Nasze 1500 m2 - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze 1500 m2 - cz.2

Post »

No i u Ciebie już sezon otwarty--to super bo u mnie też :) kwitnie Oczar i coś tam jeszcze się pcha do słońca, zaraz będziemy zapracowane na całego . A żonkile ,( nawet kupowane ) to super widok ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosiu widzę,że tęsknisz za wiosną nie martw się ona już szybciutko przyjdzie ,ja jakoś w tym roku za nią nie tęsknię tak sobie leniuchuję dopóki zima .Wiosna przyjdzie w odpowiednim czasie wtedy będziemy działać :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie miłe oznaki wiosny w domu ;:138 ale i w ogrodzie budzi się życie, to cieszy ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Pogoda niestety nie nastraja optymistycznie :( . Mocny wiatr plus strugi lejącej się wody z nieba to coś czego nie lubię no ale cóż, trzeba to przetrwać. Wszędzie mokro bo ziemia w dolnych partiach jeszcze najwidoczniej nie puściła ;:222 . Szkoda gadać :roll: . Twoja wiosna w domu bardzo promienna :tan , takie kolory teraz mile widziane ;:108 . Ja czekam na słońce ale chyba nie doczekam się w tym tygodniu ;:306 . Nawet opady śniegu prognozują na noc z piątku na sobotę ;:202 . Skoro wytrzymałyśmy już tyle czasu bez ogrodu to wytrzymamy jeszcze te 2,3 tygodnie ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Wczoraj chciałam kupić takie żonkile ale były tylko takie mocno rozwinięte, więc zrezygnowałam .... Udanego weekendu :)
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ależ się zagapiłam, zgubiłam Twój wątek :oops: a jak przeglądałam forum w poszukiwaniu nowych to jakoś nigdy na aktualny nie mogłam trafić ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś na szczęście trochę ta ziemia już obsycha, gdyby tylko słońce chciało wyjść...
Aniu Ann oby jak najszybciej :D
Ewuś masz rację, w końcu nawet najdłuższa zima musi kiedyś minąć :D I tylko takie niecierpliwce jak ja chciałyby już teraz zaraz ;:65
Iwonko witam cię serdecznie ;:196 . Uwielbiam gości, więc cieszę się bardzo, że do mnie trafiłaś ;:108 Dziękuję za pochwały, chociaż mimo włożonej pracy wciąż widzę mnóstwo rzeczy, które jeszcze chciałbym zmienić... No cóż, może powoli, powoli kiedyś się doczekam wymarzonego ogrodu. Byłoby łatwiej, gdyby co rok nie zmieniały się koncepcje ;:223 ;:306 A wiesz, że nie spojrzałam na ten wypadek ema w ten sposób... I co ja bym biedna zrobiła z tymi pudłami cebulek :cry: A tak wszystko posadzone i niektóre już noski wystawiają :heja Ciekawe co z nich wyrośnie ;:173 Ile twój ciemiernik ma już lat? Bo mój przez pierwsze lata tez się słabo starał.
Karolinko no otwarłam nowy sezon, bo w tym roku to już wyjątkowo nie mogłam się doczekać wiosny ;:306 Widziałam u ciebie ten oczar i oczywiście stwierdziłam, że muszę mieć taki ;:223
Iwonko iwek ja się przymusowo wyleniuchowałam już dosyć, więc pewnie dlatego tęsknię teraz do działania :wink: Poza tym pierwsze kiełki i promienie słońca zawsze dodawały mi energii
Iwonko 0042 oj cieszy i to ogromnie ;:138 Omal nie zaczęłam tańczyć na śniegu na widok tych pączków ;:306
Ewelinko no niestety coś słońce nie chce ostatnio współpracować ;:185 U mnie też niemal codziennie cos moczy z nieba, ale teraz to już myślę, że niedługo to potrwa i wkrótce będziemy mogli się cieszyć wiosną w pełnym wymiarze :D
Marlenko żonkile krócej stoją w wazonie niż tulipany, więc takimi mocno rozwiniętymi długo byś się nie nacieszyła :( Może następnym razem trafisz na takie w pąkach...
Natalko jak to? Przecież pisałaś do mnie na poprzednich stronach ;:218
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zielono mi, la la la la, zielono mi... Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Takie niby bazie odkryłam na magnolii. Czy mogą oznaczać, że budzi się po zimie?
Obrazek

