Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu nie wiem co ty masz za ziemię, że nawet sasanki ci się rozsiewają ;:218 Ja je tak kocham, a jeszcze w życiu siewki jej nie widziałam ;:185 Już rozpoczęłaś tulipanowy show? ;:oj Ty szczęściaro...
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu, złocień maruna zakwitnie, nie wywalaj. U mnie też przezimowało kilka, zaczynają się już kształtować pączki kwiatowe.
Co roku podziwiam twoje sasanki i tulipany, śliczne.
Z pomidorami wiedziałam że tak będzie :D 40 na spółkę z siostrą czy każda po 40?
W warzywniku to lubczyk z siewu? Pochwal się całym warzywnikiem, pliss.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

;:111 Soniu! Kwitnące pęki tulipanów - cudowne! ;:63 ;:63
Jednak Twoja wiosna szybsza od mojej. ;:108 I bardziej obfita. ;:215
Bardzo dobrze, jest na czym oko zawiesić podczas spacerku po forumowych ogrodach. ;:138
Karolek fantastyczny pomocnik. ;:333 Babuni się nie nudzi podczas ogrodowych zajęć. ;:113
Awatar użytkownika
Kaszka
100p
100p
Od: 10 paź 2014, o 16:57

Post »

Soniu znalazłam Cię bo mi się zapodziałaś Kochana z nowym wątkiem,com się naszukała ale jesteś :heja
Wspaniała wiosenka u Ciebie,wszytsko ciagnie do słoneczka ;:138
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu Karolkowi zróbcie piaskownicę , foremki,wiaderka,podlewaczki na pewno robienie babek z piasku go zainteresuje!
Maruny nie usuwaj bo zakwitnie z pewnością...Znowu będzie załamka pogody... ;:145

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu no jakby nie patrzeć, lepiej by Kamyków Karol nie próbował. ;:224 Jesteście bardzo troskliwymi dziadkami więc myślę, że zdołacie uchronić małego przed niebezpieczeństwami. ;:215
Exotic Emperor jest przepiękny. ;:oj
U mnie w weekend powinny pokazać się pierwsze kolory tulipanów. ;:65
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Nareszcie pada od kilkunastu godzin. Moje przesadzane byliny się cieszą, ja też, nie muszę podlewać. Dzisiaj tylko ponawoziłam po raz pierwszy trawnik, może wreszcie się zazieleni, choć zimno raczej nie sprzyja trawie. Siewki, które już stały na dworze, dziś powędrowały z powrotem do garażu, już tylko 1 stopień na termometrze. ;:202 Karol jest nieodłącznie już związany z ogrodem. Nie zrobiłam wczoraj zdjęcia, jak leżał na ścieżce z kamieni i rozgarniał je rękami, cudny widok.Obrazek Chyba się z nimi oswaja, bo tylko raz próbował brać do buzi.

Obrazek

Sabinko bardzo mi się takie podejście podoba. Jak roślina nie chce rosnąć, trzeba z niej rezygnować. ;:108 Jest wiele innych, które będą cieszyć w ogrodzie.

Dominiko mam cztery kępy Exotic, w różnych częściach ogrodu. Największa przetrzebiona przez gryzonie zmalała do kilkunastu sztuk. Zimno, które od dziś panuje, na pewno wstrzyma kwitnienie tulipanów. ;:174

Kasiu ta ubiegłoroczna kępa z blisko 30 sztuk Exotic niestety nie oparła się gryzoniom, ale i tak ładnie ją widać z tarasu. :tan Kupuj jesienią, bo są łatwo dostępne, a wczesne kwitnienie jest ich wyjątkową zaletą.

Agnieszko nasiona sasanek chyba tak mają, że najlepiej wschodzą świeżo po kwitnieniu. Same też się rozsiewają, zawsze jesienią parę siewek widzę wokół roślin matecznych. Exotic doskonale się też rozmnażają. Miałam je też w donicy, oddzieliłam cebulki przybyszowe i już teraz kilka kwitnie, choć nie były imponujących rozmiarów.

Ewelinko mam w promieniu kilkunastu kilometrów chyba ponad 10 szkółek, giełdę hurtową i sklepy ogrodnicze. Zdecydowanie mam gdzie wydawać pieniądze. ;:306 Niestety w tym roku połowa tulipanów chyba zostanie bez kwiatów. Trzeba się przyłożyć i wykopać, bo tylko straszą na rabatach. Szafirków mam dużo, ale dziś taka pogoda, że sfotografować się ich nie dało. Tylko zbliżenie nadaje się do pokazania.

Małgosiu czasem boję się pisać o samosiejkach w moim ogrodzie, bo to wydaje się nienormalne. ;:131 Wczoraj spacerując z Karolem, wypatrzyłam setki różnych siewek. Smagliczka, Maruna, kocimiętka, ślaz piżmowy, nie wspomnę o ostróżce jednorocznej, której chyba się pozbędę całkiem, bo nie mam siły jej tępić. Tulipanami się cieszymy, tylko ciepło by się przydało, żeby zakwitły inne odmiany.

