Ogród ?po 30-tce?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ?po 30-tce?

Post »

Ze mnie skowronek ...no tak ale poszłam lulu już o 19 :oops: niby w celu oglądania telewizji już w łóżku bo chłodnawo mi było i nie wiem kiedy zasnęłam , zdążyłam jeszcze pilota pyknąć...Toteż o 4 rankiem czułam się już wyspana! :) Takiego okazu trójsklepki gratuluję ! ;:138 Moja wiosenna co prawda ale takich rozmiarów jak u Ciebie jej nie wróżę... ;:185

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Robimy chyba sobie GG ;:173 . U nas też chłodno było i eM na godzinę włączył ogrzewanie, niby, żeby wilgoci nie było ;:306 . A ja 'szoruję' do ogrodu, bo potem mam jeszcze skrzynkę pomidorów do przerobienia. Ostatnie kilka dni miałam 'włos w robocie' i teraz trzeba odrobić zaległości. Pa ;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Makleja i sadziec przepiękne ;:63 uwielbiam takie wysokie rośliny ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu jak mi się makleja rozsieje to sobie pozwolę odmałpować pomysł stałej pary :lol:
Sąsiadka podziwia Twój ogród ;:219
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawe są nasze upodobania ;:131 . Rosły sobie sadziec i bokkonia spokojnie przez lata, a teraz 'robią' za gwiazdy. Może i my się doczekamy, co ? :;230 :;230 :;230 .
anym- witam Cię serdecznie :wit . Ja lubię wszystko, co duże i wysokie. Pewnie dlatego nie mam skalniaka ;:306 .

Maska - a pozwalaj sobie, pozwalaj :lol: . Ja mam sadzonki maklei, bo nie wszystkie wypieliłam; z części robię szpaler przy płocie. Gdybyś chciała... :D .
A sąsiadce podziękuj za uznanie, chociaż wg mnie jest dość skromny, ale ?mój ci jest? ;:168 . Tylko, że przez FO zaczynam się 'rozkręcać'; obym się całkiem nie 'rozwinęła' . Byłby to dłuuugi kawałek :;230 .

hosta Korea Snow - kwiaty(będą :D )
Obrazek
rutewka jeszcze kwitnie
Obrazek
trochę zielska - kwitnie mięta wodna
Obrazek
powojnik Julii - niezmordowanie, całe lato
Obrazek
cały czas wypuszcza nowe pędy, na ktorych zakwita ;:oj
Obrazek
mięta, której całe życie nie znosiłam, a teraz muszę "zwrócić honor", bo uratowała mi zdrowie ;:108
Obrazek
kokorycz :?: i hosta Sky Dancer
Obrazek
jeszcze raz 'Therese Bugnet'
Obrazek
trochę impresji :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek
hosta Temptation
Obrazek
kwiatek, bo za smutno
Obrazek
coś zielonkawo się zrobiło :;230
Obrazek

Obrazek
trawkowo
Obrazek
'jednorazowi celebryci' ;:306
Obrazek
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu śliczne i ślicznie pokazałaś rośliny na ten zapłakany deszczem poranek. A sąsiadka :!: to wiesz kicię za ogrodzeniem miałam na myśli Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Co to jest Aniu obok trawy Red Baron? To chyba też trawka. Już ją kiedyś widziałam w ofertach i zastanawiałam się nad kupnem. Jak ona się zwie? Czy masz ją w jakimś pojemniku?
Bardzo malowniczo pokazałaś swoje hosty. Ładnie wyglądają, gdy je tak podświetla słoneczko.
No i rutewka także zwóciła moją uwagę. Zdążyłam się zorientować, że istnieje kilka jej odmian. Kiedyś jakąś miałam, ale zmarzła w zimie.
Wspominasz o tulipanach. Już sobie ostrzę ząbki na Skierniewice, o czym ci chyba wcześniej wspominałam. Nie mogę się wprost doczekać wyjazdu i szukam na rabatach miejsc do wsadzania cebulek.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Och i ach jakie piękności ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Fajne zakątki tworzysz w ogrodzie. Tajemnicze :D
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ciągle podziwiam sadźca ;:433
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska - a ja się zastanawiałam, czy to możliwe, że z sąsiadką oglądacie wspólnie ogrody w internecie :;230 . Ech, czasem człowiekowi umysł się 'zatnie' ;:14 . Od Ciebie pochwała mnie zdumiała ;:196 ;:180 . Jak gdzieś pisałam, nie mam serca do fotografii, ale się staram ;:108 .

