Alu dziękuję

Podniosłaś mnie na duchu.
Mam sporo irysów SDB do pokazania. Zaczynają też kwitnąć te z grupy IB. Ale czy ja Was nie zanudzę tymi portrecikami?
Sprawdziłam znaczniki przy pierwiosnkach oraz zdjęcia w necie i wydaje mi się, że auricula 'Black Jack' powinien mieć takie liście jak mój. Nie mam 100 % pewności.
Zobacz jaki mi wyrósł dziwoląg z nasion p. auricula (zdjęcie kiepskie, nie umiem zrobić dobrej fotki temu maleństwu

)
a to już p. sieboldii (siewki)
Mariusz... tyle miłych i budujących słów... dziękuję

.
Z roślinami z przechowalni będę miała problem. Porozrastały się w wielkie kępy i gdybym się nawet bardzo mocno starała to i tak nie zmieszczę ich na nowej działce.
Przyjdzie mi jakiś kram otworzyć
'Just A Kid' (Blyth ?11)
'Bee's Knees' (Blyth '94)
Grażynko dziękuję

Niby strat
pozimowych i
poprzymrozkowych wielkich nie mam ale moje krzewy zaczynają chorować. Kolejny lilak ma zwieszone liście. Nie wiem co się z nim dzieje. Szkodników na nim nie zauważyłam. Przypuszczam, że gleba mu nie odpowiada.
Na róży pnącej zaczęły podsychać końcówki pędów. Przycięłam, ale czy to wystarczy?
Przez te anomalia pogodowe rośliny kwitną troszkę w innych terminach niż w poprzednich latach. Mi to nie przeszkadza. Jest teraz tak pięknie i kolorowo
'Spot of Tea' (Black 1988)
'Leopard Print' (Jhonson?06)
Krysiu pochwała z Twoich ust to dla mnie nobilitacja. Dziękuję
To miejsce cały czas zmieniam. Mam nadzieję, że w niedługim czasie osiągnę zadowalający mnie efekt.
A to wielka kępa pierwiosnka Siebolda od Ciebie
i p. Siebolda 'Snowflake' również od Ciebie