Ogród Anny 2015
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Anny 2015
Aniu czytam że do szkółki się wybierasz ,może będą te prymulki co mi się tak podobają,a rosną u Ciebie-wiesz bo ciągle o nie dopytuję
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janku, nic nadzwyczajnego nie robię. Ziemia z kompostownika, osłonięte miejsce przed wiatrem i ostrym słońcem i to wszystko.magry pisze:0 !! Psiząb ma kwiaty.Moje każdego roku powiększają ilość liści ale kwiatów ani myślą.Coś robisz specjalnego aby kwitły ?
Mam tylko Erythronium californicum - White Beauty , Erythronium dens-canis, Erythronium dens-canis 'Purple King' i Pagodę.
Marzy mi się więcej odmian. Ale jak dotąd zaopatrywałam się tylko w Polsce, a poza Pi-mą i Sadzawką to nie znam innych sklepów z psizębami.
Będę polować na forum

Ja też szukałam w necie, a Jelitto nie ma juz tych co chcę. Zresztą najlepiej nasiona kupować zaraz po zbiorze, świeże.evastyl pisze:Co do papageno to ze trzy lata temu miałam ciekawe kolory zebrałam nasionka ale co co wzeszło i zakwitło nie miało już takich ładnych kolorów . W zeszlym roku całkiem zapomniałam o nasionkach ...dobrze że się same wysiewają . Może w tym roku będzie coś ciekawego w Berlnie dwa lata temu trafiłyśmy na całkiem ciekawe kolorki . Marzy mi się też taka pełna papageno ale taka to nie tak łatwo trafić . Waja z all ma czasami ciekawe sadzonki .
Przegadam internet i szukałam nasionek sasanek ale nic ciekawego po za Jelitto nie trafiłam ...poszukam jeszcze .
Szkółek w okolicy to Ty masz pełno ;) ...jest w czym wybierać .
Ja niestety nic nie robiłam jeszcze w ogrodzie ...albo praca albo brzydka pogoda ...ale co tam jeszcze zdążę popracować szykuje się długi sezon ogrodowy .
Też marzę o różnych Papageno

A szkółek pod Poznaniem jest sporo, tylko czasu brak na jeżdżenie.
Zazwyczaj jadę do najbliższej i tam często trafiam na jakieś ciekawostki, bo sprowadzają często różne nowości z Holandii.
Odwiedzę Juccę - taki szybki przelot, czy coś mają nowegodorcia7 pisze:Aniu czytam że do szkółki się wybierasz ,może będą te prymulki co mi się tak podobają,a rosną u Ciebie-wiesz bo ciągle o nie dopytuję

Ostatnio nic nie trafiłam, tylko kupiłam masę nasionek warzywek. Niedługo targi, na które mam zamiar się wybrać, jeśli mi nic nie wypadnie.
A jeśli chodzi o prymulę Castillian, to obawiam się, że zima ją pokonała.
Najpierw upalne i suche lato, a potem ostra, mroźna zima. A ona na etykiecie miała narysowany termometr do -10.

Dziś grzebałam w ziemi i nic nie było... Poczekam do wiosny, może akurat...Trzeba mieć nadzieję.
- Annar13
- 1000p
A o tej zapomniałam i poszłam zobaczyć
Grzebałam w ziemi i jeden mały zielony karbowany listek zgniły u podstawy.
Myślę, że też nie przetrwała, ale w zeszłym roku Castilian tez mi znikła i odbiła na wiosnę z korzenia, więc trzeba poczekać do marca - kwietnia.

Grzebałam w ziemi i jeden mały zielony karbowany listek zgniły u podstawy.
Myślę, że też nie przetrwała, ale w zeszłym roku Castilian tez mi znikła i odbiła na wiosnę z korzenia, więc trzeba poczekać do marca - kwietnia.
- dorcia7
Piszesz żeby Waję na all..zaznaczyć,a nie prościej Ci do nich napisać?ja w zeszłym roku dostałam ofertę z cenami na maila
- Annar13
- 1000p
Racja!
Szybciej i prościej
A masz jeszcze ten cennik ? Tak tylko orientacyjnie chętnie bym przejrzała

Szybciej i prościej

A masz jeszcze ten cennik ? Tak tylko orientacyjnie chętnie bym przejrzała

- dorcia7
Przeszukałam pocztę ,ale już nie mam niestety
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
Aniu tak zaglądam do twojego wątku od jakiegoś czasu i podziwiam piękne roślinki
chciałam się pochwalić że twoje nasiona liliowców już u mnie kiełkują
W sprawie oferty od Pani Eweliny W. możesz pisać na maila do niej. Ja w tamtym roku kupowałam u niej ciemierniki i dostałam super sadzonki 

- Annar13
- 1000p
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O rajuniu......
Toż to wiosna w pełni u Ciebie.
Miło popatrzeć na taki gąszcz szczypiorków.
Pewno to młodzież liliowcowa.
Widać, że wiosna już za progiem a do stanu z poprzednich fotek już niedaleko

Toż to wiosna w pełni u Ciebie.
Miło popatrzeć na taki gąszcz szczypiorków.
Pewno to młodzież liliowcowa.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Aniu pokaż jak wygląda pierwszy regał , a przy tym na zdjęciu te kabelki to od termometru ?
Taki regał z oświetleniem to i mi by się przydał.
Tylko za mało czasu mam, a jak bym miał taki regał to bym szalał.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- Annar13
- 1000p
Tak, to liliowcekogra pisze:O rajuniu......Toż to wiosna w pełni u Ciebie. Miło popatrzeć na taki gąszcz szczypiorków.Pewno to młodzież liliowcowa.

Wygląda tak samo tylko ma świetlówki, a kabel jest od termometruevastyl pisze:Aniu pokaż jak wygląda pierwszy regał , a przy tym na zdjęciu te kabelki to od termometru ?

I tak muszę je zacząć dziś rozbierać i zmienić wysokość półek bo liliowce są już za duże.
Ja tez ciągle cierpi na brak czasu, stąd ten regał. Jest pomocny, bo mam programator czasowy, który włącza i wyłacza światło codziennie o tej samej godzinie. Najgorzej z podlewaniem, bo część muszę ściągaćrafik5678 pisze:Taki regał z oświetleniem to i mi by się przydał.Tylko za mało czasu mam, a jak bym miał taki regał to bym szalał.

Ja nie szaleję. Mam tylko liliowce i dwie doniczki z liliami i irysami.
Resztę sieję dopiero w połowie marca, kiedy będzie więcej słońca.
Dziś zresztą kupiłam jeszcze parę warzywek i kwiatków

I maleńkie zakupy doniczkowych. Nic innego nie wypatrzyłam.
2 storczyki - jeden ładny 3 pędowy i jeden miniaturkowy, prymulki i fiołeczki za 1 zł - ale nie wiem co to za odmiany ;)

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Tak tak Aniu nie szalejesz ...masz tylko dwa regały siewek ...a ja nawet nie mam pół . Ale jak robisz to co roku to u Ciebie normalne