A że nie samymi listkami człowiek żyje, moje kolejne storczyki i narcyze :D
ObrazekObrazekObrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,roślinki chyba też nie mogą doczekać sie wiosny jak my ,ledwo śnieg stopniał a one już takie wyrywne,teraz to juz będzie tylko lepiej,żeby zaświeciło na dłużej słoneczko to wszystko szybko ruszy do przodu,w domku też pięknie kwitną storczyki,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Małgosiu ;:138 przyszła wiosna ;:333 A te kotki na magnolii to zaczątki pączków kwiatowych... jako ze ona ma najpierw kwiaty a potem liście... ale one jeszcze ;:19 śpią ;:173 Piękne kwitnienia domowe :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Dokładnie tak samo zatańczyłam jak zobaczyłam u mnie takie noski ;:306 . Co te rośliny robią z człowiekiem ;:306 . Sąsiedzi pewnie od dawna mają mnie za wariatkę ;:224 . Fajnie widzieć takie znaki nadchodzącej wiosny ;:138 . Jeszcze tylko żeby słońce chciało pokazywać się na dłużej niż 5 minut :roll: . Storczyki masz piękne, ten żółty jaki ładny ;:108 . Ja mam problem z tym kolorem bo niby go wypieram i nie do końca za nim przepadam ale bardzo mi się podoba w niektórych przypadkach i bądź tu mądrym ;:306 . To pewnie dlatego , że podobno nie pasuje do różowego a ja przecież mam pół ogródka na różowo :wink: . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Pisałam? Tylko czemu mi się ostatnio Twój wątek nie wyświetlał na liście...? Coś mi się przypomina, że się wpisywałam, a potem nic, nie miałam powiadomień - dopiero teraz ;:219
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Czekając na wiosnę M. kupił do domu piękne tulipanki, zaraz człowiekowi raźniej na duszy! Trzymają się w wazonie znacznie dłużej niż żonkile, a i urodą im chyba dorównują. Storczyki zwsze wnoszą radość, masz je urocze!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj cudne kwiatki w domu, ale i w ogrodzie już ładnie życie się budzi. A co to powyżej magnoli--ładnie się budzi ;:138 też muszę mieć jak Ty oczar ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej wszystkim. Czy u was też dzisiaj była taka cudna pogoda? ;:3 cały dzień, błękitne niebo i 16 stopni :heja Na dodatek na spacerze w lesie widziałam całe mnóstwo Obrazek
Cytrynkowe nie miały parcia na szkło i nie pozwoliły się sfotografować mimo moich usilnych prób i ganiania za nimi po lesie, za to temu chyba wiosna też uderzyła do głowy ja mnie, bo siedział sobie na drzewie głową w dół jak nietoperz ;:306
Obrazek

Martuś to prawda, roślinki pchają się na świat jedne przed drugimi :D A jeszcze kilka dni takich jak dziś i znów będziemy je mogli podziwiać w pełnej krasie.
Ewuniu naprawdę? Moja magnolia to młoda roślinka, posadzona zaledwie w zeszłym roku, myślałam, że panienka długo każe na siebie czekać, ale jeśli jest tak jak piszesz to już przebieram nogami ;:65 ;:306
Ewelinko no bo jak tu się nie cieszyć po tak długim odwyku? ;:306 Ja już się nie wypieram żadnego koloru ani kwiatu, bo zawsze się okazuje, że coś do czego nie byłam przekonana na początku w praktyce bardzo mnie cieszyło :D
Natalko nie mam pojęcia jak to się stało, ale mam twoje wpisy ;:168
Ewuś ja też się już przekonałam, że jedna lepiej jest kupić tulipany, stoją w wazonie o wiele dłużej ;:108 Ale tak się ładnie te żonkile do mnie uśmiechały w sklepie ;:224 :D Storczyki lubię bardzo za długość ich kwitnienia.
Karolinko czyżbym ci oddała pięknym za nadobne? ;:306 Nad magnolią z lewej strony to ciemiernik, a to z prawej to skimmia japońska.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”