Kolczaste serce Jagny

Zablokowany
x-ja-a

Re: Kolczaste serce Jagny

Post »

Tolinko, wtrącaj się do woli! Jest mi zawsze bardzo miło Cię czytać, sama się dowiaduję w ten sposób ważnych rzeczy, lubię jak sobie ludziska ze sobą gadają w "moim" wątku ;:168 No to jeden czosnek się znalazł. Drugiego jeszcze nie zlokalizowałam ;:173

Beatko - Bejko - witaj ;:167 Bardzo mi miło, że połaziłaś wirtualnie po moim ogrodzie. Ja łażę fizycznie i już nie mogę doczekać się wiosny. Z jednej strony cieszy mnie deszcz, bo mam w pamięci zeszłoroczne lato, ale i każda minuta ze słońcem to jak lekarstwo dla umęczonego zimą ciała i ducha ;:3 Mam nadzieję, że będziesz częstym gościem ;:303

A teraz pierwsze w tym sezonie fotki. Najpierw oznaki wiosny. Niewiele tego mam, krokusów zapomniałam obfocić a już kolorek się pokazuje, ale do rzeczy:
To żonkile, zwykłe, żółte, silne

Obrazek

Ostróżka. Też silna baba. Inne są o wiele mniej widoczne:

Obrazek

Chyba-czosnek :D

Obrazek

Chyba-korona-cesarska:

Obrazek

A teraz różano.
Moje największe zmartwienie - Moonstone. W kółeczku zaznaczyłam NADZIEJĘ...

Obrazek

To Piano. Widać, że rwie się do życia, chociaż taki maleńki i szczuplutki:

Obrazek

A to Myriam. Ta delikatna, wrażliwa na mrozy, ta co miała na bank przemarznąć.... ;:173

Obrazek

A to róże starsze, te na których widok serce rośnie. Taki np. Artemis ;:167

Obrazek

albo Cinderella:

Obrazek

Oby te tegoroczne bidy tak wyglądały za rok o tej porze. Amen.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie wszystkie starsze róże też przezimowały bez szwanku. Chociaż kilka posadzonych wiosną 2015 r też nie do końca mi się podoba, to jednak myślę, że trzeba poczekać na rozgarnięcie kopców. Najgorzej jest z jesiennymi nasadzeniami :( Mam jednak nadzieję, że zostało coś zielonego pod kopczykami, bo to co wystaje powyżej wygląda podobnie jak u Ciebie :evil:
x-ja-a

Post »

Dorotko, no pochrzaniła nam ta zima nasze młode róże :evil: Ze starszych widzę, że jedna z Pastelli, która po wiosennym przesadzaniu ładnie, wydawało się, to zniosła, teraz będzie cięta do kopca. Ale żyje, pod kopcem widać zielone. Nie wiem czy coś będzie z tego Moonstone i z Dieter Mullera, który wygląda podobnie :(
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagna nie stresuj się ,poczekaj ,ani się obejrzysz jak wystrzelą z pod kopczyka :uszy Swoją drogą mimo że moje nie wyglądają tak źle ,to i tak ostatni raz sadziłam róże jesienią,parę pędów trzeba będzie wyciąć ,więc krzew będzie lichy ;:223
x-ja-a

Post »

Tolinko, dzięki za pocieszenie ;:168 Byłoby mi bardzo szkoda, tak się cieszyłam z tych ostatnich zakupów. Już nawet patrzyłam które będę mogła bez problemu odkupić :( Jak jeden pęd zostanie to trzeba będzie mieć nadzieję, że się chociaż troszkę rozkrzewi, przetrwa następną zimę i w kolejnym sezonie pokaże co potrafi. Ot, uroki ogrodnictwa :D
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagna mnie się wydaje, że chyba czosnek to chyba tulipan.
Jak patrzę na Twoje ostróżki to moje chyba zima pokonała, bo nawet ciut zielonego nie wystaje. ;:145
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
x-ja-a

Post »

Kasia, ale ja tam nie sadziłam tulipanów. Chyba. Mi się wydaje tak coś. Bo wiesz, skleroza pozimowa mnie dopadła, jak co roku. No i tu dziewczyny piszą, że to tak może wyglądać, więc poczekam i zobaczę co się wykluje dalej :D
O ostróżki się nie martw. Ja mam ich sporo i pozostałe są albo ledwo, albo wręcz wcale nie widoczne. Ta jest z tych olbrzymich, dlatego tak się wyrwała.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zamiast sprzątać, jajca malować i piec mazurki z babkami na przemian, to ja po Twoim ogródku chadzam ;:131 ;:306
I taaaaaaak się zrelaksowałam patrząc na te piękne róże, że już, że już palcem nie kiwnę. :tan
Ale masz piękneeeeeeeeee róże!!! ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Jagna Kasij dobrze mówi "chyba czosnek" to chyba jednak tulipan. Na bank to nie czosnek. Pewnie masz mega sklerozę. ;:306
Trzymam kciuki za róże pod kopcami. ;:215
x-ja-a

Post »

Basiu, dziękuję za komplement dla moich panienek ;:167 Mam nadzieję, że w tym roku pokażą co potrafią, bo dostały już solidną porcję obornika granulowanego (aż się martwię czy nie przesadziłam :shock: ) i już nie będą na diecie, tak jak w poprzednim sezonie. Zapraszam częściej, daruj sobie robotę :tan

Aneczka, nie pozostaje mi nic innego jak poczekać i zobaczyć co się z tego wykluje :D Gdzieś tam czytałam, że liście czosnku ozdobnego przypominają liście tulipana, ale gdybym pamiętała gdzie te czosnki wetknęła, to bym mogła teraz być nieco bardziej pewna ;:124 Skoro wyrósł mi pojedynczy krokus z boku rabaty, na której w ogóle nie ma innych krokusów, to ja już się wszystkiego mogę spodziewać ;:209 Dzięki za kciuki. Potrzebne są.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słuchaj mnie w zeszłym sezonie uświadomiły forumowe dziewczyny, że te wielkie (w stosunku do innych) liście tulipanów, którymi tak sie zachwycałam, to własnie czosnek. ;:306 Powiem Ci, że jestem na 99,9% pewna, że te Twe liście czosnkowe to jednak tulipany. No ale nie mówię też, że jestem nieomylna. :wink: Z niecierpliwością więc i ja czekam co z tych Twoich liści wyrośnie. ;:65
x-ja-a

Post »

No wielkie to one na pewno nie są... Po cholerę mi tam tulipan? Coś mi zaczyna świtać, że latałam dwa lata temu z tulipanami po całym ogrodzie, w końcu znalazłam im miejscówkę pod płotem. Może jakiś partyzant się ukrył i teraz wylazł? ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to czekamy... ;:65 Jeszcze ze dwa tygodnie i powinna sytuacja się wyklarować i zobaczysz co to. ;:333
x-ja-a

Post »

Nie omieszkam dać znać ;:108
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może obstaw zakłady- czosnek czy tulipan?
Moje ostróżki jednak padły, pogrzebałam i nic żywego nie znalazłam ;:145
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”