlecieć, tylko siedział sobie na dłoni, nawet jak go strzepywałam,
albo podstawiłam rękę jak najbliżej jakiegoś kwiatka :lol:
ja też zawsze lubiłam łapać motyle, ale różne. lubię sobie popatrzeć na motylka i potem go wypuszczam. na kwiatach cyń się fajnie łapało, bo motyle na nich siadały, a ja je w ręce łapałam. widziałam kiedyś takiego ogromniastego motyla, żółtego w czarne wzorki, cudowny był i baaardzo duży, ale nie udało się go złapać.

a storczyki mają się dobrze, taki różowy i pink panther otworzyły dziś po pierwszym kwiatku. fotki będą dopiero, jak wrócę, ale na pewno dam. bardzo nie lubię zostawiać moich storczyków...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”