Ogród z angielską nutą cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród z angielską nutą cz.11

Post »

jol_ka pisze:Monia ślicznie i wiosennie już u Ciebie, aż się wierzyć nie chce że rano śnieg był :roll:
Iryski te kwitnące teraz to jakie to są? :oops: Dają piękny kolorek w ogrodzie.
Tabliczka bossska, wydaje mi się, że dobrze by też wyglądała zawieszona na czerwonej cegle, ale nie wiem, czy Twoje murki dość wysokie są?
Przypomnisz mi jakim środkiem konserwowaliście cegły? Miałam gdzieś zapisane ale mi się zagubiło ;:124 Czas by się było za to zabrać, po drugiej zimie cegły zaczęły się miejscami kruszyć ;:222
Ojej, nie pamiętam teraz tej nazwy impregnatu ;:224 Sprawdzę i napiszę :uszy
Cegła - teraz niestety robią ja bardzo kiepskiej jakości. Najlepsza byłaby stara cegła rozbiórkowa :wink:
Iryski - to takie cebulowe, a nazywają się żyłkowane :D
Obrazek

aneczka1979 pisze:Moni a kiedy będziecie robić ogrodzenie? Też chyba, z tego co pamiętam, macie je w najbliższych planach..?
Nie to bym nie lubiła saren ale mam już dosyć, że nie pozwalają mi nacieszyć się Twoim ogrodem w całej okazałości. ;:223
Och, kochana, ogrodzenie jeszcze długo nie będzie... Miało być, ale jednak decyzja zapadła na elewację ;:131 Trzeba jeszcze się pomęczyć z tymi żarłokami :roll: Dzisiaj zjadły bratki w donicy i kilka małych irysków :evil: Spore ilości krokusów też zjedzone :?

Annes 77 pisze:Moni i ja nie mogę dostać błękitnych bratków ani pomarańczowych ;:222 Wszędzie takie same,a mi się marzą niebieskie ;:224
Sarenki znów zrobiły sobie stołówkę? No szkoda tak pięknych liliowców ;:oj
U mnie dziś nieźle pada...
Ja co roku kupuję białe i niebieskie, a w tym roku nie ma ;:224 Wymyśliłam, że kupię różowe - tez nie ma :roll:
Życzę Ci ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ann_85 pisze:no z tymi sarnami można sie wkurzyć... No ale zrobić juz niewiele można :? Swoja droga jakie smakoszki, liliowce im smakują, nie jedzą wszystkiego jak leci :wink: Są jakies odstraszacze zwierząt z tego co wiem, ale nigdy nie zgłębiałam tematu ich skuteczności ;:131
Mamy już przygotowanego pastucha elektrycznego, ale brak czasu na montaż ;:131

silvarerum pisze:Moniko wielkie dzięki za zdjęcia poglądowe - bardzo mi rozjaśniły temat irysowy.

Fajne kępy przebiśniegów i ciemierników. Patrząc na Twoje iryski żyłkowane bardzo żałuję, że jesienią już się na nie nie załapałam, są urocze.

U nas też od kilku dni pogoda kiepska, a my się szykujemy nie tylko na ogrodowanie, ale i na tynkowanie :wink: A wiesz już jakie kolory/kolor chcesz na elewacji?
Przebiśniegów mam w tym roku w końcu pod dostatkiem. Co roku kupuję, żeby było więcej - uwielbiam wiosenne kwiaty cebulowe, a przebiśniegi są takie urocze :uszy
Ciemierniki też powoli otwierają kwiaty :D
Obrazek

Kolor elewacji będzie śmietankowy, niemal biały - taki chciałabym i mam nadzieję, ze uda się taki dobrać. Jakie tynki robicie? Silikonowe?

nifredil pisze:Monika, ja nie chcę nic sugerować, ale wstawiłaś odpowiednią tabliczkę to i sarny się schodzą ;:306
Świetny kolor ciemiernika, moje opóźnione dopiero mają pączki przy ziemi :roll:
:;230 nie pomyślałam, że moje sarenki mogą być czytające :lol:
Moje ciemierniki tez dopiero zaczynają kwitnienie - wszystko zależy od odmiany i miejsca, gdzie rosną.
W oczekiwaniu na wszystkie ciemierniki upajam się krokusami - bardzo je lubię
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Moni w takim razie mam ogromną nadzieję, że pastuch już wkrótce zacznie pilnować Twojego pięknego ogrodu. ;:215
U mnie też nie ma błękitnych bratków. ;:222
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monika, mimo że te żarłoki znów u ciebie poszalały, to i tak dużo kwiatów kwitnie ;:oj
U mnie też nie było bratków takich, jak chciałam, ale dwa dni temu wpadłam na chwilę do Castoramy i okazało się, że mieli nowe dostawy ;:138 Przecudne i przeróżne kolory, i drobne, i duże, bratki, pierwiosnki i stokrotki :tan Kupiłam przepięknie niebieściutkie :uszy Sprawdź, może u ciebie też były nowe dostawy ;:215
Ula
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Alania pisze: Obrazek

