Ogród Anny 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Anny 2015

Post »

Aniu czytam że do szkółki się wybierasz ,może będą te prymulki co mi się tak podobają,a rosną u Ciebie-wiesz bo ciągle o nie dopytuję
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

magry pisze:0 !! Psiząb ma kwiaty.Moje każdego roku powiększają ilość liści ale kwiatów ani myślą.Coś robisz specjalnego aby kwitły ?
Janku, nic nadzwyczajnego nie robię. Ziemia z kompostownika, osłonięte miejsce przed wiatrem i ostrym słońcem i to wszystko.
Mam tylko Erythronium californicum - White Beauty , Erythronium dens-canis, Erythronium dens-canis 'Purple King' i Pagodę.
Marzy mi się więcej odmian. Ale jak dotąd zaopatrywałam się tylko w Polsce, a poza Pi-mą i Sadzawką to nie znam innych sklepów z psizębami.
Będę polować na forum :)
evastyl pisze:Co do papageno to ze trzy lata temu miałam ciekawe kolory zebrałam nasionka ale co co wzeszło i zakwitło nie miało już takich ładnych kolorów . W zeszlym roku całkiem zapomniałam o nasionkach ...dobrze że się same wysiewają . Może w tym roku będzie coś ciekawego w Berlnie dwa lata temu trafiłyśmy na całkiem ciekawe kolorki . Marzy mi się też taka pełna papageno ale taka to nie tak łatwo trafić . Waja z all ma czasami ciekawe sadzonki .
Przegadam internet i szukałam nasionek sasanek ale nic ciekawego po za Jelitto nie trafiłam ...poszukam jeszcze .
Szkółek w okolicy to Ty masz pełno ;) ...jest w czym wybierać .
Ja niestety nic nie robiłam jeszcze w ogrodzie ...albo praca albo brzydka pogoda ...ale co tam jeszcze zdążę popracować szykuje się długi sezon ogrodowy .
Ja też szukałam w necie, a Jelitto nie ma juz tych co chcę. Zresztą najlepiej nasiona kupować zaraz po zbiorze, świeże.
Też marzę o różnych Papageno ;:108 Muszę sobie zaznaczyć Waję na All i polować, może akurat coś się trafi.
A szkółek pod Poznaniem jest sporo, tylko czasu brak na jeżdżenie.
Zazwyczaj jadę do najbliższej i tam często trafiam na jakieś ciekawostki, bo sprowadzają często różne nowości z Holandii.
dorcia7 pisze:Aniu czytam że do szkółki się wybierasz ,może będą te prymulki co mi się tak podobają,a rosną u Ciebie-wiesz bo ciągle o nie dopytuję
Odwiedzę Juccę - taki szybki przelot, czy coś mają nowego :)
Ostatnio nic nie trafiłam, tylko kupiłam masę nasionek warzywek. Niedługo targi, na które mam zamiar się wybrać, jeśli mi nic nie wypadnie.
A jeśli chodzi o prymulę Castillian, to obawiam się, że zima ją pokonała.
Najpierw upalne i suche lato, a potem ostra, mroźna zima. A ona na etykiecie miała narysowany termometr do -10. :(
Dziś grzebałam w ziemi i nic nie było... Poczekam do wiosny, może akurat...Trzeba mieć nadzieję.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A Sirocco?
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

A o tej zapomniałam i poszłam zobaczyć :wink:
Grzebałam w ziemi i jeden mały zielony karbowany listek zgniły u podstawy.
Myślę, że też nie przetrwała, ale w zeszłym roku Castilian tez mi znikła i odbiła na wiosnę z korzenia, więc trzeba poczekać do marca - kwietnia.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piszesz żeby Waję na all..zaznaczyć,a nie prościej Ci do nich napisać?ja w zeszłym roku dostałam ofertę z cenami na maila
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Racja! ;:14
Szybciej i prościej :)

A masz jeszcze ten cennik ? Tak tylko orientacyjnie chętnie bym przejrzała :)
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przeszukałam pocztę ,ale już nie mam niestety
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Dziękuję :wit
Trzeba będzie zaczekać do wiosny :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Aniu tak zaglądam do twojego wątku od jakiegoś czasu i podziwiam piękne roślinki :tan chciałam się pochwalić że twoje nasiona liliowców już u mnie kiełkują :tan W sprawie oferty od Pani Eweliny W. możesz pisać na maila do niej. Ja w tamtym roku kupowałam u niej ciemierniki i dostałam super sadzonki :tan
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Cieszę się bardzo :)
U mnie ostatnia partia w woreczkach tez już nadaje się do wysadzenia :)
W tym roku przesadziłam z ilością i musiałam ustawić drugi regał. Dzis dojechało oświetlenie, więc wieczorem montaż.

Obrazek

Obrazek

A z ogrodu, wciaż w pąkach helleborus niger
Obrazek

Krokus Prins Claus
Obrazek

Ornithogalum umbellatum
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

O rajuniu...... ;:oj
Toż to wiosna w pełni u Ciebie.
Miło popatrzeć na taki gąszcz szczypiorków.
Pewno to młodzież liliowcowa. :uszy
Widać, że wiosna już za progiem a do stanu z poprzednich fotek już niedaleko :wit
Grażyna.
kogro-linki
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Aniu pokaż jak wygląda pierwszy regał , a przy tym na zdjęciu te kabelki to od termometru ?
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Taki regał z oświetleniem to i mi by się przydał. ;:108 Tylko za mało czasu mam, a jak bym miał taki regał to bym szalał.
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

kogra pisze:O rajuniu...... ;:oj Toż to wiosna w pełni u Ciebie. Miło popatrzeć na taki gąszcz szczypiorków.Pewno to młodzież liliowcowa. :uszy Widać, że wiosna już za progiem a do stanu z poprzednich fotek już niedaleko :wit
Tak, to liliowce :) Dziś dokupiłam sobie wiosenne prymulki :) Kilka dni w domu i do gruntu!
Obrazek
evastyl pisze:Aniu pokaż jak wygląda pierwszy regał , a przy tym na zdjęciu te kabelki to od termometru ?
Wygląda tak samo tylko ma świetlówki, a kabel jest od termometru :) Staram się trzymać lekko powyżej 20 stopni :)
I tak muszę je zacząć dziś rozbierać i zmienić wysokość półek bo liliowce są już za duże.
rafik5678 pisze:Taki regał z oświetleniem to i mi by się przydał. ;:108 Tylko za mało czasu mam, a jak bym miał taki regał to bym szalał.
Ja tez ciągle cierpi na brak czasu, stąd ten regał. Jest pomocny, bo mam programator czasowy, który włącza i wyłacza światło codziennie o tej samej godzinie. Najgorzej z podlewaniem, bo część muszę ściągać :?
Ja nie szaleję. Mam tylko liliowce i dwie doniczki z liliami i irysami.
Resztę sieję dopiero w połowie marca, kiedy będzie więcej słońca.

Dziś zresztą kupiłam jeszcze parę warzywek i kwiatków
Obrazek

I maleńkie zakupy doniczkowych. Nic innego nie wypatrzyłam.
2 storczyki - jeden ładny 3 pędowy i jeden miniaturkowy, prymulki i fiołeczki za 1 zł - ale nie wiem co to za odmiany ;)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Tak tak Aniu nie szalejesz ...masz tylko dwa regały siewek ...a ja nawet nie mam pół . Ale jak robisz to co roku to u Ciebie normalne :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”