Małgosiu megi1402 dzięki, ;:196 zostawię Marunę, dziś nawet trochę nawozu jej podsypałam. Aż takie zachłanne nie będziemy i te 40 pomidorów dla siostry i dla mnie wystarczy. :wink: Lubczyk mam w innej części ogrodu, ale świerk go zarasta, więc wykopałam kawałek korzenia jesienią i posadziłam w nowym miejscu. Świetnie sobie poradził. To taki kawałek grządki pod płotem, który traktuję, jak przechowalnik, a teraz kawałek przeznaczyłam na zieleniny do bieżącego podjadania. Mały warzywnik zrobiłam za garażem, posiałam podstawowe warzywa, nawet rzodkiewka już wzeszła. :tan Niestety jest mało reprezentacyjny, bo zrezygnowałam ze skrzyń, a zsuwaniu się ziemi ze skarpy, M zabezpieczył paskiem poliwęglanu. Jak zarośnie trochę, pokażę. :) Nie wiem, czy docelowo tak warzywa zostaną, wszystko zależy od moich ulubionych gryzoni. Obrazek

Lucynko na razie tylko trzy odmiany tulipanów kwitną, kolejne czekają na ciepło. Wczoraj trochę pogoda popsuła nam radość z zabaw na dworze, padało z przerwami, ale i tak Karol pięknie bawił się ziemią, która została w wiaderku po wtorkowych pracach. ;:173

Kaszka miło będzie cię gościć w nowym sezonie ogrodowym. :wit Wiosna nas optymistycznie nastawia do życia, a praca z roślinami odstresowuje. ;:131

Maryniu dzięki, ;:196 Maruna zostaje, pewnie wcześniej zakwitnie. Żałuję tylko, że większość sprzątnęłam jesienią. ;:14 Samosiejki jeszcze malutkie, więc na kwitnienie trzeba będzie dłużej poczekać. Akcesoria do piaskownicy już są, tylko piaskownica jeszcze w sklepie. :D Czekamy na prawdziwe ciepło.

Aniu Exotic polubiłam za lekko oliwkowy odcień i wczesne kwitnienie. Z 50 sztuk trochę gryzonie zjadły, ale też w koszykach się rozmnożyły, więc kwitnie sporo. Obrazek Niestety jeszcze trochę potrwa zanim Karol przestanie wszystko brać do buzi.

Obrazek

Obrazek

Ostnica, która przezimowała ładnie się zieleni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Soniu, śliczny wnusio! ;:108 Mój młodszy synuś w zeszłym roku brał kamienie do buzi ;:14 No nie mógł się powstrzymać. Musiał kazdego spróbować :lol: W tym roku już jest starszy, to zapomniał o tym i nie próbuje :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Soniu, Karol to prawdziwy przystojniak, przesyłam mnóstwo buziaków dla niego, niech zdrowo rosnie ;:196 Tulipany Exotic masz cudne ;:167 ;:167 ;:167 teraz się głowię czy je kupiłam jesienią - bo jeśli nie, to wielka szkoda by była.
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Soniu Karolek jest boski, taki uśmiechnięty ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu, widzę, że Karol świetnie sobie radzi w ogrodzie. Ten uśmiech ma rozbrajający. Słodziak.
Ogród to raj dla wyobraźni naszych maluchów. Kubuś polubił wiaderko i wyrywa trawkę i tam wkłada. Dziadek ma za zadanie stworzyć piaskownicę. A tak niedawno rozbieraliśmy poprzednią po Zuzi. :lol: Kamyczki na ścieżce też były już przerabiane, wynosi ja stamtąd i układa na rabacie. Rosną mali ogrodnicy :lol:
Piękne tulipany. ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Soniu, wnusio słodki! Buźkę ma jak aniołek ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Soniu wnusio ciekawy świata, więc wszystko go ciekawi a jak to u dzieci co do rączki to do buźki :) W ogrodzie pięknie kwiatki kwitną, a tulipanki ślicznie wyglądają :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu prześliczny aniołek ztego Twojego wnusia. Takie radosne ma oczka. No ale co się dziwić kiedy jest tak kochany.
Exotic naprawdę ładne. Może zapoluję na nie i posadzę zamiast White Parrot, które mocno mnie wnerwiają. :oops:
Szafirki u Ciebie już dumnie prężą się do słonka . A moje dopiero gramolą główki z głębi liści.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu piękne tulipany, szafirki, sasanki, hiacynty... wszystkie roślinki! ;:333
Jednak Karolek to najsłodszy kwiatuszek. ;:215 Ma takie figlarne oczka i roześmianą buziulkę. ;:23
Drepcze na własnych nóżkach, ;:65 ;:65 a dopiero co na świat przyszedł...
Niesamowicie szybko czas nam ucieka. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”