]
Bardzo mi wpadło w oko połączenie kolorów tych krokusów i ciemiernika. Ładnie wydobywają wzajemnie swoje piękno.

Renowacja tabliczki świetna. Mocno nam tu poziom zawyżasz na Forum ;:306

A co do saren to nie myślałaś o jakichś dźwiękowych odstraszaczach, uruchamiających się na ruch? Może to bardziej przemówiłoby do wyobraźni tych łasuchów?
Awatar użytkownika
agusiek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 lis 2016, o 13:04

Post »

Przyszłam się przywitać . Moniko , wiele razy wracam do Twojego ogrodu .
Naoglądałam się pięknych kwiatów i obserwowałam tworzenie ogrodu ...
Poszłam na całość , miałam mieć rabatę bylinową niedużą ale przez Ciebie :wink:
trawnik poszedł aut.... Do moich chciejst doszły róże ,choć nie wiem czy dam sobie z nimi radę.

Masz cuuudowny ,bajkowy ogród !! :)
Pozdrawiam Agusiek
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak zwykle piękny spektakl u Ciebie :wit
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko tak się u Was naoglądałam ciemierników że tez się skusiłam i zamówiłam sobie :oops: Ten jagodowy jest cudowny, jak ja lubię taki kolorek! Ale biały-seledynowy też bardzo ładny. Mój przyjechał w woreczku już z pączkiem, posadziłam go od razu i trzymam kciuki, że może już w tym orku rozkwitnie :wink:
Zdjęcia robisz bardzo profesjonalne ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Moniczko , tabliczka, bardzo gustowna .Musisz koniecznie założyć pastucha bo te leśne żarłoki znowu narobią Ci szkód .Całkiem sporo już u Ciebie kwitnień . Idą nareszcie ciepłe dni więc będziesz mogła coś więcej zrobić w ogrodzie .Ja przez pogodę też mam zaległości w pracach , więc podobnie jak Ty , będę nadganiała w wekend .Pozdrawiam i życzę ciepełka na wolne dni . ;:167
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Też z niecierpliwością czekam na zmianę czasu ;:108 Piękne kępki krokusów ;:138
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23

Post »

Monika, jakie róże moczysz? :D
Ula
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aneczka1979 pisze:Moni w takim razie mam ogromną nadzieję, że pastuch już wkrótce zacznie pilnować Twojego pięknego ogrodu. ;:215
Niestety nie ma kiedy zamontować, bo jest dużo do zrobienia innych rzeczy - zamówiliśmy bramy garażowe i gzymsy elewacyjne na dom, a w związku z tym trzeba było przygotować parę rzeczy przed montażami, a to pochłania kazda wolną chwilę. Mam nadzieję, że przyszły tydzień zarówno pod względem pogody jak i długości dnia pozwoli więcej podziałać ;:224 .
Pierwsze bratki posadziłam do żeliwnej donicy, ale były tam zaledwie dwa dni - szybko je sarenki wyczaiły i ... zjadły :lol:

rikkuu pisze:Monika, mimo że te żarłoki znów u ciebie poszalały, to i tak dużo kwiatów kwitnie ;:oj
U mnie też nie było bratków takich, jak chciałam, ale dwa dni temu wpadłam na chwilę do Castoramy i okazało się, że mieli nowe dostawy ;:138 Przecudne i przeróżne kolory, i drobne, i duże, bratki, pierwiosnki i stokrotki :tan Kupiłam przepięknie niebieściutkie :uszy Sprawdź, może u ciebie też były nowe dostawy ;:215
Ula, ja mam do najbliższej Castoramy jakieś 55km ;:224 Raczej nie opłaca się jechać po bratki nie mając pewności, że je kupię ;:185
Zaczekam na cieplejsze dni i wybiorę się na targ u nas - może coś kupię :wink: Na razie zimno i nawet nie bardzo chce się wychodzić na zewnątrz. W ogrodzie dopiero dzisiaj cokolwiek popracowałam, bo w tygodniu się nie udało :|

rikkuu pisze:Monika, jakie róże moczysz? :D
Pompon Flower Circus - dokupiłam w tym roku 3szt. Innych róż już nie kupuję ;:185
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April pisze: Bardzo mi wpadło w oko połączenie kolorów tych krokusów i ciemiernika. Ładnie wydobywają wzajemnie swoje piękno.