wanda7- to taka trawka jednoroczna, chyba, że przetrzyma się w domu, ale mnie się kiedyś nie udało. Jak mi wpadnie ta nazwa, to Ci napiszę, ale teraz nie ma szans- skleroza już stoi u drzwi ;:174 . Stoi w takiej osłonowej doniczce, na drugiej doniczce, zalana wodą.
Ta rutewka to hybryda; czy przeżyje zimę, zobaczymy. Mam jeszcze gdzieś orlikolistną, ale pewnie 'objawi' się na wiosnę, oby ;:131 .
Ja w Skierniewicach będę szukać lilii Henryego i jej podobnych. Mam już zamówione 6 odmian w Lilypolu tych wysokich i nawet mam dla nich miejsce :heja . Tulipany już kiedyś 'przerabiałam' w ogromnych ilościach i na razie mam dość. Ale przecież, jak pojadę, to wiadomo, że nie wrócę z pustym bagażnikiem - jeszcze tak się nie zdarzyło ;:306 .

patusia336 - witaj :wit

PEPSI - dziękuję za wizytę ;:180 . Ja mogę właściwie to tylko zakątki zagospodarowywać, bo jak się rozpędzam to walę głową w drzewo - w którą stronę bym się nie skierowała ;:145. I tak od tego 'walenia' kilka mniejszych się wywróciło ;:224 . Mój brat zawsze powtarza, że ze mnie baba na całe łóżko i nogi na zakładkę ;:191, to co mi tam marne drzewko ;:306 .

anym- dziękuję za wizytę ;:168 , a może chcesz kawałek sadźca, bo zaczyna się już 'panoszyć' ;:218 .

Zdjęcia 'eksportowe' wstawiłam rano, bo potem deszcz straszył opadami, ale na pokropieniu znowu się skończyło ;:174, ale zdjęć nowych brak ;:27 .

Spokojnej nocy ;:205
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Staraj się staraj, bo rośliny są tego warte i nawet na impresje sobie pozwalasz ;:306
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maska- dzięki za pochwałę. To FO, faktycznie motywuje. Nie przypuszczałam, że dam się w to wciągnąć, ale jak widać :;230 .
Ja sprawdzam opady deszczu, patrząc na korę pod drzewami. Na razie sucho ;:174 .

trochę słońca
Obrazek
trochę koloru
Obrazek

Obrazek
kocia impresja ;:306
Obrazek
moja antonówka, ma ponad pół wieku, ale już takich jabłek się nie kupi ;:185
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ta paproć jest nawet fotogeniczna
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu odziedziczyłam taką samą antonówkę i dzięki temu mam jabłka co roku, to wspaniałe drzewo ! drugie to szara reneta ale ono już jest bardziej chimeryczne! :lol:
Ja dzisiaj też mam od rana słońce ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Rutewka jeszcze kwitnie??? ;:oj Ja już o swojej zapomniałam a właściwie to 3 dni temu ją przesadziłam troszkę.Dzisiaj mam nadzieję popracować w glebie ...Na razie słoneczko mi zza okna przyświeca ale walczyło z chmurami dość długo na razie świeci...oby tak cały dzień dało radę!Jakiś tam minimalny deszczyk accu... przewiduje ;:145 .Stęskniłam się okrutnie! Jakieś tam plany mam albo powstają na gorąco ale możliwości do realizacji jakby ograniczone aurą !
No widzę,że wstałaś ! ;:196 Miłego dnia i kontynuuj te foto- impresje ! ;:333

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”