Adenium obesum (Róża pustyni )cz.1

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
Casaa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 7 sie 2008, o 18:14
Kontakt:

Post »

Hehe ale ja mam na min poduszkę wiec nie ma szans na zaparzenie :)

Dziś zaglądałam do szklarni i odbija jedno arabicum, bo są zdrowe listki :) + dwa wschodzą nowe :)
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Casaa pisze:Hehe ale ja mam na min poduszkę wiec nie ma szans na zaparzenie :)

Dziś zaglądałam do szklarni i odbija jedno arabicum, bo są zdrowe listki :) + dwa wschodzą nowe :)
To Twoje adenium ma co najmniej opiekę na miarę króla :P Trzymam kciuki za arabicum i inne roślinki :)
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p
Od: 20 sie 2008, o 22:56

Post »

deissy pisze:Moje niestety pozostałe nasionka się zepsuły.Są puste w środku,a z jednego wyciekło jakby mleko :cry: :cry: .To jedno co wykiełkowało też jakieś dziwne bo nie ma listków..Widocznie nie potrafię się nimi opiekować :cry: :evil: :cry: :cry:
Kurcze, przykro mi! :(
Może zróbmy tak - w najbliższym czasie posieję u siebie 1 nasionko i jeśli ono wykiełkuje, to będzie Twoje, zgoda? :)
Sabina
Pozdrawiam i zapraszam Zielone rastharsis
Rośliny to dla mnie zielona magia. ;)
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

rastharsis pisze:
deissy pisze:Moje niestety pozostałe nasionka się zepsuły.Są puste w środku,a z jednego wyciekło jakby mleko :cry: :cry: .To jedno co wykiełkowało też jakieś dziwne bo nie ma listków..Widocznie nie potrafię się nimi opiekować :cry: :evil: :cry: :cry:
Może zróbmy tak - w najbliższym czasie posieję u siebie 1 nasionko i jeśli ono wykiełkuje, to będzie Twoje, zgoda? :)
Aż mi głupio....ale jakbyś była tak dobra :oops: .Nie wiem coś zrobiłam źle ale tak się starałam,według instrukcji.
Nadal pamiętam co jeszcze obiecałam że Ci :-) wyśle ale miałam taki mały mętlik że nigdy nie mogę się zebrać na pocztę.Ale obiecuje wysłać.
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

deissy pisze:
rastharsis pisze:
Aż mi głupio....ale jakbyś była tak dobra :oops: .
Nasionko już się moczy, jutro je posieję, więc możesz trzymać kciuki. :)
deissy pisze:Nie wiem coś zrobiłam źle ale tak się starałam,według instrukcji..
Jak coś mi nie wychodzi z roślinkami, to pocieszam się wtedy tym, że rośliny są tak nieprzewidywalne i tyle czynników na nie wpływa, że kiełkowanie nie zależy wyłącznie od nas.
deissy pisze:Nadal pamiętam co jeszcze obiecałam że Ci :-) wyśle ale miałam taki mały mętlik że nigdy nie mogę się zebrać na pocztę.Ale obiecuje wysłać.
A ja nie pamiętam. :lol: Ale jeśli chodzi o jakąś roślinkę, to od razu oświadczam, że drzwi mojego domu stoją otworem przed każdą. :D
Sabina
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze canny Ci obiecałam,i jak znajdziesz u mnie coś co da się podzielić pisz śmiało jestem jak najbardziej za wysłaniem :lol: Trzymam kciuki mocnooo
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

deissy pisze:Jeszcze canny Ci obiecałam,i jak znajdziesz u mnie coś co da się podzielić pisz śmiało jestem jak najbardziej za wysłaniem :lol: Trzymam kciuki mocnooo
Nasionka posiane! Dałam do ziemi jednak 2 - jedno dla Ciebie, jedno dla siebie. :D
Sabina
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Muszę się pochwalić, że po 3-ch dniach spędzonych na kaloryferze, w pojemniczku z nasionami pękła ziemia w jednym miejscu. Noworodka jeszcze nie widać ale mam nadzieję, że już jutro wyjdzie. Oczywiście dam znać...
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rastharsis
200p
200p

Post »

Super! :D Czekamy oczywiście na dowody! :lol:
Sabina
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze to ja tylko taka oferma jestem,że zepsułam.Gratulacje Karpek czekamy na fotki :lol:
ellcia69
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 16 lis 2008, o 19:06

Post »

Witam!
U mnie nic z tego nie będzie. Minęło cztery tygodnie nie wytrzymałam rozgrzebałam ziemię.
Jedno nasionko całe z drugiego wypłynął biały sok a trzeciego nie znalazłam.

:( , ale tak się przypaliłam na adenium że kupię jeszcze raz nasionka i będę siać. :D
Pozdrawiam
Ela
Awatar użytkownika
Casaa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

Nasiona nie są całe szczęscie takie drogie więc próbować można :) Tylko po takich zabiegach bez efektu traci się po prostu chęć :/

Powodzenia życzę :)
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I u mnie to chyba był przedwczesny wy... buch nadziei. Ziemia w miejscu nasionka była rzeczywiście "pęknięta", spryskałem całość (stoi przecież na kaloryferze), ziemia się zasklepiła i niestety noworodka nie widać, ale nadziei nie tracę dalej...
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

karpek pisze:I u mnie to chyba był przedwczesny wy... buch nadziei. Ziemia w miejscu nasionka była rzeczywiście "pęknięta", spryskałem całość (stoi przecież na kaloryferze), ziemia się zasklepiła i niestety noworodka nie widać, ale nadziei nie tracę dalej...
Na pewno niedługo coś się pokaże, choć nie wiem czy na tym kaloryferze roślinka nie ma za ciemno...

U mnie adenium wooolno rośnie( choć jak zaczęłam je doświetlać to trochę sie pospieszyło) , straciło już jeden liść, a drugi jest cały żółty, ale nawet sie cieszę bo to znaczy, że robi miejsce na nowe :lol: poza tym na czubku już widać cztery następne :D
Awatar użytkownika
Casaa
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Kontakt:

Post »

o rany :shock: Tobie bardzo szybko rośnie, u mnie jest cały czas prawie bez zmian :?
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”