Renowacja tabliczki świetna. Mocno nam tu poziom zawyżasz na Forum ;:306

A co do saren to nie myślałaś o jakichś dźwiękowych odstraszaczach, uruchamiających się na ruch? Może to bardziej przemówiłoby do wyobraźni tych łasuchów?
One się nie boja dźwięków ;:185 Tak prawdę powiedziawszy to nawet nas za bardzo się nie boją ;:131

agusiek pisze:Przyszłam się przywitać . Moniko , wiele razy wracam do Twojego ogrodu .
Naoglądałam się pięknych kwiatów i obserwowałam tworzenie ogrodu ...
Poszłam na całość , miałam mieć rabatę bylinową niedużą ale przez Ciebie :wink:
trawnik poszedł aut.... Do moich chciejst doszły róże ,choć nie wiem czy dam sobie z nimi radę.

Masz cuuudowny ,bajkowy ogród !! :)
;:4 dzięki, Aguś
Muszę Cię odwiedzić i zobaczyć nowa rabatę, skoro powstała za moją przyczyną :lol:

misia pisze:Jak zwykle piękny spektakl u Ciebie :wit
;:196 dziękuję
rośliny wolno, ale jednak budzą się do życia :D

Aguss85 pisze:Moniko tak się u Was naoglądałam ciemierników że tez się skusiłam i zamówiłam sobie :oops: Ten jagodowy jest cudowny, jak ja lubię taki kolorek! Ale biały-seledynowy też bardzo ładny. Mój przyjechał w woreczku już z pączkiem, posadziłam go od razu i trzymam kciuki, że może już w tym orku rozkwitnie :wink:
Zdjęcia robisz bardzo profesjonalne ;:215
Małe szanse, że ciemiernik z woreczka zakwitnie już w tym roku, ale życzę Ci tego, bo ciemierniki są cudne :D
Ja też w tym roku dokupiłam kolejne sadzonki i mam już łącznie jakieś 15 ciemierników :tan
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pela11 pisze:Moniczko , tabliczka, bardzo gustowna .Musisz koniecznie założyć pastucha bo te leśne żarłoki znowu narobią Ci szkód .Całkiem sporo już u Ciebie kwitnień . Idą nareszcie ciepłe dni więc będziesz mogła coś więcej zrobić w ogrodzie .Ja przez pogodę też mam zaległości w pracach , więc podobnie jak Ty , będę nadganiała w wekend .Pozdrawiam i życzę ciepełka na wolne dni . ;:167
Dzięki, Eluś, chyba końcu przyjdzie to ;:3
Następny tydzień przewiduje w końcu kilkunastostopniowe ciepło - oby się to sprawdziło ;:224
Ja dzisiaj troszkę popracowałam, ale tez niezbyt wiele, bo okropnie wiało i mimo słońca było zimno :?

Blueberry pisze:Też z niecierpliwością czekam na zmianę czasu ;:108 Piękne kępki krokusów ;:138
;:196 dziękuję :D
zmiana czasu już dzisiaj - nareszcie dzięki dłuższym dniom poczujemy wiosnę i będzie więcej czasu na ogród :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Alania pisze:
aneczka1979 pisze:Moni w takim razie mam ogromną nadzieję, że pastuch już wkrótce zacznie pilnować Twojego pięknego ogrodu. ;:215
Pierwsze bratki posadziłam do żeliwnej donicy, ale były tam zaledwie dwa dni - szybko je sarenki wyczaiły i ... zjadły :lol:
Że też Cię to tak bawi... ;:224 Pamiętam, że w pierwszym sezonie, gdy o sarenkach wspominałaś i je pokazywałaś na zdjęciach, to one były naprawdę urocze i słodkie ale teraz mnie wnerwiają, że taki cudny ogród zjadają... :oops:

Alania pisze:
rikkuu pisze:Monika, jakie róże moczysz? :D
Pompon Flower Circus - dokupiłam w tym roku 3szt. Innych róż już nie kupuję ;:185
I to jest to! Pashmina rządzi! Jest zjawiskowa. ;:180 ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”